icon

Meno Ximena

18. jan 2022

Ahojte videla som nedávny príspevok na jedno nezvyčajné meno pre chlapca a naozaj by som nechcela aby sa to zvrtlo takisto aj tu tak vás prosím len o rešpekt každého nazoru bez výsmechu. Skôr než názor rodiny by som chcela poznať nezávislý a objektívny názor cudzích ľudí keď sa stretnú s takým menom. Ale samozrejme pochopím ak sa vám nebude páčiť a chápem aj veci súvisiace s priezviskom a milión veci okolo. Chcem len vedieť váš názor na tieto dve mená mená. Totiž páči sa mi veľmi meno Xénia a keď som pozerala zo zvedavosti aké sú ešte mená so začiatočným písmenom X našla som meno Ximena. Aj keď je španielskeho pôvodu nepríde mi až tak netradičné a zle vysloviteľné príde mi také blízke menu Xénia a ľahké na písanie. Meniny Ximeny oslavujú na Simonu a to mi príde tiež veľmi podobné. Myslíte že je to naozaj moc? Mňa chytilo toto meno za srdce ale zas nechcela by som pre svoje dieťa nič zlé. Prosím o slušné názory ďakujem ženy.

Strana
z7
deti95060810
18. jan 2022

nie...
napadla ma princezná Xénia - rozprávka Arabela ... 😉

amiga
18. jan 2022

Ja len takú poznámku k tomu, že v španielsky hovoriacich krajinách sa meno Ximena vyslovuje “Chimena”, takže od Xénie to má ďaleko podľa mňa. A teda neviem ako plánujete na Slovensku meno Ximena vyslovovať 🤷‍♀️

dusankomoj
18. jan 2022

Keď sa ti také meno páči,daj! Načo sú ti názory z MK? Ľudia povymýšlajú ,,originálne" mená a potom dieťa celý život každému vysvetľuje,ako sa to číta a píše. A uisťujem ťa,že v puberte pred dieťaťom obhajuješ aj obyčajné meno(mamí: to som sa nemohla volať krajšie?), nie že takéto!

nikol873
18. jan 2022

nevidim dovod, preco by na tom mene malo byt nieco zle. akoze uprimne, ja som zastanca skor inych mien, nie uplne tradicnych a ani takychto pre mna mierne extremnych. ale dolezite je, co sa tebe a nie okoliu.

julka29
18. jan 2022

ja osobne by som také meno nedala, Vám sa páči ale čo na to dieťa povie keď bude chodiť do školy no neviem...je to samozrejme na Vás aké si dáte meno, ale ja osobne až takéto nemusím

aaliyah2
18. jan 2022

Treba si predstaviť ako vyznie celé meno aj s priezviskom... Napr. taký Noe Slaninka neznie uplne ľúbivo 🙈 Meno treba vyberať s rozumom, aby výsledky efekt neznel ako zaklínadlo....😀

ella2015
18. jan 2022

Mne to trošku pripomína Chyméru a trošku Cinemu, neviem no kým nežijete v Španielsku je to také divne, lebo málokomu vysvetliš ako ju majú presne oslovovať

belllinka
18. jan 2022

Ximena bude znieť pri predstavovaní ako Simona, určite jej to budú zle písať a keď bude mať aj priezvisko, ktoré treba vysvetľovať ako sa píše, tak sa ti dieťa "poďakuje". Ja mám také "blbé" priezvisko, ktoré musím stále hláskovať a i tak mi ho zle napíšu a je to teda dosť otravné.

beata_ra
18. jan 2022

Znie mi to zvlastne, verim ze dietatu nechces zle, len predsa len ide o nezvycajne meno a my Slovaci nemame na taketo mena ani priezviska, tak ze to posobi komicky az zvlastne. Kazdopadne je to tvoja volba a rozhodni sa podla seba 🙂

beronsche
18. jan 2022

nuz nie je nad to, kazdemu pri predstavovani vysvetlovat, ako sa meno pise...
osobne si myslim, ze za vyberom v nasich koncinach exotickeho mena, sa skryva tuzba za kazdu cenu niecim zaujat.

sandokanka36
18. jan 2022

hej je to take, ako ved kazdy nech si spravi ako uzna za vhodne, a zase to ze sa tebe to meno paci neznamena ze s tym aj dieta bude ok. mozno by nebolo na skodu aj na to mysliet.

