Meno Vendelína
Našla som toto meno v jednom kalendári a veľmi sa mi zapáčilo. Nikdy pred tým som ho ešte nepočula. Poznáte voľáku? ☺️
Také hmm... Skoro ako vandel
Nikdy.
To je ako za trest.
keď sa ti páči, tak si ho daj, potrebuješ súhlas z MK? Čo sa paprčíš?
Úprimne mi je smutno z toho, že mám v jednej triede 3 sofie, 3 matúšov, 2 veroniky. Tie isté mená donekonečna, poznám asi tak desať 4 - 6 ročných Barboriek, asi piatich Jakubov v tom veku. To nie sú iné mená ako Matúš a Jakub pre chlapcov? A iné ako barbora a sofia pre dievčatá?
Vendelína je krásne, netradičné meno. Ja mám tiež také meno, ktoré bolo vždy na každej škole kde som bola len 1x a vždy som bola za to rada. Teraz som učiteľka a stále som jediná na škole, ani zo žiakov nikto nemá také meno.. Niektorí ľudia chcú ísť s trendmi (a možno si to ani neuvedomujú) a niektorí idú proti prúdu. Vendelína je iná, ale ani o mak horšia, ako Barbora. Podľa mňa aj lepšia, keďže sa ti otočí len jedno dievčatko, a nie štyri.. 🙂
Pouvazuj aj o mene Veranda, tiez krasne ...
@ivka225 u nas sa "veranda" myslelo chodba, zakrytý prístrešok. (Napriklad:" odnes si topánky do verandy.") Mne to príde ako názov miestnosti ako je napriklad špajza či tak nejak. nie ako meno pre dieťa😁
Vendelín (chlapec) sa vola včielka z rozprávky, ktorú môj malý pozerá 🙂 ak sa ti páči to meno, kľudne daj. Ja mam tiež netradičné meno a dá sa tak existovať.. Je pravda, že malému sme chceli niečo tradičnejsie, nie otrepané, ale tradične, aby sa nemusel predstavovať na 100 krát ako jeho mama... 😁 Ale ja som si na to už zvykla.. Skôr to vyvoláva také úsmevné situácie, najmä keď niekde silou mocou chce, aby som diktovala celé moje meno a ja som si k tomu krstnému menu ešte ponechala aj moje dievčenské priezvisko plus mam aj priezvisko po muzovi, tak sa stane, že to vzdajú a nechajú, aby som si to meno dopísala ja.. ale ľudia to berú v pohode. S výsmechom (z očí do očí) som sa nestretla ani na Slovensku,ani nikde inde.
A co Vincenta. To bol for no znie to podobne Vendelin - Vendelina, Vincent - Vincenta. Ja neviem no nezabudajte, ze tie deti s tym menom budu chodit aj medzi ludi a ja osobne sa budem radsej volat ako 2 spoluziacky v triede ako mat meno jedina na skole
@kocurikpupcek Veď to bola irónia, jasné, že je to chodba 😉😁
@belllinka alebo Kumbálka
Tu je vela dievčat, čo čitam čo maju meno ze boli 1 na škole, len nechcu priznať farbu.Škoda. Je tu niekto Ariel? Mne sa to hrozne pačilo kedysi, mama že prášok..Alebo je tu niekto Margaux? To je tiež zaujimave .
@karolinakr mám dcéru Slávku a je jedina na škole, dokonca v sirokom okoli tu nepozname nikoho s takym menom 😉 (moja mama je Slávka a sestra Sláva, dcera sa pôvodne mala volať po mne - Lenka, len 2 dni pred porodom som si rozmyslela, ze nechcem take meno a ked sa narodila tak s manzela vypadlo Slávka)
Mam aj syna Maroša, tiež ich tu nie je veľa na skole su 4 (je tam 36 tried) a Jakuba 😅 tu som sa sekla s menom 🤣
@majulino presne to je super, že to nema nikto alebo minimalne a pritom mate zdrobneniny, že sa to neda ani škaredo povedať a nikto vam nebude nadavať, lebo Lenka a Slavke sa ťažko niečo škarede povie 🙂 , Maroša som 100 rokov nepočula a Kubko, to ma sused, na to som zvyknuta, že to ma každy druhy..
@karolinakr Máme vo vzdialenejšej rodine chlapa,ktorý sa volá Ariel. Narodil sa v roku 1988,keď ešte jeho rodičia nevedeli,že bude revolúcia a bude mať rovnaké meno ako prací prášok 😅
@ivka225 To sa mi nepáči.
@vamajka Neznie... Ako by som volala Vincentu? Vendelína môže byť Vendy alebo tá Elina, čo je inak Elena, iba po Anglicky
Perfektné meno. Určite jej ho daj 💁
@jaja20 jeho to važne existuje? no to je bomba..
@karolinakr Áno,ale bohužiaľ,už nie sme roky v kontakte,tak neviem,ako sa mu s tým menom žije,či sa náhodou nedal aj premenovať...
@jaja20 🤣
Jop, decká jej budú hovoriť Lina pravdepodobne alebo Vendy. V pohode. Zastaralé z archaické, ale nič zlé na ňom nie je.

@karolinakr Sranda😁 Ten známy je oficialne Vendelín ale už viem, ako ho budem prezývať😁