Liliana alebo Amélia
Ktoré meno by bolo praktickejšie? Nevieme sa rozhodnúť medzi tymito dvomi, obidve mi prídu rovnako pekné.
vyznam Liliana - Pravdepodobne pôvodne zdrobnenina mena Elizabeth. Môže sa tiež považovať za prepracovanú formu mena Lily, z latinského slova pre „ľaliu“ – lilium. Tento názov sa v Anglicku používa od 16. storočia.
Elizabeth, z Ἐλισάβετ (Alžbeta), gréckej formy hebrejského mena אֱלִישֶׁבַע (ʾElishevaʿ), ktoré znamená „môj Boh je prísaha“, odvodené z koreňov אֵל (ʾel) odkazujúcich na hebrejského Boha a שָׁבַע (shavaʿ), čo znamená „prísaha“.
vyznam Amelia - Skrátená forma germánskych mien začínajúcich prvkom amal. Tento prvok znamená „neustály, energický, statočný“ alebo sa môže vzťahovať na gotickú dynastiu Amali (odvodené od rovnakého koreňa).
@anonym_autor Liliana
@anonym_autor pre mnohych ludi su pismena R a L tazko vyslovitelne, najma ak sa opakuju alebo striedaju, liliana a lili sa mnohym ludom tazko vyslovuje
máme mačku Lilianu a kolegyňa dcéru. S našou preteká jedna Liliana, takže za mňa je Liliana v pohode meno. Amélia sa mne nepáči. Ale vy si dávate meno pre svoje dieťa, takže môj názor je vlastne nepodstatný. 🙂
Za mna prakticky znie Amélia...
@anonym_autor Mas to jedno. Lili bude tak, ci tak.
Určite Liliana. Ja som mala spolužiačku Améliu a volávali sme ju niekedy Amča čo neznie bohvieako
Staci Lily

praktickejsie sa mi zda Amelia, netreba kazdemu vysvetlovat, kolko to ma L, ci N, ci je I makke ci tvrde.