icon

Meno pre dievčatko - Júlia, Viktória, Amélia, Linda alebo Zara

Dnes o 13:27

Ktoré meno pre dievčatko by ste vybrali?
Júlia, Viktória, Amélia, Linda alebo Zara?

Strana
z2
huxy
Dnes o 15:26
@talia16

Ja mám v zozname Améliu, Júliu a Viktóriu. Ja by som si vyberala aj podla prezývok, lebo na 80% ich nebudete volať celým menom.
Amélia- Amy/Ami, Ameli, Amélka…
Viktória- Viky/Viki, Viktorka, Vikinka…
Júlia- Juli, Julka, Julinka…
Linda - Linduška
Zara- Zarka, Zarinka
Ak vás z niektorého z toho bolia uši, tak to meno vyraďte!

@talia16 toto si dobre rozpísala, a napadli mi aj skrátené hnusné verzie (keďže medzi deťmi sa to občas stane) a jedine Linda a Zara sa nedá povedať nepekne, ostatné: Amála, Vika, Jula.

gladiola25
Dnes o 16:14

Júlia

talia16
Dnes o 16:20
@huxy

@talia16 toto si dobre rozpísala, a napadli mi aj skrátené hnusné verzie (keďže medzi deťmi sa to občas stane) a jedine Linda a Zara sa nedá povedať nepekne, ostatné: Amála, Vika, Jula.

@huxy tak ale toto je už dalšia kategória. Z tycto prezyvok je zretelné, že to musi byť neprihemne aj mame aj dieťatu. Ja som skôr mierila na to, že niektorým mamám vadí konkrétny tvar mena napr. Mne sa celkom aj páči meno Valéria, ale nedokazala by som zniesť prezývku Valika, pritom teraz mám vo svojom okolí jednu Valériu a ona vyžaduje aby sa jej hovorilo Valika, jej sa to proste páči 🤷🏻‍♀️. Ale prezyvky Jula, Amela a Vika znejú ako keby ste chceli danej osobe ublížiť a myslim, že to rodina a kamarati nebudú používať. Určite by som nevyberala meno podla toho, že sa z neho nedá urobiť škaredá prezývka, pretože ak niekto velmi chce, tak škaredú prezývku si vymyslí z hocijakého mena a keď nie mena, tak priezviska, výzoru, oblečenia…

kristiii
Dnes o 16:48
@huxy

@huxy preboha, v živote som nepočula takéto prezývky

huxy
Dnes o 16:54
@kristiii

@huxy preboha, v živote som nepočula takéto prezývky

@kristiii to ani nie sú prezývky, ale nepekne povedané tie mená. Ja osobne som ich počula, však som už aj písala,.že aa mi nepácilo, keď ma niekto volal Vika.

marhulka13
Dnes o 17:11
@talia16

Ja mám v zozname Améliu, Júliu a Viktóriu. Ja by som si vyberala aj podla prezývok, lebo na 80% ich nebudete volať celým menom.
Amélia- Amy/Ami, Ameli, Amélka…
Viktória- Viky/Viki, Viktorka, Vikinka…
Júlia- Juli, Julka, Julinka…
Linda - Linduška
Zara- Zarka, Zarinka
Ak vás z niektorého z toho bolia uši, tak to meno vyraďte!

@talia16 ja mam napr.dceru Júliu a v 90% prípadoch ju volám takto. V škôlke bola Julka, spolužiaci jej hovoria Júlia a aj učitelia. Sem tam Juli

talia16
Dnes o 17:29
@marhulka13

@talia16 ja mam napr.dceru Júliu a v 90% prípadoch ju volám takto. V škôlke bola Julka, spolužiaci jej hovoria Júlia a aj učitelia. Sem tam Juli

@marhulka13 ja som to myslela, tak že je na 80% pravdepodobne, že ju bude autorka alebo okolie volať prezyvkou. Zvišných 20% som brala prípady ako ste vy, tiež poznám rodičov ktorý svoje deti volajú iba základným tvarom.

marhulka13
Dnes o 17:36
@talia16

@marhulka13 ja som to myslela, tak že je na 80% pravdepodobne, že ju bude autorka alebo okolie volať prezyvkou. Zvišných 20% som brala prípady ako ste vy, tiež poznám rodičov ktorý svoje deti volajú iba základným tvarom.

@talia16 jasne, navyše nie som.vzdy s nou, tak každý si ju osloví po svojom. Normálne neviem, ako ju vola babka. Syn je Juraj a inak ako Juro mu skoro nikto nepovie, lebo sám sa tak predstavuje

marci9
Dnes o 18:00

Jednoznačne Zara. Krásne meno. Krátke, zvučné, nehrozí, že jej ho budú komoliť.

katjas8
Dnes o 19:13

Ani jedno

hedviga2
Dnes o 19:16

@anonym_autor okrem Zary hociktoré.

vlucifuk
Dnes o 19:21

Linda

ivicatolic
Dnes o 20:26

@anonym_autor Linda....tata dáda tata dáda.... Kedysi bol serial, myslím maďarský, a bola tam taká zlatá vyšetrovateľka 😊❤️

anonym_fb64c2
Dnes o 20:30

@anonym_autor Linda, ja som Linda a je to super. Ako dieťa som to meno neznášala a chcela sa volať tuctovo ale keď som dospela som sa na všetko začala pozerať inak. Aj v práci ma dokonca volajú Linduška 🙂

marusiao
Dnes o 20:58

Linda je krásne meno

marca12
Dnes o 21:06
@anonym_9f39f4

ja som mala spolužiacku na zs a volala sa linda, bola taka viac utiahnuta a dost ju sikanovali -- volali ju linda pinda. Z otho dovodu by som urcite meno Linda nedala.

@anonym_9f39f4 A vies o tom,ze deti su vynaliezave a na kazde meno najdu prezyvku? Toto su take detinske dovody. Uc svoje deti zdravemu sebavedomiu a vediet sa za seba postavit a potom mu mozes dat akekolvek meno.

anonym_b991eb
Dnes o 21:41

Julia a Viktoria.

Strana
z2