Meno Achilleas pre chlapca
Zdravim, mate niektora chlapceka s tymto menom? Nemali ste problem na matrike pri zapise mena?🙂
Vysvetli mi niekto, preco sa tu buduce mamy pytaju na mena pre svoje deti a ked im ludia odpisu, ze je to cez ciaru, tak sa urazaju a urazaju cely svet naokolo??
A toto meno je z toho isteho sudka, ako Ragnar a Ximena...
@kinderzwillinge toto je rubrika na poradenstvo o menach. Je normalne nad menom buduceho dietata polemizovat a tiez je normalne sa slusne a v dobrej viere opytat druhych na nazor, ako im to meno znie. Nie je normalne reagovat ako primitivne slepice, len za to, ze sa im to meno nepaci. Negativny nazor sa da povedat slusne, vecne, s argumentom. Ak sa autorka voci takym reakciam ohradi, ma uplnu pravdu.
@zuzahajdulka Ved prave preto, ze vsetci vieme, ako sa tu /myslim celu stranku MK/ reaguje, nebolo by lepsie taku vec, ako je meno riesit v sukromi s rodinou? Spytam sa rodicov, surodencov, najlepsej kamaratky a ked mi niekto z nich povie, ze mi muselo uplne preskocit, vieme to len my 🙂
@zuzahajdulka A uz len taky detail, velakrat tu mamicky slusne napisu, preco to meno nie a aj daju argument a v tom momente sama pytajuca zacne urazat vsetkych naokolo, cize nie vzdy je to, ze zacnu ostatne urazat ju.
@kinderzwillinge naco tak porazenecky? MK ma podradnu povest prave preto, ze sa tu toleruju primitivne reakcie a tym padom to speje k uplnej slepicarni. Skoda, mohol by to byt uzitocny portal, no treba sa ohradzovat a nenechat si. Si clenom nejakych anglickych/nemeckych rodicovskych portalov? Ak ano, iste si si vsimla vysoku uroven komunikacie - aj posledna socka so 6 detmi na podpore sa vyjadruje ohladuplne a s respektom. Nespravne veci treba napravat a nie im podlahnut. Btw, Ragnar a Ximena, bezne zahranicne mena, preco by malo niekomu preskocit? Logicky sa tu mamicky pytaju na nezvycajne mena, kedze Emku a Matejka si zvladnu ofiltrovat same. Ak si o nich nikdy nechyrovala, da sa odpovedat, ze si ich este nepocula a zdaju sa ti prilis exoticke.
@zuzahajdulka Porazenecky 🙈😂😂
Ximena je mozno bezne zahranicne meno, proti tomu nemam vobec nic, ale ja som tu diskusiu precitala celu a videla som reakcie aj tej mamicky, ktora sa na to meno pytala, ako zacala okamzite urazat vsetky zeny naokolo, ze su blbe, lebo nevedia po spanielsky a ona vie.
A neviem, z coho mas dojem, ze pisem nieco porazenecky alebo ci som to pocula alebo nepocula.
@kinderzwillinge , autorka sa uplne pravom ohradila, kedze tie reakcie boli fakt na urovni retarda, tak preco by si to mala nechat?
Pises, ze nema pisat na MK, kedze tu odpovedaju primitivne. To je porazenecky postoj. Neporazenecky je nenechat si to.
@zuzahajdulka Ona sa neohradila, ona urazala a to je velky rozdiel.
K ostatnemu sa uz nevyjadrujem.
Náhodou je to pekné :D Mne sa páčilo aj meno Tristan... ale zostali sme pri klasike, aby malý nemusel celý život osobitne na viackrát diktovať meno či vysvetľovať. Tu sa za "exotiku" považujú aj bežné maďarské či poľské mená (viem, o čom hovorím). Ešte keď som bola malá, tak som poznala odo mňa mladšieho chlapčeka - mal vtedy 2 roky, ktorý sa volal Bence. Rodičov mal maďarov, žijúcich na SK, na juhovýchode, pre nich to bolo úplne normálne, bežné meno, mimochodom toto meno je najčastejšie chlapčenské meno v Maďarsku, ako u nás Jakub, Matej, Matúš, Lukáš.. . Mne sa to meno tak páčilo, že už vtedy som sa rozhodla, že keby som mala raz chlapčeka, bude sa tak volať. Ale keď som už bola tehotná, zamietla som to, lebo som vedela, že by s tým boli len problémy, ktoré by musel znášať najmä on.
@zuzahajdulka Prepáč, nedá mi to. Pasuješ sa tu do úlohy nejakej mravokárkyne, ktorá nabáda na slušné správanie. A pritom si to Ty, kto používa na diskutujúce ženy označenia, ako primitívne slepice, slepičáreň, retardi, primitívny národ, babky, čo v živote nevyšli zo svojho lazu, posledná socka... Toto posledné ma ináč dostalo, lebo jedným dychom píšeš, že tá posledná socka sa vyjadruje ohľaduplne a s rešpektom. Tak prečo nie Ty o nej?
