icon

Meno Eliana alebo Eliána

4. máj 2025

Ahojte dievčatá, ktoré máte jedno z tychto dvoch variantov tohoto mena. Ktoré ste dali? A prečo? V kalendári som ho našla ako Eliána, ale všade inde som o ňom čítala ako o Eliane. Myslíte, že bude meno Eliana populárnejšie ako Eliána ? Alebo naopak? Neviem sa rozhodnúť či dať s dĺžnom alebo bez, pretože s dĺžnom by sa asi viac hodila k priezvisku, ale bez dĺžna sa mi viac páči. Ďakujem za odpovede ❤️

riskoh
4. máj 2025

Spolužiačka bola Eliana

maminkadeticiek
4. máj 2025

Ja si myslim,ze by si mala dat Eliána.Ked uz jej skomplikujes zivot takymto menom,treba to skomplikovatveste viac dlznom a porusenim rytmickeho zakona 😉

autor
4. máj 2025
@maminkadeticiek

Ja si myslim,ze by si mala dat Eliána.Ked uz jej skomplikujes zivot takymto menom,treba to skomplikovatveste viac dlznom a porusenim rytmickeho zakona 😉

@maminkadeticiek ja som si tam ten dĺžeň ale nevymyslela, tak som to našla v kalendári. A ako to porušuje rytmický zákon?

tenerifka
4. máj 2025

Urcite bez dlzña, ak by sa slecna rozhodla odist do zahranicia, bude to mat jednoduchsie

autor
4. máj 2025

Zahraničie u mňa nehrá rolu, pretože dĺžeň máme už aj v priezvisku. Skôr mi ide o to, či sa rohodovať podla toho čo sa viac hodí k priezvisku alebo podla toho čo sa mi viac páči?

zmrzlinka8
4. máj 2025

určite bez dĺžňa. moje meno je tiež v kalendári s dĺžňom, matrikárka sa pomýlila a dala krátke a a ja som teraz nadmieru spokojná a nemenila by som.
to sú všetko mená, ktoré v zahraničí sú bez dĺžňa a len to poslovenčili

ferret95
4. máj 2025

bez dlzna

masandra
4. máj 2025

Máme Elianu, bez dĺžňa, s dlznom sa mi nepáči to je jedna vec a druha, v zahraničí to nepoznajú a je to podľa mňa zbytočné v tom mene. Len Slováci všetko potrebujú poslovenčiť, preto podľa mňa existuje aj verzia s dlznom

andreakotesova
4. máj 2025

My máme syna Adriana bez dlzna. Jeho meno sa mi paci bez.

alienkami
4. máj 2025
@maminkadeticiek

@maminkadeticiek podľa mňa tu rytmický zákon neplatí. Je to cudzie meno, podobne ako Viola (Vi-o-la). Eliána = E-li-á-na
Ja by som toto meno nevybrala, ale ak už - krajšie je bez dĺžňa 😀

ivanakal
4. máj 2025

Urcite bez dlzna. Moje krstniatko je Eliana. Napr. moj syn je Sebastian, bez dlzna, s dlznom je to otras.

ika02
4. máj 2025

Ahoj, určite bez dĺžňa👍

dixitka
4. máj 2025

Aj podľa mňa je to bez dĺžňa krajšie... Takže dala by som to tak. Aj keď logicky správne je v slovenčine asi s dĺžňom, keďže je to odvodené od mena Eliáš (ktorý zjavne tiež porušuje rytmický zákon, chudák :D )

viki95
6. máj 2025

Eliana, krásne meno 🙂

cizmarikova1
23. aug 2025
@masandra

Máme Elianu, bez dĺžňa, s dlznom sa mi nepáči to je jedna vec a druha, v zahraničí to nepoznajú a je to podľa mňa zbytočné v tom mene. Len Slováci všetko potrebujú poslovenčiť, preto podľa mňa existuje aj verzia s dlznom

@masandra a kedy ma meniny Eliana?

masandra
26. aug 2025

Eliana bola pridaná k Eliášovi, nakoľko je to vlastne ženská verzia Eliáša, takže 20.7., pre mňa ale meniny napríklad absolútne nie sú podstatné🙂

anny29
5. sep 2025

@anonym_autor môžem sa opýtať ako ste sa nakoniec rozhodli ? Ja tiež uvažujem nad Eliánou a mne sa celkom páči s dĺžňom, ale váham či s alebo radšej bez.

autor
5. sep 2025

@anny29 manžel rozhodol, že bude Eliana🩷 bez dĺžna, ale ak sa vám viac páči s dĺžnom, tak chodte do toho 👍🏻 My sme dalej uvažovali, že keď budeme mať dalšie dievčatko, tak by sme chceli Lilianu a tým že Liliana nemá dĺžeň, tak sme sa rozhodli, že ho nedáme ani Eliane.

anny29
6. sep 2025
@anonym_autor

@anny29 manžel rozhodol, že bude Eliana🩷 bez dĺžna, ale ak sa vám viac páči s dĺžnom, tak chodte do toho 👍🏻 My sme dalej uvažovali, že keď budeme mať dalšie dievčatko, tak by sme chceli Lilianu a tým že Liliana nemá dĺžeň, tak sme sa rozhodli, že ho nedáme ani Eliane.

@anonym_autor ďakujem za odpoveď 🙂 ešte máme chvíľu čas tak budem nad tým ešte uvažovať. A nestretli ste sa s negatívnymi názormi na meno ? Ja som pôvodne chcela Elu, Ellie ale potom som narazila na Elianu a už sa neviem vzdať tej myšlienky a aj muž súhlasil takže som rada 🙂

autor
6. sep 2025
@anny29

@anonym_autor ďakujem za odpoveď 🙂 ešte máme chvíľu čas tak budem nad tým ešte uvažovať. A nestretli ste sa s negatívnymi názormi na meno ? Ja som pôvodne chcela Elu, Ellie ale potom som narazila na Elianu a už sa neviem vzdať tej myšlienky a aj muž súhlasil takže som rada 🙂

@anny29 s negatívnými reakciami som sa nestretla (ale to asi nikto nepovie do tváre 🫣) No mne moja mama asi pred 5 rokmi povedala, že sa jej velmi páči meno Iliana, lebo k nim nastúpila nová kolegyňa s týmto menom, takže ešte skorej než sme to oznámili som vedela, že sa to mojej mame bude páčiť. My sme tiež uprednostnili Elianu aby sme jej mohli hovoriť ,,Elí”. Prajem ešte veľa štastia pri rozhodovaní, nech sa rozhodnete tak aby ste boli obaja spokojní 💛

anny29
6. sep 2025
@anonym_autor

@anny29 s negatívnými reakciami som sa nestretla (ale to asi nikto nepovie do tváre 🫣) No mne moja mama asi pred 5 rokmi povedala, že sa jej velmi páči meno Iliana, lebo k nim nastúpila nová kolegyňa s týmto menom, takže ešte skorej než sme to oznámili som vedela, že sa to mojej mame bude páčiť. My sme tiež uprednostnili Elianu aby sme jej mohli hovoriť ,,Elí”. Prajem ešte veľa štastia pri rozhodovaní, nech sa rozhodnete tak aby ste boli obaja spokojní 💛

@anonym_autor ďakujem veľmi pekne ♥️ za nás rozhodnuté ibažeby sa nakoniec vykľul chlapec 😃