Meno Ragnar
Pri vybere treba mysliet aj na to, ze dieta bude zit niekde v Puchove, Presove alebo v Ziline. A nie na Netflixe.
100x radšej Ragnar ako napríklad Ignác a pod.
Mne sa Ragnar veľmi páči, škandinávske mena mi prišli vždy krásne.. a má pekny význam, co je premna vždy dôležite.. znie presne tak aky má vyznam.. páči sa mi aj to r aj g.. mám syna Edgara, každý ohovaral práve tie dve písmena v tom mene.. mne to práveže znie super.. avšak na Slovensku veľa pochopenia k nezvyčajnému menu nečakaj, neviem ako v iných krajinách, ale u nás sú na to ľudia strašné vysadeni a vedia riadne kritizovať veci čo sa ich netýkajú..
Už čítam.diskusiu.. ženy vy viete byť fakt neskutočne 😒
Meno je pekné, ak sa hodí k priezvisku prečo nie. Je to len na vás 🙂
@zuzka2610 mne sa páči. Neboj, v škôlke a škole bude na Slovensku veela deti s neobvyklymi menami. Teraz je to proste in, čím neobvyklejsie meno,tým lepšie, takže ak sa Ti páči, kľudne daj. Ja osobne mám rada pestrosť v menách. Náš malý mal v škôlke spolužiačky Satine, Amia (to už je aj bežné meno dnes), Mattea, a ešte zopár čo si už nespomínam ale predtým som ani nevedela že také mená existujú...
@zuzka2610 opýtaj sa starejšich čo spolu jedia s Odinom za jedným stolom vo Valhale. 🙃
@misulkar nie to je z vikongoch
Mne to pripomína Ragnarock 🤷
@ella_price urcite su späti so severskou kulturou....casto chodia do Jysku. 😏 Ja som si medzi postelnymi oblieckami nasla uz mena mojich troch deti. 🤦
@mironka Alebo si môže vybrať z Ikei nejakého Dombåsa 😆😆
@zuzka2610 mne sa mení Ragnar paci a s menom sa vyvíja osobnosť ja by som do toho šla 💞
@miadi ja som to,ak dovolíte, pomenovala ako jednu z nevýhod takého mena, keďže má dva R-ka Mamička si dá dieťaťu meno, aké sama uzná za vhodné.
@sulejmanka hej ale to je len mozna nevyhoda, ja som len poznamenala ze nie kazde dieta ma problem s vyslovenim R napriklad moje nikdy ten problem nemali. Takze to dopredu nezisti a keby aj logoped vie naucit R ak by bol problem. Niekto hlada problem kde nie je iny zas hlada riesenie..kazdy sme iny.
@mikadooo napísala by si to aj keby sa niekto pýtal na meno Robert? Že "uolam sa uobeut"? Nemyslím si..
Deti sa učia vysloviť R zväčša okolo 5-6 rokov, rozprávať začnú tak okolo 2.. to naozaj sa má človek rozhodovať kvôli 3-4rokom života kým sa dieťa naučí vysloviť svoje meno správne?
@zuzka2610 Celkom sa mi paci ked sa vyslovi, ale ked ho vidim napisane, nie je pekne. Asi koli tomu g... to pismenko sa mi nikdy nepacilo... taky poskrucany cervik.
Moja prva asociacia bola Svako Ragan.😀
@jana_eyre_2 no my máme uastika doma a väčšinou mu nikto nerozumie ako sa volá 🤭🤭🤭. Meno Ragnar nie je na sk vôbec známe, čiže to už absolútne nikto nebude tušiť ako sa vlastne ten chlapec volá, keď sa ho aj niekto v škôlke opýta... Ale je to plne vec mamičky, nech si ho nazve ako chce. Najbližšie okolie si zvykne. A snáď sa mamička nebude vytáčať že nikto si nevie na prvý/druhý/tretí krát zapamätať, ako sa jej syn volá 🤷.