Zapíšu ti ho určite, ak sa nachádza v akomkoľvek mennom zozname. A primitívne komenty si nevšímaj. Nikto ti nebude diktovať ako si máš pomenovať dieťa. Ak to meno vieš napísať správne, ako sa v pôvodnom jazyku píše nie si ako niektorí naši spoluobčania, ktorí obľubujú klasické španielske mená, no netušia ako sa píšu, takže dieťa zapíšu ako Chimena (namiesto Jimena), Chesús (namiesto Jesus), Chorche (namiesto Jorge), prípadne môžeme ísť aj do amerických mien ako Pheobe, ktoré som už videla ako Fíbí zapísané alebo taký Brajen či Dajana...minule to babenka chcela dať Ejmi (Amy) alebo Kendy (Candy)... Čo je úplný bizar, veď daj meno aké chceš, ale aspoň ho napíš správne, nie ako posledný osadník z lazov, čo sa ani abecedu neučil.... Ešte by som nedávala ani zahanbujúce meno (raz som čítala na Quore, že dáki Indovia žijúci v USA dali svojmu synovi indické meno Fack (alebo tak nejako sa to písalo), čo samozrejme navodzuje nadávku fuck... No to by som určite nespravila). Ale kým nie je meno hanlivé, je napísané správne a existuje niekde na svete, tak daj akékoľvek sa ti páči. Čo koho do toho
@h2 , prosim porad, ako nazvat diskutujuce, co urazali a sarkasticky si utahovali z dietata, kedze sama si sa zapojila v rovnakom mode. Inak obdarene? Alebo neinformovane? Urazat autorku je bohovske, ale pomenovat urazajuce je no no?
@zuzahajdulka Už som sa Ťa na to pred pár dňami pýtala, ale odignorovala si to. Tak sa Ťa pýtam znova: kde som urážala? Snažila som sa autorke práveže vyhovoriť to meno, mala som na to aj dôvody, ktoré si Ty zamietla pod koberec, ako nepodstatné, akože dieťa s takým menom sa má povzniesť nad blbé komentáre, nemá si z nich nič robiť. Aj k tomu som Ti písala, niečo v tom zmysle že to sa ľahko povie, ale dieťa tým zrejme bude trpieť.
A keď chceš poradiť, ako nazvať diskutujúce, o ktorých píšeš: čo tak nijako? Je nutné znížiť sa na ich úroveň? Podľa mňa, Ty si klesla ešte pod ňu.
@zuzahajdulka Už len stručná poznámka na záver: píšeš "urážali a sarkasticky si uťahovali z dieťaťa". Z akého dieťaťa, prosím? Nie je tu ani zmienka o tom, že by dieťa s takým menom už bolo na svete.
@h2 , prepac, nechce sa mi scrollovat celu diskusiu, takze ta nebudem citovat. Aby som to uzavrela - moj vklad bol kritikou sposobu komunikacie na tomto fore a nazvala som ho pravym menom. Optimisticky dufam, ze feedbackom zvonka moze u niektorych jedincov dojst k sebareflexii. Aj to je maly krocik pre slovensku naturu 😉.
@zuzahajdulka Prepáč, ale potom si vyprosím, aby si o mne písala, že som sa zapojila v rovnakom móde, ako urážajúce prispievateľky. Keď Ťa dvakrát vyzvem, aby si napísala, kde, tak Tebe sa nechce. Myslím, že nemá zmysel sa s takou arogantnou a neslušnou osobou, ako si Ty, vôbec baviť. Zamysli sa nad sebou, prosím.
Týmto končím svoju debatu s Tebou a na žiadne Tvoje prípadné odpovede nebudem reagovať.
Ahoj pokial viem stači mať dôkaz že to meno naozaj existuje a že si si ho nevymyslela. aspon pred 12 rokmi keď sme zapisovali meno Natanael ocino ukázal že je v biblii (aspon tak sa traduje neviem aký dokaz naozaj dal :D ) odvtedy uz poznam viacerých Natanaelov ale zatial všetci sú mladší ako môj brat. Máme úplne slovenské priezvisko mne to divne nepríde 🙂
Achilleas je úplne super zvlášť so skratkou Leo <3 Tu na koníku je super skupina žien, vymyslia snáď všetky hrozné skratky a potom ťa už nič neprekvapí 🙂 mám syna Sebastiána a tu mi napísali že ho budú volať Sebko-Debko takže sa nenechaj znechutiť 🙂
Suseda ma psa s takýmto menom ale väčšinou ho volajú Leo
Preco si nezmenis sama krstne meno na Xena, Rosalinda, Esmeralda,... 🙂 Na skusku.
Ak žijete na Slovensku,nedávaj mu také meno..
Vzhladom na to, že to znázorňuje slabosť Achillova päta, by som to nedala, ale ako meno v pohode, ja mam rada grécke baje a povesti, rada si ich čítam
@karolinakr Znázorňuje slabosť? Ak máš rada Grécku mytológiu, tak musíš vedieť, že bol naopak skvelým bojovníkom a tá povestná päta bola jediné zraniteľné miesto na jeho tele.
@annm81 No však zraniteľné miesto

@drimonna malý je Albert 😊