icon

Juraj alebo Jonáš

25. okt 2023

Ktore je krajsie ?

Strana
z2
simsalabim
25. okt 2023

Jonas

negymama
25. okt 2023

obe su velmi krasne mena.
Viac sa mi paci Jonáš, lebo ja mám rada mena končiace na -áš. Sama mám Matyáša, a ked som ho čakala, uvazovala som nad Matyášom alebo Tobiášom, alebo oboje ak by boli dvojičky 😀 Obaja sme s muzom z jednovajecnych dvojčat. 😉

a to volanie deti...zalezi od okolia, niekde nie je problem a okolie si zvykne na pozadovane meno, alebo na jeho zakladny tvar, inokedy sa nechtiac ujmu aj ine tvary a nic s tym nenarobiš. My sme z madarsko-slovenskej rodiny, a zaumienila som si ze prveho Michala nik nebude volať "Miháj" /Mihály po maď./ , takisto ze starši nebude žiadny Máťáš ...a je to i tak. Chodia do madarskej zš, takže sme sa tomu u kamaratov nevyhli, ale synom to nevadi. Jedine mladsi neznasal, ked ho v skolke jedna uciteľka volala "Maťko".

a vtipne su tie tvary, ked sa mi prihovaraju madarske deti po slovensky /ano, mnohe vedia normalne plynule aj po slovensky/ "Teta a dal som Mihájovi, idem s Mihájom, s Máťašom, Máťašovi..." atd.

radacak
25. okt 2023

Juraj ak ho budu volať pekné Juraj,Jurko....a nie Ďuro
Ale aj Jonas je pekné

lericenkam
25. okt 2023

Jonáš je moderné, Juraj je krásne

veronicka88
25. okt 2023

Chcela som Jonáša a prehlasovali má🙈🙈🙈

veronicka88
25. okt 2023

A ešte k tomu kto ako koho volá.mam Krištofa nikto mu nikdy inak ako tak alebo zdrobnene Kristofko nepovedal. Až pani učiteľka v škôlke Kiko,s tým že Krištof dnes povie že Kiko je pre pani učiteľku❤️a popravde je mi to Fuk. Bola snaha zo svokrovcov strany Kristofik ale to som rychlosntopla 🤣🤣🤣

ptvw
25. okt 2023

@diewcatqoo no napíš prosím Ta som vážne zvedava lebo pri mene Adam si akosi nič neviem predstaviť

pininka1
25. okt 2023

@1ryba veľmi vtipné, vidím ze čítať vieš tiež, keďže presne sa ukázalo ako je to v reále, že ja mám nick pininka a ty si ma premenovala a tým si presne potvrdila to s Durom trulom. Ja robím v školstve a presne viem aké deti sú a keď im budeš xkrat hovoriť ze sa voláš Juraj, just ti budu hovoriť inak. A každý kto si myslí opak je naivný alebo....vid autorka a jej odpovede. Keď je rozhodnutá pre Juraja, neviem načo sa tu pýta a len zbytočne rozduchava vášne ak jej niekto napíše niečo iné.

yvankamala
25. okt 2023

Jonáš je veľmi pekne meno a nedá sa tak ľahko komolit ako Juraj. 100 ľudí = 100 chutí, ale ja čo poznám ľudí s menom Juraj, tak sú mi veľmi protivny. Teraz nechcem povedať,že je to tým menom,len oje skúsenosti 🙂

yvankamala
25. okt 2023

@yvankamala * protivni

deti95060810
25. okt 2023

Juraj

luciah187
25. okt 2023

Juraj

rorino
25. okt 2023

Juraj

daniela2202
25. okt 2023

Jurko 👍

svokrinjazykmonika
25. okt 2023

Jurko

ankare
25. okt 2023

Juraj

domkakvet
25. okt 2023

Juraj

janulka1802
25. okt 2023

Jonáš jednoznačne u mňa krajšie, ale aj Juraj je pekné meno.

evka258
25. okt 2023

Ja mam synceka Jonaska. Je to pekne meno, aj ludom sa paci.

dominika126
25. okt 2023

Mám dvojicky, Karolína a Juraj 😁 Karolinu voláme Karolina, Karolinka,Karoli, Juraja Jurko,Juri,Jurino,Jurajko,Juraj. Budeš to mať tak, ako si nastavis. U nás nie je žiadna Kaja ani Ďuro. A tak,ako sa aj oni budú od detstva predstavovať,tak ich budú volať. A to,či ich v skole bude niekto volať Kaja alebo Ďuro to už samozrejme neovplyvním,keď budú s tym oni stotozneni, ok. Ale pre nás aj pre široké okolie sú to proste Jurko a Karolinka.
Rovnako sestra ma Danielu a všetci ju volajú Danielka, žiadna Danka ani Dada,ani nijak inak.

autor
26. okt 2023

@dominika126 ❤️❤️ďakujem

kvadrinkaaa
26. okt 2023

Ja mam Juraja a nikdy mu nikto nepovedal Ďuro a uz vobec nie trulo 😂 to su take aurgumenty za vsetky drobne 😂 všetci ho volajú Jurko, aj v skolke/škole. My rodičia ho voláme Jurko, Jurinko, Jurik. Nadherne meno♥️

autor
26. okt 2023

@kvadrinkaaa jeeeej dakujem 😍

puertorico
26. okt 2023

Ja mám doma Jurka. v škole ho volajú Juraj, Juro, Jurko. Nikdy neprišiel s tým že by ho prezývali nejak inak. Keď bol malinký, tak si povedal že sa volá Jurinko 😂
babka s dedkom ho dodnes volajú Ďuri alebo Ďurinko a on je s tým v pohode. Inak u nás na dedine je rarita , že dajú deťom to meno. Okrem neho poznám ešte jedného chlapca Jurka, a veru asi na celej škole nie je také meno. Takže u nás nie je otrepané .

autor
26. okt 2023

@puertorico Veď práve lebo teraz je doba kde sú samé mená ako Nicolas LIA M Teo akože nie že by sa mi nepáčili ale ich podľa mňa veľa tak preto rozmýšľam aj nad Jurajom alebo jonasom ale asi už máme vybraté🥰

miskasiska
26. okt 2023

Jonáš, mám krstniatko a volám ho Jony alebo Jonko

kvadrinkaaa
26. okt 2023

Este dodám, ze moj je prvák a otvorili tri triedy a je jediný Juraj. ♥️ ani v našom okoli nie su Jurkovia. Len náš a manžel ☺️😍

zuzanaokasova
27. okt 2023

Juraj... mam brata Juraja, meno som mu ako malá ja vybrala 🥰

methexis
27. okt 2023

Za mňa určite Jonáš. Juraj sa mi vyslovene nepáči, ale tak každý má iné preferencie.

aminka2325
18. nov 2023

Jonáš

Strana
z2