Meno Rachel
Čo si myslite o mene Rachel ? Máte prípadne niekto doma ? A aké prezývky používate ?
Mne sa paci meno, aj k vasemu priezvisku je fajn.
Meno Rachel sa mi paci ale s vyslovovanim ako Rachel al Rašel (francuzsky) ...Rejčl sa mi nepaci
@abcdefgahc mne sa páčia mená, ktoré nie sú otrepané, ale toto konkrétne vôbec. Hlavne si neviem predstaviť oslovovať tak malé dievčatko. Ani mladú ženu. Možno tak 50+, kľudne aj s vašim priezviskom. Ale to je len môj názor, viacerým aj tu sa páči.
ku priezvisku Farkašová sa mi nehodí, inak je to krásne meno
ak už chcete na "R" ja by som dala Radka, Romana, alebo možno aj Rebeka ak má mať meno hebrejský pôvod
@lucka_ke aj mňa napadlo Rebeka, to by bolo pekné.
Záleží či to teda myslíte ako Rejčl alebo Ráchel :D Poznám dve Ráchel, ale obe to majú z náboženského dôvodu.
Záleží od priezviska, ale meno ako také sa mi páči 🙂
Ja by som osobne to meno nedavala, neviem no, ako chcete vy... Mena dievcenske su pekne napr. Kristina, Eliska, Natalia, Viktoria, vracia sa Zuzana
@abcdefgahc podľa mňa môže byť
@abcdefgahc mne osobne sa to paci. Urcite lepsie ako Rejčl Farkašova. Na mna posobi meno Rachel velmi ukludnujuco,rozvazne,vznesene
@abcdefgahc ja som kedysi mala top trojku:Laura,Rachel,Julia. Mam Stelu❤
Segra je Rachel. @cucoriedka2804 paci sa ti tvoje meno? 🤣
My sme so sestrou Rebeka a Rachel. Ked sa niekomu predstavujeme nahodou spolu,tak kazdy ze ake mame pekne mena. Takze za mna ano 😊
@rebekamarcusko samozrejme, ja som spokojná do svojim menom... Ale nie Ráchel, ja som bez dĺžňa a vyznie to podľa mna lepšie😅
@cucoriedka2804 ano na to mas nervy. Ja som ta tiez dlhsiu dobu pisala s dlznom 🤣🤣🤣🙈
Doma mi hovoria Rachel alebo Rachelka, ale stretla som sa už s Rejčl, Rašielka, Račielka aj Rašel🤷♀️
@rebekamarcusko tak ďakujem 🤣🤣
Tiež by sme chceli Rachel bez dlžná a chceli by sme ju volať Rachel , Rachelka. Lenže v našom okolí je dosť veľa ľudí , ktorí nám vravia , že to je staré , divné meno . Mne osobne sa meno neskutočne páči , lenže sa bojím , že by potom našej malej kvôli menu robili zle , vysmievali sa atď
@abcdefgahc ešte som sa nestretla s posmechom miereným na moje meno. Vždy keď sa predstavím, príjmam naopak pochvalu, že meno je krásne a zaujímavé...
@abcdefgahc Úplne v pohode, pekné meno a podľa mňa sa hodí k priezvisku 🙂
@cucoriedka2804 je to nádherné meno
@lindous - ale David a Samuel su mená, čo prišli v 90. rokoch. Ziadneho, co sa narodil za socíka nepoznám. (Ani dedkov zo začiatku 20.st. s takým menom, čo by žili v našom okolí) Sú to židovské mená. Danielov a Jozefov a Aničiek a Márií a Jánov bolo, lebo aj katolíci si ich osvojili a predtým používali. Hlavne novozmluvné mená. Ale Ráchel, Lea, Jonáš, Zachariáš a Simenon, atď.- mená zo Starého Zákona -tých teda niet v generácii nad 25. Ak, tak ako maku.
Podla mna to je pekne meno a nie ani tak nejak nezvycajne
@abcdefgahc
Mala som kamošku Rachel na vysokej skole. Oslovovali sme ju ako sa to pise. Je jehovistka.
Ale my sme ju brali uplne normalne aj ona bola uplne v pohode. Nikdy sme neriesili jej meno ani vieru.
mne sa to meno nepaci a rachelka uz vobec nie, znie to ako rachetla 😀
To meno je rovnako škaredé ako Ester, nieco strašne, ako pre staru bosorku, za trest
@dahra ja rozumiem, že tie mená naozaj vymizli a prečo, ale teda niektoré sa vrátili a práve na to, že niektoré sa vrátili a sú používané to bola podľa mňa mätúca odpoveď... Len proste stále nevidím dôvod niekoho nazývať nevzdelaným, namiesto toho takto pekne vysvetliť, keď už začnem o tom debatu
Čo tak dať ku Farkašovej najprv Ela, Linda, Daniela, Eliška, Nela? Alebo Lívia ? Ovela krajšie

Ja poznam Rachel a je to normálne meno, rodina v ktorej sa narodila je veľmi nábožná, tak je to, neviem ci z biblie, alebo odkiaľ. Ale zvykli si vsetci. Priezvisko im začína na R, cize aj sa to hodí.