Juraj alebo Jonáš
Ktore je krajsie ?
obe su velmi krasne mena.
Viac sa mi paci Jonáš, lebo ja mám rada mena končiace na -áš. Sama mám Matyáša, a ked som ho čakala, uvazovala som nad Matyášom alebo Tobiášom, alebo oboje ak by boli dvojičky 😀 Obaja sme s muzom z jednovajecnych dvojčat. 😉
a to volanie deti...zalezi od okolia, niekde nie je problem a okolie si zvykne na pozadovane meno, alebo na jeho zakladny tvar, inokedy sa nechtiac ujmu aj ine tvary a nic s tym nenarobiš. My sme z madarsko-slovenskej rodiny, a zaumienila som si ze prveho Michala nik nebude volať "Miháj" /Mihály po maď./ , takisto ze starši nebude žiadny Máťáš ...a je to i tak. Chodia do madarskej zš, takže sme sa tomu u kamaratov nevyhli, ale synom to nevadi. Jedine mladsi neznasal, ked ho v skolke jedna uciteľka volala "Maťko".
a vtipne su tie tvary, ked sa mi prihovaraju madarske deti po slovensky /ano, mnohe vedia normalne plynule aj po slovensky/ "Teta a dal som Mihájovi, idem s Mihájom, s Máťašom, Máťašovi..." atd.
Juraj ak ho budu volať pekné Juraj,Jurko....a nie Ďuro
Ale aj Jonas je pekné
Jonáš je moderné, Juraj je krásne
Chcela som Jonáša a prehlasovali má🙈🙈🙈
A ešte k tomu kto ako koho volá.mam Krištofa nikto mu nikdy inak ako tak alebo zdrobnene Kristofko nepovedal. Až pani učiteľka v škôlke Kiko,s tým že Krištof dnes povie že Kiko je pre pani učiteľku❤️a popravde je mi to Fuk. Bola snaha zo svokrovcov strany Kristofik ale to som rychlosntopla 🤣🤣🤣
@diewcatqoo no napíš prosím Ta som vážne zvedava lebo pri mene Adam si akosi nič neviem predstaviť
@1ryba veľmi vtipné, vidím ze čítať vieš tiež, keďže presne sa ukázalo ako je to v reále, že ja mám nick pininka a ty si ma premenovala a tým si presne potvrdila to s Durom trulom. Ja robím v školstve a presne viem aké deti sú a keď im budeš xkrat hovoriť ze sa voláš Juraj, just ti budu hovoriť inak. A každý kto si myslí opak je naivný alebo....vid autorka a jej odpovede. Keď je rozhodnutá pre Juraja, neviem načo sa tu pýta a len zbytočne rozduchava vášne ak jej niekto napíše niečo iné.
Jonáš je veľmi pekne meno a nedá sa tak ľahko komolit ako Juraj. 100 ľudí = 100 chutí, ale ja čo poznám ľudí s menom Juraj, tak sú mi veľmi protivny. Teraz nechcem povedať,že je to tým menom,len oje skúsenosti 🙂
@yvankamala * protivni
Juraj
Juraj
Juraj
Jurko 👍
Jurko
Juraj
Juraj
Jonáš jednoznačne u mňa krajšie, ale aj Juraj je pekné meno.
Ja mam synceka Jonaska. Je to pekne meno, aj ludom sa paci.
Mám dvojicky, Karolína a Juraj 😁 Karolinu voláme Karolina, Karolinka,Karoli, Juraja Jurko,Juri,Jurino,Jurajko,Juraj. Budeš to mať tak, ako si nastavis. U nás nie je žiadna Kaja ani Ďuro. A tak,ako sa aj oni budú od detstva predstavovať,tak ich budú volať. A to,či ich v skole bude niekto volať Kaja alebo Ďuro to už samozrejme neovplyvním,keď budú s tym oni stotozneni, ok. Ale pre nás aj pre široké okolie sú to proste Jurko a Karolinka.
Rovnako sestra ma Danielu a všetci ju volajú Danielka, žiadna Danka ani Dada,ani nijak inak.
@dominika126 ❤️❤️ďakujem
Ja mam Juraja a nikdy mu nikto nepovedal Ďuro a uz vobec nie trulo 😂 to su take aurgumenty za vsetky drobne 😂 všetci ho volajú Jurko, aj v skolke/škole. My rodičia ho voláme Jurko, Jurinko, Jurik. Nadherne meno♥️
@kvadrinkaaa jeeeej dakujem 😍
Ja mám doma Jurka. v škole ho volajú Juraj, Juro, Jurko. Nikdy neprišiel s tým že by ho prezývali nejak inak. Keď bol malinký, tak si povedal že sa volá Jurinko 😂
babka s dedkom ho dodnes volajú Ďuri alebo Ďurinko a on je s tým v pohode. Inak u nás na dedine je rarita , že dajú deťom to meno. Okrem neho poznám ešte jedného chlapca Jurka, a veru asi na celej škole nie je také meno. Takže u nás nie je otrepané .
@puertorico Veď práve lebo teraz je doba kde sú samé mená ako Nicolas LIA M Teo akože nie že by sa mi nepáčili ale ich podľa mňa veľa tak preto rozmýšľam aj nad Jurajom alebo jonasom ale asi už máme vybraté🥰
Jonáš, mám krstniatko a volám ho Jony alebo Jonko
Este dodám, ze moj je prvák a otvorili tri triedy a je jediný Juraj. ♥️ ani v našom okoli nie su Jurkovia. Len náš a manžel ☺️😍
Juraj... mam brata Juraja, meno som mu ako malá ja vybrala 🥰
Za mňa určite Jonáš. Juraj sa mi vyslovene nepáči, ale tak každý má iné preferencie.
Jonáš

Jonas