Meno Desana
Ahoj.. čisto len zo zvedavosť sa pýtam.. páči sa Vám meno Desana pre dievčatko a pre chlapčeka buď Marek alebo Tobias.. vdakaaaa 🙂
Mňa by zaujímalo, koľké z vás by boli ochotné si v dospelosti zmeniť meno na Desana lebo je také úplne krásne a normálne. Ruku hore. 😃
Zaujímalo by ma čo hovoria tie deti po rokoch čo dostali nezvyčajné mená, že aké mali detstvo, ako sa im s takým menom žije. 😏
@mikelitoris žiaľ ja som ani dlho premýšľať nemusela a hneď mi napadlo zopár rýmovačiek...a to si ešte predstavme detskú predstavivosť. 😬🤐
Zdravím, nie nepáči. Ani základný tvar, ani domácke podoby Desany. A u mňa neobstojí ani ten fakt, že kým je dieťa školopovinné - ako okolie naučíš, tak máš - píšu tu mnohé mamičky... To môže mamička naprávať p. uč. v MŠ a možno na 1. st., potom už kreativita detí nemá konca...Píšem zo skúseností mojich dcér, ktoré to potom omrzelo a nikoho neopravovali.... Učiteľky sa ešte prispôsobia, ale deti nie...Marek sa mi páči viac ako Tobias. Prajem spokojný výber.
Desana sa mi veľmi nepáči ale nie je to až také zlé. Keď sa ti páči tak ho daj. Alebo ešte môžeš dať Deana.
Poznám babu s menom Lessana - páči sa mi viac ako to tvoje... Z chlapčenských skôr Tobias. Alebo Marko namiesto Marek
Desana sa mi nepaci, Tobias a Marek ano
Ja poznam jednu desanu, volali sme ju len desi a nijak inak. Ani mi nenapadlo jej meno spajat s nicim co tu ostatne baby uvadzaju :D
Zato, že h2 ma neprijemnu skusenost s nezvycajnym menom, to neznamena, že každemu to tak vadí..Ano, ludia sa počuduju, ale nezapadneš v dave, hlavne ked si na škole jediný
A čo maju take Hildegardy v Rakusku hovorit a Genovievy
Dorotka je krásne meno a dokonca aj Dora 😁 mne to nepríde nejaké hrozné (dokonca je aj rozprávka o Dore😁)...ale to je môj osobný názor 😊
Mám tiež dcéru, síce s iným menom, ale aj keď ju volajú nie najmilšie, tak ona si z toho nič nerobí, je to proste pre ňu meno a hotovo ... Ja som Tatiana a napr. mňa nikdy nevolali Tatianka, Tánka, Tánička a neviem aké milučké pomenovania...volali ma od malička Táňa ...
Dorota-Dorotka je veľmi pekné. Nemusí byť Dora, ale kľudne Dori/Dorka. Z tej Desany je síce tiež taký kompromis Desy, ale úprimne, koho napadne. Z toho sa fakt "pýta" Desa, Deska...
Dorota je pekné, môžete ju volať Dori, Dorotka.
Dorotka sa mi páči. ☺️👍
Dorotka moze byt
Tobias nie, skor Marek... A Desana?? Je to take chladne meno, ale zaujimave zaroven😉
Desana je pekne

Chlapčenské sú obidve pekné, za mňa osobne trošku viac Tobias.
Ale Desana? Príliš tvrdé a také nijaké. Ja by som sa tak volať nechcela.