icon

Liliana alebo Amélia

8. aug 2025

Ktoré meno by bolo praktickejšie? Nevieme sa rozhodnúť medzi tymito dvomi, obidve mi prídu rovnako pekné.

negymama
8. aug 2025

praktickejsie sa mi zda Amelia, netreba kazdemu vysvetlovat, kolko to ma L, ci N, ci je I makke ci tvrde.

anonym_5d683e
8. aug 2025

vyznam Liliana - Pravdepodobne pôvodne zdrobnenina mena Elizabeth. Môže sa tiež považovať za prepracovanú formu mena Lily, z latinského slova pre „ľaliu“ – lilium. Tento názov sa v Anglicku používa od 16. storočia.
Elizabeth, z Ἐλισάβετ (Alžbeta), gréckej formy hebrejského mena אֱלִישֶׁבַע (ʾElishevaʿ), ktoré znamená „môj Boh je prísaha“, odvodené z koreňov אֵל (ʾel) odkazujúcich na hebrejského Boha a שָׁבַע (shavaʿ), čo znamená „prísaha“.

vyznam Amelia - Skrátená forma germánskych mien začínajúcich prvkom amal. Tento prvok znamená „neustály, energický, statočný“ alebo sa môže vzťahovať na gotickú dynastiu Amali (odvodené od rovnakého koreňa).

domkakvet
8. aug 2025

@anonym_autor Liliana

janetinka27
8. aug 2025

@anonym_autor pre mnohych ludi su pismena R a L tazko vyslovitelne, najma ak sa opakuju alebo striedaju, liliana a lili sa mnohym ludom tazko vyslovuje

btus
8. aug 2025

máme mačku Lilianu a kolegyňa dcéru. S našou preteká jedna Liliana, takže za mňa je Liliana v pohode meno. Amélia sa mne nepáči. Ale vy si dávate meno pre svoje dieťa, takže môj názor je vlastne nepodstatný. 🙂

dasa234
8. aug 2025

Za mna prakticky znie Amélia...

beata_k
8. aug 2025

@anonym_autor Mas to jedno. Lili bude tak, ci tak.

logf
10. aug 2025

Určite Liliana. Ja som mala spolužiačku Améliu a volávali sme ju niekedy Amča čo neznie bohvieako

sova7
14. sep 2025

Staci Lily