icon

Meno Vendelína

10. mar 2022

Našla som toto meno v jednom kalendári a veľmi sa mi zapáčilo. Nikdy pred tým som ho ešte nepočula. Poznáte voľáku? ☺️

Strana
z2
oli2782
10. mar 2022

@karolinakr Sranda😁 Ten známy je oficialne Vendelín ale už viem, ako ho budem prezývať😁

domiklik
10. mar 2022

Také hmm... Skoro ako vandel

jaja20
10. mar 2022

Nikdy.
To je ako za trest.

elizabet173
10. mar 2022

keď sa ti páči, tak si ho daj, potrebuješ súhlas z MK? Čo sa paprčíš?

mauduska
10. mar 2022

Úprimne mi je smutno z toho, že mám v jednej triede 3 sofie, 3 matúšov, 2 veroniky. Tie isté mená donekonečna, poznám asi tak desať 4 - 6 ročných Barboriek, asi piatich Jakubov v tom veku. To nie sú iné mená ako Matúš a Jakub pre chlapcov? A iné ako barbora a sofia pre dievčatá?

Vendelína je krásne, netradičné meno. Ja mám tiež také meno, ktoré bolo vždy na každej škole kde som bola len 1x a vždy som bola za to rada. Teraz som učiteľka a stále som jediná na škole, ani zo žiakov nikto nemá také meno.. Niektorí ľudia chcú ísť s trendmi (a možno si to ani neuvedomujú) a niektorí idú proti prúdu. Vendelína je iná, ale ani o mak horšia, ako Barbora. Podľa mňa aj lepšia, keďže sa ti otočí len jedno dievčatko, a nie štyri.. 🙂

ivka225
10. mar 2022

Pouvazuj aj o mene Veranda, tiez krasne ...

kocurikpupcek
10. mar 2022

@ivka225 u nas sa "veranda" myslelo chodba, zakrytý prístrešok. (Napriklad:" odnes si topánky do verandy.") Mne to príde ako názov miestnosti ako je napriklad špajza či tak nejak. nie ako meno pre dieťa😁

oblecenie99
10. mar 2022

Vendelín (chlapec) sa vola včielka z rozprávky, ktorú môj malý pozerá 🙂 ak sa ti páči to meno, kľudne daj. Ja mam tiež netradičné meno a dá sa tak existovať.. Je pravda, že malému sme chceli niečo tradičnejsie, nie otrepané, ale tradične, aby sa nemusel predstavovať na 100 krát ako jeho mama... 😁 Ale ja som si na to už zvykla.. Skôr to vyvoláva také úsmevné situácie, najmä keď niekde silou mocou chce, aby som diktovala celé moje meno a ja som si k tomu krstnému menu ešte ponechala aj moje dievčenské priezvisko plus mam aj priezvisko po muzovi, tak sa stane, že to vzdajú a nechajú, aby som si to meno dopísala ja.. ale ľudia to berú v pohode. S výsmechom (z očí do očí) som sa nestretla ani na Slovensku,ani nikde inde.

vamajka
11. mar 2022

A co Vincenta. To bol for no znie to podobne Vendelin - Vendelina, Vincent - Vincenta. Ja neviem no nezabudajte, ze tie deti s tym menom budu chodit aj medzi ludi a ja osobne sa budem radsej volat ako 2 spoluziacky v triede ako mat meno jedina na skole

jaja20
11. mar 2022

@kocurikpupcek Veď to bola irónia, jasné, že je to chodba 😉😁

belllinka
11. mar 2022

@ivka225 veranda je miestnost v dome. To uz moze vyskusat dat meno “Špajza”, tiez krasne.

karolinakr
11. mar 2022

@belllinka alebo Kumbálka

karolinakr
11. mar 2022

Tu je vela dievčat, čo čitam čo maju meno ze boli 1 na škole, len nechcu priznať farbu.Škoda. Je tu niekto Ariel? Mne sa to hrozne pačilo kedysi, mama že prášok..Alebo je tu niekto Margaux? To je tiež zaujimave .

majulino
11. mar 2022

@karolinakr mám dcéru Slávku a je jedina na škole, dokonca v sirokom okoli tu nepozname nikoho s takym menom 😉 (moja mama je Slávka a sestra Sláva, dcera sa pôvodne mala volať po mne - Lenka, len 2 dni pred porodom som si rozmyslela, ze nechcem take meno a ked sa narodila tak s manzela vypadlo Slávka)
Mam aj syna Maroša, tiež ich tu nie je veľa na skole su 4 (je tam 36 tried) a Jakuba 😅 tu som sa sekla s menom 🤣

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
11. mar 2022

@majulino presne to je super, že to nema nikto alebo minimalne a pritom mate zdrobneniny, že sa to neda ani škaredo povedať a nikto vam nebude nadavať, lebo Lenka a Slavke sa ťažko niečo škarede povie 🙂 , Maroša som 100 rokov nepočula a Kubko, to ma sused, na to som zvyknuta, že to ma každy druhy..

jaja20
11. mar 2022

@karolinakr Máme vo vzdialenejšej rodine chlapa,ktorý sa volá Ariel. Narodil sa v roku 1988,keď ešte jeho rodičia nevedeli,že bude revolúcia a bude mať rovnaké meno ako prací prášok 😅

autor
11. mar 2022

@ivka225 To sa mi nepáči.

autor
11. mar 2022

@vamajka Neznie... Ako by som volala Vincentu? Vendelína môže byť Vendy alebo tá Elina, čo je inak Elena, iba po Anglicky

evaachesa
11. mar 2022

Perfektné meno. Určite jej ho daj 💁

karolinakr
11. mar 2022

@jaja20 jeho to važne existuje? no to je bomba..

jaja20
11. mar 2022

@karolinakr Áno,ale bohužiaľ,už nie sme roky v kontakte,tak neviem,ako sa mu s tým menom žije,či sa náhodou nedal aj premenovať...

karolinakr
11. mar 2022

@jaja20 🤣

elementissa
13. mar 2022

Jop, decká jej budú hovoriť Lina pravdepodobne alebo Vendy. V pohode. Zastaralé z archaické, ale nič zlé na ňom nie je.

Strana
z2