Meno Levi pre chlapca
Ahojte.. premyslame nad menom pre chlapca a velmi sa mi pacia mena kratke, tak 4-5 pismen (nieco ako Nela, Nina u dievcat), ale pride mi, ze u chlapcov takych mien nie je az tolko a hlavne nie take, co by sa nam pacili... Narazili sme ale na meno Levi. Nehovorim, ze ho ideme dat, no co ma pri nom zaujalo, nikdy som nikoho takeho s takym menom nepoznala. Preto sa chcem spytat, mate tu niekto chlapca s takym menom? Ako sa spatne pozerate na vyber? Dali by ste opat alebo radsej nie?
@gladys_07 Akurát som išla napísať, že žijeme v DE a syn mal spolužiaka s menom Levi. Mne sa to meno páči. Ale mne sa páči veľa mien, ktoré by ženy na MK hneď zhejtovali. Mne príde divné, že ľudia na SK stále riešia mená iných ľudí, zosmiešňujú, hľadajú neadvekvátne prirovnania a prezývky, hovoria, že "to" meno je hrozné, meno pre psa, meno pre potraviny...a proste rôzne lahôdky som tu už čítala. Pokým budú dospelé ženy takto uvažovať, nemôžeme sa diviť, že deti v škole budú vymýšľať pre spolužiakov hanlivé prezývky, šikanovať alebo sa budú "len" vysmievať, prvý impulz ide totiž od rodičov.
V DE som to naozaj nezažila.
@sovica Tvoj komentátor som si prečítala až potom, čo som napísala svoj vyššie... stotožňujem sa s ním. Argument, že meno pre psa, lebo oni tak nazvali svoje šteňa, je topka... pritom by bolo lepšie opýtať sa, prečo dávajú psom ľudské mená.
Mne sa toto meno paci
Lévi, v nasich koncinach zname asi skor z Biblie. Mne sa paci. A ked som davala meno dietaru, nepytala som sa nikoho, ci je pekne.ked sa paci vam, dajte
Krásne meno 🙂
Super meno mne sa páči
Krasne zidovske meno. Znamena spojenie, spojeny, alebo dokonca spojeny v laske s Bohom. Jasne, ze si dajte. Co koho do toho ako sa vam dieta vola. Je to vase dieta a jedneho dna vam bude za take krasne meno vdacne.
Kamaratkin vnuk sa tak vola. Oni zijuvNemecku. Tam je asi bezne
Aj u nas v rakusku som sa stretla s menom Levi, ale neviem ako na sk tu sa to tak taha Leeevi. Inak pekne.
Susedia maju dvoch chlapcov, Levin a Emil, ale ja zijem v Rakusku. A inak neznasam otazku, ze ako ho budete volat. Ved tak ako sa vola. Susedia volaju syna Levin. To len na Slovensku sa musi kazde meno "menit".
@veve889 presne. Neviem preco kazde meno musi mat zdrobneninu. Kolegyn ma svuka co sa tak vola a vola ho Levi a hotovo.
Je to staré tradicne židovské meno, kedze nie som Zidovka, toto meno by som nedala. Rovnako ako Debora, Rachel či Aron.
Ked chcete krátke meno, tak malých chlapcov s menom Ivo, Ivan, Emil, Igor či Oto teraz velmi nenajdeš.
@barka1 zaujímavé. A čo tradične židovské mená Adam, Eva, Samuel alebo Jozef?
@barka1 zaujímavé. A čo tradične židovské mená Adam, Eva, Samuel alebo Jozef?
@smajliica tie su tradične aj u nás, v krestanskej kulture, kedze Stary zákon je spoločný pre obe náboženstvá. Ale to určite vieš.
A nie som jediná v tejto diskusii, kto má spojené toto meno s judaizmom či hebrejcinou.
@veve889 Ja mám na tomto fóre pravidelne nutkanie prísť povzbudiť matku, ktorá uvažuje o mene pre dieťa, lebo je pre mňa neuveriteľné a šokujúce, koľko sa tu nájde matiek, "dospelých" žien, čo ich pri normálnych menách ako prvé napadne, ako škaredo sa mu bude hovoriť a aké nadávky sa mu budú vymýšľať. Nečudo, že sa deti v škôlkach posmievajú z mena, keď majú takých rodičov.
@annm81 presne tak.
Meno Levi je ine meno apoštola Matúša z Biblie.. podla mna celkom ujde a samozrejme je to tvoja vec.
@gladys_07 Akurát som išla napísať, že žijeme v DE a syn mal spolužiaka s menom Levi. Mne sa to meno páči. Ale mne sa páči veľa mien, ktoré by ženy na MK hneď zhejtovali. Mne príde divné, že ľudia na SK stále riešia mená iných ľudí, zosmiešňujú, hľadajú neadvekvátne prirovnania a prezývky, hovoria, že "to" meno je hrozné, meno pre psa, meno pre potraviny...a proste rôzne lahôdky som tu už čítala. Pokým budú dospelé ženy takto uvažovať, nemôžeme sa diviť, že deti v škole budú vymýšľať pre spolužiakov hanlivé prezývky, šikanovať alebo sa budú "len" vysmievať, prvý impulz ide totiž od rodičov.
V DE som to naozaj nezažila.
@sovica veľký kus pravdy a pekne napísané 👍Absolútne súhlasím!
@smajliica tie su tradične aj u nás, v krestanskej kulture, kedze Stary zákon je spoločný pre obe náboženstvá. Ale to určite vieš.
A nie som jediná v tejto diskusii, kto má spojené toto meno s judaizmom či hebrejcinou.
