Meno Damián
Páči sa Vám toto meno ?
Páči sa mi.
Páči sa mi.💖
@adu177 podla mna super 👍
@adu177 ano,svojmu synovi som nedavno dala,Damika,Damianko ..😍
Veľmi pekné 👌
Ja mám zjavne divný vkus na mená. Väčšina mien, ktoré tu ženy zvozia pod čiernu zem, mne príde pekne znejúca a originálna. Damiána zas chvália a mne osobne príde ako jedno z najškaredších mien pre chlapca, také fádne, nič nehovoriace, bez iskry. Ale ak sa ti páči, kľudne ho použi, je to časté meno a okolie s ním asi tiež nebude mať problém.
Meno Damián sa mi kedysi veľmi nepáčilo, pôsobilo na mňa tak drsno, chladno, surovo. V dnešnej dobe ich je už veľa a príde mi celkom v poho, ale sto ľudí sto chutí..hlavne aby sa páčilo vám 🙂
Ano
👍
Mne určite ano, jeden čas bolo top, potom ma to prešlo
Ja mám Damiána, neoslovujeme ho zdrobneninami ani Damianko. Za mňa top 👌
@adu177 Je lem málo mien, ktoré sa mi vyslovene nepáčia a Damián je jedno z nich. Ale ako vidíš, mnohým iným sa páči. Ľudia jednoducho majú rôzny vkus, na čom nie je nič zlé.
Myslím, že na Slovensku je to ošetrené dobre, zoznam možných mien je v podstate neobmedzený (niektoré krajiny majú zoznam povolených mien, z ktorých môžeš vyberať), ale sú u nás zakázané hanlivé mená (USA je príklad neobmedzených možnosti s množstvom veľmi podivných až urážlivých mien).
Zbežne som si pozrela, aké mená sa tu na fóre riešili v poslednej dobe a je tam pár takých, ktoré považujem za veľmi pekné - Ida, Sebastian, Apolónia, Tobiáš, Jurína, Timotej. Väčšina ďalších je pre mňa úplne v pohode - Alexander, Lucia, Zara, Adam, Matúš, Július, Achilleas.
@adu177 dala som ho synovi pred 16 rokmi, vtedy bol jediný široko ďaleko dokonca ani v pôrodnici ešte také meno nemali. A dala by som ho aj teraz. Pre mňa je to najkrajšie mužské meno. Milujem ho, lebo ho nosí úžasná osoba.

Kamarátka ma Damiánka.je to pekne meno