icon

Lea, Tea, Bea, Nea, Rea, Zea. Ktoré meno je naj?

27. jún 2022

Ahojte, ktore z tychto mien sa vam najviac paci pre dievcatko?

helcanw
27. jún 2022

@coco1 presne! Inak pred 10rokmi keď sestra dala meno Natanael, tak všetci, že to čo je, ako ho budete volať a podobne ... a zrazu ake moderne meno 😂

ivana11155
27. jún 2022

Iba Lea, Bea je Beatka a ostatné sú odveci

nikayla
27. jún 2022

Lea alebo Bea. Ostatné 🙈👎

panizima
27. jún 2022

Lea

kingstonka
27. jún 2022

...inak tieto mená končiace na ea sa zvyknú deťom ťažko vyslovovať a potom je Timeja, Leja... samozrejme neskôr sa to naučia....

beata110
27. jún 2022

Ja som beata a volaju ma cely zivot len bea a nemam s tym problem☺

pribinak
27. jún 2022

@beata_k predstavuješ sa pri oficialitách že Bea?

beata_k
27. jún 2022

@pribinak Obcas ano. Napr ked sa s niekym zoznamujem alebo ked som nastupila do prace. Ano, predstavila som sa tak ako chcem aby ma volali...Bea.

akvi
27. jún 2022

Mne sa tieto kratke mena pacia, vobec mi nepridu zle, ale najviac sa mi paci take to zabehnute - Lea. Mozno aj preto, ze poznam len dve zeny s tymto menom, obe su krasne, charizmaticke a zahadne. Takze ako to uz byva, som tym ovplyvnena. Mne sa tieto mena pacia aj v spojeni s dalsim menom, kedze su kratke, priam sa mi tam pyta aj druhe meno..

sissy27
27. jún 2022

Zea - ženské meno latinského pôvodu, význam: pšenica, obilie; veľmi zriedkavé meno
Rea - ženské meno anglického pôvodu, význam: prúdenie, tok
Nea - ženské meno, niektoré zdroje uvádzajú pôvod v svahilčine (žiarivá, trblietavá, lesklá), niektoré fínsky a niektoré švédsky (ako kvet zimozelu)
Bea - ženské meno, americký pôvod, význam: požehnaná. U nás skôr skratka od Beaty
Tea - ženské meno, grécky pôvod, význam: boží dar, princezná, bohyňa, u nás skôr skratka od Teodory
Lea - ženské meno, hebrejský pôvod, význam: unavená

Mne osobne sa z týchto najviac páči Lea, ale to bude asi tým, že je u nás bežne zaužívané. A čo mne osobne na týchto menách veľmi vadí, že sa veľmi ťažko skloňujú - napr. podaj Lei hračku mi spôsobuje tik 😀

elizabet173
27. jún 2022

ani jedno, keď už, tak Lea

dyala1067
27. jún 2022

Moze byt Theodora a budeme ju volat Thea. Mala som to meno vo vybere 😍

barbie1981
27. jún 2022

Mne sa krátke mena páčia mám dievča Leu a chlapca Tea ja som spokojná hodia sa im

ivanka12311
27. jún 2022

Jeden z mojich psov sa volá Lea

kaja47
Autor odpoveď zmazal
dzejsik
27. jún 2022

Lea, alebo daj Beata a volajte doma Bea, ale bude mat do staroby dostojne meno 🙂

yanni
27. jún 2022

Ono vsetky tieto mena existuju ale rozhodnut sa musist nakoniec aj tak sama.

ninkaam
27. jún 2022

Beata.

ariannazara
27. jún 2022

Mne už príde ze čím debilnejsie meno tým viac COOL 🎉🎉🤣🤣

sandra163
27. jún 2022

Prepáč, za mňa tiež z týchto mien ani jedno 🤷‍♀️ Má nejaký dôvod, že chceš krátke meno? Pekné krátke je napríklad Nela, Ema, Mia, Ela, Hana..

larisa
27. jún 2022

Ani jedno

slecnabe
27. jún 2022

@pribinak tiez som Beata a tiez sa vsade predstavujem ako Bea. Ak je to predsa velmi oficialne tak tam sa ocakava vykanie a predstavujem sa priezviskom 🤷‍♀️

sickynickyobsadene
27. jún 2022

Lea

mizu89
27. jún 2022

Ja mám síce chlapcov ale voláme ich Leo a Teo ale krstený sú Leonard Matthew a Teodor Nicolas.Mená majú preto také lebo priezvisko máme nemecké

pribinak
27. jún 2022

@slecnabe podľa etikety by si sa mala predstaviť celým menom, najmä sk sú to pracovne veci

svetlonos
27. jún 2022

Ahoj, kludne daj ake len chces, ocisluj ich zavri oci a jedno vytiahni. Ale mozes ho dat ako druhe 🙂 Ako prve skor nejake ine 🙂 aj ked nemusi byt uplne bezne. Ale vsetky tieto su take no, na zvazenie

beata_k
28. jún 2022

@sissy27 Beata ma latinsky povod, nie americky. A znamena blazena, stastna.

beata110
28. jún 2022

@beata_k presne tak😊 a dnes teda vsetko najlepsie beatkam😊 ja som sa na svoje meniny vzdy tesila, pretoze sa koncil skolsky rok🙏

beata_k
28. jún 2022

@beata110 Anooo, vsetko najlepsie k meninam 😄💐

beata110
28. jún 2022

@beata_k dakujem podobne