icon

Meno Eda

4. okt 2022

Povodne sme rozmyslali nad menom Edita a volali by sme ju Eda, ale nebolo by lepsie rovno aj zapiat ju ako Edu ked ju uz tak budeme volat?

nelca84
4. okt 2022

radsej Edita

srferreira
4. okt 2022

Ziadna Eda, pekne meno Edita.

tykat
4. okt 2022

So mnou rodila mamicka co dala dcerke meno Eduarda.

ivangeline
4. okt 2022
medeaa
4. okt 2022

Edita je krasne meno, ja by som zapisala ako Edita a tiez by som pouzivala aj skratenie Eda a Edit.

nelca84
4. okt 2022

@ivangeline nerozumiem tvojej reakcii, urcite lepsie meno nez sama mia, zara a podobne

autor
Autor odpoveď zmazal
evica17
4. okt 2022

Edita určite zápiš , eda znie skoro ako ETA (značka vysávačov) a môžeš ju volať edit, Edita,eda,edka

autor
4. okt 2022

@nelca84 pravda. Mne sa nepaci meno Ela a ani Ema, ale ked som spoznala dievcatko menom Edita a pocula ako ju volaju Eda, tak to sa mi velmi zapacilo.

temperity
4. okt 2022

Ja som Edita. Doma ma cely zivot volaju Eda a neznasam to. V praci ma volaju Editka, kamosi Edit - to je ok.

deti95060810
4. okt 2022

Edita - pekné meno...
mám kolegyňu ...

autor
4. okt 2022

@temperity ale ze ty ho nemas rada neznamena ze ho nebude mat rada ani moja dcerka

wwpela
4. okt 2022

Som hrdá Ela🙋🏼‍♀️😌😂

ninusa221
4. okt 2022

Ja by som ju zapísala ako Eda. Pekne krátke neotreoane meno.. nenavidim dlhe mená je to čista katastrofa

temperity
5. okt 2022

Pytas sa tu na nazor, tak ti ho piseme. Nemusela si sa pytat, rovno ju tak pomenuj. Min. 20% ludi sa jej bude pytat preco Eda? Z coho to je skratka?

ivangeline
5. okt 2022

@nelca84 ...co je nepochopitelne,ze mi to pride vtipne? Vobec som nevedela,ze je zensky ekvivalent a pride mi to ako velmi tvrde meno. :/

bashawelle
5. okt 2022

Asi by som tiež zvolila Editu, pripadne meno Ida (je aj v kalendári), pripadne Ada.
A tiež nerozumiem rehotu nad Eduardou. Tak Jana ok, Miroslava ok, Martina ok, Ivana ok, Petra ok, ale Eduarda je smiešne? Nas kalendár je plný poženštených verzii mužských mien.

ankare
5. okt 2022

Radšej Edita

nelca84
Autor odpoveď zmazal
danica2711
5. okt 2022

za mňa ani jedno, ale teba vlastne názory ostatných nezaujímajú, tak načo tu kladieš otázku?

sasanka605
5. okt 2022

Teta bola Edita, kazdy ju volal Dita a mne sa to paci.

karollka21
5. okt 2022

ja mam dceru Edit. Edita mi prislo velmi tvrde. Edit je podla mna krasne meno, ci pre dieta alebo pre dospelu. Volame ju Eda, Editka, Ditka. Eda v rodnom liste by mi prislo take...nijake.

karolinakr
5. okt 2022

Čo sa poženšťovania mužskych mien teraz v ankete o menach prastarych mam nachadzali aj Štefania, Jozefina, Augustina..tak asi chceli aj Eduardu

autor
5. okt 2022

@karolinakr Stefania a Jozefina su tiez krasne mena

pracujucazienka
5. okt 2022

Mám svokru Editu tak snáď nemusím hovoriť svoj názor na toto meno 😂

luciella
5. okt 2022

Radšej Edita zapísať. , Eda mi znie tvrdo ... Možno tebe to tak nevyznie ale dieťa to tak časom môže vnímať. Takto si aj neskôr sama zvolí ako ju budú volať. Inak Dita znie veľmi pekne ako varianta tohto mena. 👍