Meno Zia
5 tyzdnov do porodu a stale nemame meno. Manzelovi sa paci Zia. Ani neviem kedy by mala meniny
@nikola2111 my máme doma Ziu, je to o vlastnej preferencií. Mne sa jedinečné mená páčia plus má pre nás naozaj dôležitý význam toto meno. Za mňa lepšie ako 4 Ninky a 5 Jakubkov v triede. Oslavujeme 27.11., a to,že jej meno nieje v našom kalendári neznamená,že nemá meniny. Dajte si do Googlu Zia nameday a vyskočia dve možnosti spolu s pôvodom a významom mena 😊 držím palce pri rozhodovaní 😊 samozrejme musí k tomu sedieť priezvisko.
Strašne sa mi páči,že máš doma Sofiu,pričom sa tak volá podľa mňa každé tretie dievča za posledných 20 rokov,ale hejtuješ iné mená,lebo takých je teraz všade veľa 🤦🏻♀️ Olívií a Amélií je určite menej ako Sofií..Z tých mien čo si uviedla je podľa mňa pekné Dália a tých určite veľa nie je..
Podľa mňa super, originálne a aj sa to hodí k tým zvyšným dvom 🙂
Zia znamená teta v taliančine, tak za mňa určite nie
Ja som tiež chcela Olíviu,veľmi pekné meno 🥰
U nás v škôlke je Nia.
@nikola2111 Dária je Dáša. 🙂 ( poznám dve Ukrajinky, obidve sú Dárie a obidve volajú Dáša). Mená končiace na -ia: Lívia, Terézia, Olívia, Amália, Lucia, Silvia, Lýdia, Klaudia ( mala som kolegyňu Claudiu), Natália,
@nikola2111 Na Tereziu.
@lucylaw vobec ziadne mena nehejtujem. Sofiu som si vybrala pred 7 rokmi ked sme byvali v zahranici a vobec som nestudovala kolko ich je na slovensku. A ano dost mi to vadi ze kazda druha je sofia a preto nechcem dalsie take meno ktorych je strasne vela.
@alickapusinka snažím sa prist na zdrobneniny... 😁
@tiana080 žiadne zdrobneniny nie su tak ako ich pokrstili tak ich volaju aj babky dedkovaia aj spolužiaci v škole.
@evaachesa čo och môj každemu čo sa páči nikdy ich nevolali zdrobnene tak ako ich pokrstili tak ich volaju a žiadne šušľave napodobeniny a debilne skrátky.
@alickapusinka no tak zdrobneniny sú pri týchto menách asi aj nemožné. 🙂
@nikola2111 mne by sa hodila Júlia, Diana (to ia nemusí byť na konci), prípadne spomínaná Klaudia či Lucia (ale volala by som ju len Lucia, žiadna Lucka).
@alickapusinka tak to je potom super, lebo z osobnej skúsenosti viem, že rôzni ľudia sa stále snažia zhovadiť meno dieťaťa 😀 môže byť povedané aj 300x, že si to nepraje rodič.
@tiana080 im to pasuje aj k priezvisku tiež na H
@tiana080 nakoniec teda dame asi Tianu 🙂
@nikola2111 Diana je pekné meno 🙂👍
Náhodou je to krásne a hodí sa k menám dievčat, ktoré máte doma. A to teda nie som zástancom premodernizovaných mien. Ale toto je veľmi jemné, sympatické.
@nikola2111 za mňa je Zia v pohode. Lepšie ako Tiana k Tamii. Ja by som asi volila skôr Lia, ale to je len môj názor. No vážilo by mi, že keď sa bude predstavovať Tiana, tak 90% ľudí bude pocit Diana. Mňa to odradilo od mena pre syna, keď mi pár ľudí povedalo, že prvé písmeno trochu prepočuli a počuli proste iné meno…

Ia - natalia, emilia, julia, valeria, silvia, dnes uz rozsirena mia, lia.. mas relativne siroku ponuku