icon

Meno Zia

nikola2111
26. feb 2025

5 tyzdnov do porodu a stale nemame meno. Manzelovi sa paci Zia. Ani neviem kedy by mala meniny

Strana
z2
tanuuulka
26. feb 2025

Ia - natalia, emilia, julia, valeria, silvia, dnes uz rozsirena mia, lia.. mas relativne siroku ponuku

emss
26. feb 2025

@nikola2111 my máme doma Ziu, je to o vlastnej preferencií. Mne sa jedinečné mená páčia plus má pre nás naozaj dôležitý význam toto meno. Za mňa lepšie ako 4 Ninky a 5 Jakubkov v triede. Oslavujeme 27.11., a to,že jej meno nieje v našom kalendári neznamená,že nemá meniny. Dajte si do Googlu Zia nameday a vyskočia dve možnosti spolu s pôvodom a významom mena 😊 držím palce pri rozhodovaní 😊 samozrejme musí k tomu sedieť priezvisko.

lucylaw
26. feb 2025

Strašne sa mi páči,že máš doma Sofiu,pričom sa tak volá podľa mňa každé tretie dievča za posledných 20 rokov,ale hejtuješ iné mená,lebo takých je teraz všade veľa 🤦🏻‍♀️ Olívií a Amélií je určite menej ako Sofií..Z tých mien čo si uviedla je podľa mňa pekné Dália a tých určite veľa nie je..

ahojka5
26. feb 2025

Podľa mňa super, originálne a aj sa to hodí k tým zvyšným dvom 🙂

sisaka
26. feb 2025

Zia znamená teta v taliančine, tak za mňa určite nie

samik88
26. feb 2025

Ja som tiež chcela Olíviu,veľmi pekné meno 🥰
U nás v škôlke je Nia.

btus
26. feb 2025

@nikola2111 Dária je Dáša. 🙂 ( poznám dve Ukrajinky, obidve sú Dárie a obidve volajú Dáša). Mená končiace na -ia: Lívia, Terézia, Olívia, Amália, Lucia, Silvia, Lýdia, Klaudia ( mala som kolegyňu Claudiu), Natália,

gladiola25
26. feb 2025

@nikola2111 Na Tereziu.

nikola2111
autor
26. feb 2025

@lucylaw vobec ziadne mena nehejtujem. Sofiu som si vybrala pred 7 rokmi ked sme byvali v zahranici a vobec som nestudovala kolko ich je na slovensku. A ano dost mi to vadi ze kazda druha je sofia a preto nechcem dalsie take meno ktorych je strasne vela.

tiana080
26. feb 2025

@alickapusinka snažím sa prist na zdrobneniny... 😁

alickapusinka
26. feb 2025

@tiana080 žiadne zdrobneniny nie su tak ako ich pokrstili tak ich volaju aj babky dedkovaia aj spolužiaci v škole.

alickapusinka
26. feb 2025

@evaachesa čo och môj každemu čo sa páči nikdy ich nevolali zdrobnene tak ako ich pokrstili tak ich volaju a žiadne šušľave napodobeniny a debilne skrátky.

evaachesa
26. feb 2025

@alickapusinka no tak zdrobneniny sú pri týchto menách asi aj nemožné. 🙂

kristiii
27. feb 2025

@nikola2111 mne by sa hodila Júlia, Diana (to ia nemusí byť na konci), prípadne spomínaná Klaudia či Lucia (ale volala by som ju len Lucia, žiadna Lucka).

tiana080
27. feb 2025

@alickapusinka tak to je potom super, lebo z osobnej skúsenosti viem, že rôzni ľudia sa stále snažia zhovadiť meno dieťaťa 😀 môže byť povedané aj 300x, že si to nepraje rodič.

alickapusinka
27. feb 2025

@tiana080 im to pasuje aj k priezvisku tiež na H

nikola2111
autor
27. feb 2025

@tiana080 nakoniec teda dame asi Tianu 🙂

evaachesa
28. feb 2025

@nikola2111 Diana je pekné meno 🙂👍

oblecenieavecicky
28. feb 2025

Náhodou je to krásne a hodí sa k menám dievčat, ktoré máte doma. A to teda nie som zástancom premodernizovaných mien. Ale toto je veľmi jemné, sympatické.

nikiki29
28. feb 2025

@nikola2111 za mňa je Zia v pohode. Lepšie ako Tiana k Tamii. Ja by som asi volila skôr Lia, ale to je len môj názor. No vážilo by mi, že keď sa bude predstavovať Tiana, tak 90% ľudí bude pocit Diana. Mňa to odradilo od mena pre syna, keď mi pár ľudí povedalo, že prvé písmeno trochu prepočuli a počuli proste iné meno…

evaachesa
28. feb 2025

@nikiki29 to akože nebol preklep? 🫣 Musela som googliť ci take meno existuje. Veď to budú neustále otázky...ako?? s T? Nie Diana? Stále bude riešiť že jej ho zapísali alebo povedali nesprávne. 😬

nikiki29
28. feb 2025

@evaachesa no nebol 😁 vravím, ja som presne pre toto prehodnotila meno pre syna… lebo posledné čo chcem je vysvetľovať, ale ona nie je Diana, ale Tiana, tam je “T ako traktor” na začiatku 🙈 my sme chceli meno Timon, keď mi pár ľudí povedalo, že počulo Šimon, bolo rozhodnuté 😅

evaachesa
28. feb 2025

@nikiki29 no tak T a Š si pomýliť asi nie je až tak bežné..aspoň ja by som s tým problém teda nemala pri tomto mene.
...ale pri Tiane to bude asi pravidelné. A to som teraz bola fakt v tom že ide len o preklep keďže o Tiane som ešte nepočula. 😁🤷

tiana080
28. feb 2025

@evaachesa naposledy sa mi stalo, že niekto prepočul/inak zapísal, asi na ZŠ 🙂 odvtedy nie.

Strana
z2