Meno Liam pre chlapca
Premýšľam nad týmto menom len nie som ešte úplne rozhodnutá, dcéry mi ho už tak volajú. Mate tu niektoré už takéto meno u synov.
otázka je, či chceš výslovnosť anglickú a nebude ti prekážať, že ho ľudia budú volať presne tak, ako sa to píše. A tiež záleží, či bývate vo veľkom meste, kde je to už trošku voľnejšie alebo na malej dedine, kde sú len Jankovia a Miškovia.
Moja susedka má syna s menom Liam. Vyslovujú ako sa to píše.
závisí aj od vášho priezviska, či sa to hodí.. my tiež vyberáme dieťaťu krátke meno a aby znelo aj medzinárodne.. aby raz, ak bude cestovať alebo študovať v zahraniční, nemal problém so slovenským menom.. ale nejdeme do žiadnych extrémov, skôr nech znie slovensky a zároveň medzinárodne, napr. Nina, Ela, Teo a pod.
https://www.modrykonik.sk/forum/vyberame-meno-pre-dieta/meno-liam/?page=2
na strane 2. je riešená výslovnosť. Niečo ako Laǝm.
@macik166 preco ti tak prekaza moj nazor, ze si taka ofenzivna? Koniec koncov, autorka sa na nazor pytala. Nasi maju mena, ktore su v slovenskom kalendari, ale su zname s trocha pozmenenou vyslovnostou aj v zahranici. Nie je to take typicke slovenske ako repa, ze Jozko, Ferko...ale ak niekto take mena da, ani na tom nic zle nevidim
V pohode, len treba rátať s tým že to bude kopec ľudí vyslovovať tak, ako sa to píše 😄
za mňa nie...
@evica17 sak to je ten problem ze podava to detom zahranicne mena a vyslovuji to ako sa to pise😂😂😂 napr take zoe, vsade pocujem zoe sem, zoe tam, ale spravne by sa to malo vyslovovat zoui… liam by sa mal po spravnosti vyslovovat nie liam ako sa to pise, ale lajm ( neviem ako presne to napisat, ale kto sleduje americke filmy v originale tak sa s tym urcite stretol😊) ja nemam nic proto zahranicnym menam, len naco ludia davaju zahranicne mena a nevedia ich ani vyslovit
Byvala kolegyna ma 6r syna Liama
Záleží od priezviska. Liam Černý alebo Liam Kaščák má úplne iné znenie ako Liam Smith 🙂 alebo ho nedajbože plánujete volať Liamko- pekne píš ako počuješ? 🤭😅
Liam je vlastne skratka od Viliam (William samozrejme) tak možno by som uvažovala týmto smerom a Liam ho volala prezývkou. Ale záleží od priezviska, ak nemáte typické slovensky znejúce priezvisko tak Liam je pekne meno.
@bielavila LAJM??? urcite to takto nikde nevyslovuju nikde.
Autorka Liam meno na SVK by som nedala uz len z dovodu ze ludia velmi radi menia mena a z Liama budes mat Liamko, Iamko a podobne schomoleniny
🤷♀️ A toto je meno nie je prave hodiace sa k slovenskemu priezvisku.

@vieruska3 hej, dakde v kanade, usa, britanii, cine, svedsku, rakusku....na SVK=katastrofa (pre mna). To nie v zlom, ale ked sa pytas na nazor... Na mna su uz aj Sebastianovia, Tobiasovia, Nicolasovia a pod. moc.