nikyball
18. jan 2022

Nedá sa nesmiat fakt, kde na to chodite? A napíš mi ako sa to vyslovuje lebo podľa mňa ty sama nevieš 🤣🤣🤣

dundulica
18. jan 2022

radšej už Oxana

autor
18. jan 2022

@amiga vyslovuje sa Simena keď už aspoň keby ľudia ktorí sa smejú to vedeli ale podpichovat a robiť zo seba múdru lebo ty nevieš ako sa to vyslovuje fakt to dievča malo pravdu že ľudia ktorí na nové veci nie sú zvyknutí sú proste obmedzení lebo odsudzuju a nič nevedia och🙏 škoda

autor
18. jan 2022

Druhá vec existuje aj forma mena Chimena a to sa vyslovuje s Ch meno Ximena by sa vyslovovako s X na začiatku ako Xénia tak aj Ximena

autor
18. jan 2022

@nikyball na teba nejdem ani reagovať lebo som vyslovene prosila aby tu nikto nereagoval ako 5 ročné dieťa ktoré sa musí vysmievať chápem nie každému sa páči ale budem viesť komunikáciu len s niekým kto vie aj dospelí a slušne vyjadriť názor aj keď negatívny k tomu menu pekný deň prajem ...a len mimochodom asi presne ľudia ako ty a takým rozumom potom na človeka s takým menom reagujú takto a nečudujem sa že sa ti ľudia potom asi fakt musia cítiť zle

ankare
18. jan 2022

Juj, tak daj radšej Simonku.

h2
18. jan 2022

Ja už som tu o menách toho veľmi veľa popísala a už sa mi do toho fakt nechce, lebo ľudia sú nepoučiteľní. Milá autorka, len jedno Ti k tomu napíšem: Ak sa Ti to meno tak veľmi páči, choď na matriku a za mierny poplatok si nechaj zmeniť svoje vlastné krstné meno na meno Ximena.

Tak čo? Už sa Ti asi až tak nepáči, však? Určite nie tak, aby si sa tak chcela volať. 😉

autor
18. jan 2022

@sandokanka36
@beronsche
@beata_ra
@belllinka
@deti95060810 ďakujem za normálne odpovede aj keď sa vám to nepáči plne rešpektujem názor druhých. A pýtala som sa len preto lebo som vlastne aj chcela vedieť ako budú reagovat na to ľudia ale keď vidím že niektorí dospelí reagujú výsmechom potom naozaj chúďa dieťa keď ešte aj dospelí si z neho budú robiť žarty. Samozrejme toto sa týka tých ktorí tak reagovali nie vás ktoré som označila. Ďakujem ženy

belllinka
18. jan 2022

Autorka, @h2 ti naozaj dobre poradila, choď sa dať ty tak premenovať a hneď zistíš, ako budú ľudia reagovať a budeš to mať "z prvej ruky".

autor
18. jan 2022

@h2 čo to je za hlupu otazku? Keby som sa tak nechcela volať teda respektíve keby sa mi nepáčilo do takej miery aby mi vadilo ak by som sa tak volala asi by som nad tým ani nerozmýšľala

h2
18. jan 2022

Ešte dodám pre tie, ktoré ma tu už z týchto diskusií o menách nepoznajú, lebo tam prispievam fakt často: viem, o čom hovorím. Volám sa Hedviga. ☹️

silviazlat
18. jan 2022

Myslím si, ze je to tvoja vec ake das meno.
Moj názor - je to nezvyčajne meno a moze mat kvôli nemu problémy, napríklad nebyť prijatá do kolektívu, šikana a podobne.

vevesh
18. jan 2022

Pre autorku odporucam:

https://www.youtube.com/watch?v=imzaGVuTVzU

A bohuzial X sa cita v spanielskych krajinach ako ch (takisto ako moj oblubeny Jesus je Chezus), ako kolvek sa to autorke nepaci a bude to prve, co ludia precitaju.... A ziadna krajina to necita s nasim X, i ked to meno pochadza z chlapcenskeho Simeon...

h2
18. jan 2022

Čo je na tom hlúpe? V pohode by si sa tak volala? Máš predstavu, čo to obnáša, mať "neštandardné" meno? A to ja mám meno zo slovenského kalendára.

autor
18. jan 2022

@h2 nepríde mi to meno netradičné podľa mňa je to tým že máme v kalendári hromadu nepoužiteľných mien ktoré zas napr mne naháňajú hrôzu alebo sa mi nepáči ja som Natália a v triede sme mali také 4 základná stredná to isté a som unavená z toho že všade sa nájde takých za hrsť a potom si ťa každý s každým mýli. Nie je to túžba vyzerať cool a in ja takto vôbec nepremýšľam ale páčia sa mi take mena veľmi a preto nadtym rozmýšľam

zuzka2610
18. jan 2022

Podľa mňa je to rozhodnutie na vás. Tiež som tu písala názor na meno Ragnar pre chlapca. Všetci ma vysmiali. A plánujem stále dať takéto meno môjmu dieťaťu. Nemajte obavi keď dieťa vyrastie bude rado že ma nezvyčajne meno ❤️ Pekný deň prajem

autor
18. jan 2022

@vevesh Ximena sa číta Simena pretože sledujem jedno dievča španielku na internete a vyslovujú to Simena a prišlo mi to podobné Simone takže nič z čoho by sa jej mohli vysmievať

autor
18. jan 2022

@zuzka2610 Ďakujem pekne za váš názor ❤️

belllinka
18. jan 2022

@zuzka2610 Zuzka s nudmým menom sa ozvala 🙂
Sa premenuj na Ragnarku a teš sa zo svojho nezvyčajného mena

Strana
z7