@barka1 len ma zaujímalo, či by si to meno nedala lebo je židovské ako tvrdíš alebo preto, že sa u nás bežne nepoužíva a nie sú ľudia naň zvyknutí.
Mne sa Levi paci, ale zijeme v zahranici kde nik neriesi mena a zeby ho niekto volal kadejako. Inak ja som rozmyslala podobne ako ty, kratke meno dobre vyslovitelne a mame Alana, je aj v slovenskom kalendari 🙂
Tak u nás na juhu ho majú len maďarské deti ,z mena Levente.
@barka1 len ma zaujímalo, či by si to meno nedala lebo je židovské ako tvrdíš alebo preto, že sa u nás bežne nepoužíva a nie sú ľudia naň zvyknutí.
@smajliica ak si myslíš, že som antisemita, tak nie, nie som.
Nedala by som dietatu ani meno Abdulah, lebo nie som Arabka, ani Jessica, lebo nie som Američanka, ani Marco, lebo nie som Talianka.
Takto to mam. Som Slovenka, žijem v ČR a podla toho som detom aj mena vyberala.
Vzhľadom na rastúci antisemizmus určite nie. Nedávno tu bola diskusia na internete o zidovskom páre na Slovensku a maminka si vyčítala že dala meno indikujuce pôvod židovský práve kvôli zhoršujúcej sa situácii na Slovensku. A zvažovala že chlapcovi meno zmení.
Susedia maju dvoch chlapcov, Levin a Emil, ale ja zijem v Rakusku. A inak neznasam otazku, ze ako ho budete volat. Ved tak ako sa vola. Susedia volaju syna Levin. To len na Slovensku sa musi kazde meno "menit".
@veve889 presne my máme liama a voláme ho Liam, žiaden liamko, limo, liamicek a podobne kktiny
Presne ako pise @babuska. Na slovensku je antisemitizmus zazraty do spolocnosti. Obcas mame stastie a je len latentny, teraz vsak je vyrazne na vzostupuje a netaja sa nim aj predstavitelia statu, co je vazny problem. Je to krasne meno, ale v tejto krajine bude chlapec vzdy tercom.
Vzhľadom na rastúci antisemizmus určite nie. Nedávno tu bola diskusia na internete o zidovskom páre na Slovensku a maminka si vyčítala že dala meno indikujuce pôvod židovský práve kvôli zhoršujúcej sa situácii na Slovensku. A zvažovala že chlapcovi meno zmení.
@bubuska nemáš náhodou link na tú diskusiu? Až také zlé to je? :(
@bubuska nemáš náhodou link na tú diskusiu? Až také zlé to je? :(
U nás v susedstve maju. Má uz 10 rokov. Fakt stále premýšľam ako mohli dať takéto meno tomu chlapčekovi.
@hedviga2 šokuje ma, že niečo takéto napíše zrovna "Hedviga"....
Levi je zvacsa hebrejske meno, teda naznacuje hebrejsky povod. A ano, u nas mame ojedinele, ale mame takych v okoli. Len u nas sa mena neriesia, nech sa dieta a vola aj dzihad ci adolf🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vevesh Kto v dnešnej dobe dá meno Adolf? Okrem toho v Nemecku je údajne ilegálne nazvať dieťa menom Adolf.
@vevesh Kto v dnešnej dobe dá meno Adolf? Okrem toho v Nemecku je údajne ilegálne nazvať dieťa menom Adolf.
@bubuska nie je zakazane, je to normalne meno. Matrika ti ho moze odmietnut, ak mas extremisticke pozadie (ako aj napriklad meno dzihad - toto bolo niekolko rokov dozadu velmi medialny pripad v nemecku). A veru, ojedinele mali deti sem tam adolfov v triedach🤷♀️v nemecku nevnimam take demonizovanie tohto mena ako napriklad na slovensku.
Poznám meno Levi a je krásne. Ale má ho chlapček, ktorý má síce českých rodičov, ale bývajú na Bali. A majú priezvisko, ktoré sa k tomu menu hodí. To je podľa mňa dosť dôležité... Takže za mňa, ak máte vhodné priezvisko, tak prečo nie👍
@bubuska nie je zakazane, je to normalne meno. Matrika ti ho moze odmietnut, ak mas extremisticke pozadie (ako aj napriklad meno dzihad - toto bolo niekolko rokov dozadu velmi medialny pripad v nemecku). A veru, ojedinele mali deti sem tam adolfov v triedach🤷♀️v nemecku nevnimam take demonizovanie tohto mena ako napriklad na slovensku.
@vevesh Úprimne ak niekto nazve svoje dieťa Adolf, tak nemá všetkých päť po hromade a môže sa vyhovárať koľko chce na svojich predkov, ktorí sa tak volali. Ale pokojne kto chce nech ničí život svojmu dieťaťu hneď od narodenia. Ešte že je možnosť meno zmeniť neskôr v dospelosti.
@hedviga2 šokuje ma, že niečo takéto napíše zrovna "Hedviga"....
@petracandle a keď to napíše “ mamaje sama”???? Toto nemyslíš vážne? Ja môžem písať čo chcem, či nie? Myslíš ze som hedviga????

@veve889 Ja mám na tomto fóre pravidelne nutkanie prísť povzbudiť matku, ktorá uvažuje o mene pre dieťa, lebo je pre mňa neuveriteľné a šokujúce, koľko sa tu nájde matiek, "dospelých" žien, čo ich pri normálnych menách ako prvé napadne, ako škaredo sa mu bude hovoriť a aké nadávky sa mu budú vymýšľať. Nečudo, že sa deti v škôlkach posmievajú z mena, keď majú takých rodičov.