Meno Frederik
Ahojte, za pár dni už by sme mali byt o jedného viac a nevieme si vybrať meno… Nakoniec vyber padol na Frederika, mne aj mužovi sa páči a aj muž má meno na F, tak zostanu zachované iniciály. Jediný “problém” je, že sa mi nepáči skratka mena Fredo/Fredy. No ina skrátená verzia mi nenapadá 😀 Ak niekoho poznáte s takým menom, pripadne má Vás syn take meno ako ho voláte doma?
@lonely66 keď mne ako prvé príde na rozum Fredy Cruger či ako sa volala tá postava z hororového filmu 🤣 A Frasier mal Frederika? 😀 Som zabudla 😀
keby ste ho volali len Frederik?
syn mal spolužiačku a volali ju Mária - žiadne Majka, Marika, Marienka... stále Mária.
@liliblacky nie je iná skrátená verzia, len tie, čo si napísala. Je to zaujímavé meno.
@deti95060810 tak to si viem predstaviť, že doma by sme ho aj volali Frederik ale babky a dedkovia určite budú skracovať a vymýšľať 🤣
@liliblacky možno Fredík, Fredinko.. ak je to problém vyberte radšej niečo, čo sa neskracuje, resp.lepšie vám to znie, ak ho skratkou budú oslovovať iní
mam takeho v okoli. vsetci ho volaju Freďo alebo Feďo
@liliblacky To je krasne meno, my sme tiez o nom uvazovali. Podla mna skratka Fredy je super.
Ako Fredy Mercury.
Krasne meno v dlhej aj kratkej verzii.
@liliblacky ja som za tradičné mená, ale Frederik sa mi páči. Skratku by som volila Fredy. 🙂
Poznám jedného, volajú ho Feďo
viem si este predstavit skratku Riki. Ale ved Fredy je v pohode 🙂 a vzdy lepsie, ako by to niekto zacal komolit na Fredko :D
Frederik je krasne same o sebe, zbytočne vymýšľať skratky. Ale ked uz tak aj mne napadlo Rik, Riki 🤷🏻♀️
Mam v okoli milion frederikov. Skomoleninu nema ziadny z nich, su jednoducho Frederik🤷♀️🤷♀️🤷♀️este z filmu poznam skratku Riko🤔🤔
Volali sme ho Freďo
Naj kamoska z detstva ma syna volaju ho Frederik alebo Fredino
@liliblacky bratranec mal kamaráta, volali ho Freďo. Nebyť toho, poviem, že ste vybrali super neokukané meno (Fredy je fajn).
Ja poznám jedného Frederika, hovoria mu Fredy, aj sa tak predstavuje.
Poznám osobne aj Frederika aj Frederiku. Voláme ich celým menom.
Najmladšia má v triede spolužiaka Frederika a volajú ho Freďko, mne to čudne zvláštne aj je, ale deťom zjavne vôbec tak asi je to v poriadku.
Derik 😭
@aileen_mt Fredy by som ešte zvládla ale Fredo mi príde take divne a určite by ho dedo volal “maly Fredo” ale tak aj pri dcére som sa bala, síce si vymysleli svoju verziu ale mala počuje doma ako ju voláme a všetkých opravuje 😀
@vevesh fakt? ja som za život stretla len jedného 😳
@ibrunova ďakujem, teraz Fredy znie fajn 🤣🤣
@liliblacky na juhu je to dosť bežné meno inak asi, tiež poznám niekoľkých.
Ale často tu citam, že nejaké menej používané mena a teda presne ze v maďarskej časti SVK sú dosť časté.
@liliblacky u nás boli dvojičky Frederik a Frederika
Ja poznám ešte skratku Feďo ale Frederik je pekné meno👍
Frederik je pekné meno aj skratka Fredy sa mi páči. Žiadneho ale nepoznám.
@liliblacky ahoj, nepoznám osobne žiadneho, ale syn spomína chlapca zo školy a je to FREDERIK.
My sme s mužom vyberali meno presne podľa toho, aby sa volal ako sa píše. Keď sa ti páči Frederik, a chceš ho tak volať ty, tak ostatných poprosíš a zdôrazniš, aby ho tak volali. Ja osobne nemám rada skratky a často syn menuje deti zo školy, tak ako sa píšu. Je to veľmi pekné podľa mňa. A ešte si skús meno aj s priezviskom spolu povedať, či sa to hodí 🙂.
@liliblacky ja mať syna Frederika alebo aj Alfréda, odmalička ho učím, nech sa s patričnou hrdosťou predstavuje FREDDY... áno, ľahké tipovanie, som rockerka💥
ďakujem za názory, už som sa nejako vžila so skratkou Freddy, Freddyno a podobne. Určite každého stopnem, kto by ho chcel volať Ferko alebo Fredo 😀 Mne sa najviac páči meno v klasickom tvare ale ako každý vieme, zdrobneliny na deti vždy sú a boli a budú a isto si nejakú vymyslím aj ja 😀😀😀 Zatiaľ teda ostáva Frederik, už je aj v papieroch do nemocnice tak vypísaný, takze snáď tam nevykriknem iné meno 🤣
@liliblacky tiež poznám jedného, od detstva ho volajú len a len Frederik, nik s tým nikdy nemal problém. Frederiku volajú Rika, ale tá žije v Rakúsku.