Nie som stotožnená s menom dieťaťa
Baby , Maminy ahojte, aj dnes tu vidím tému o mene dieťaťa.chcem sa spýtať , u mna tento boj trvá už vyše roka a pól.raz si poviem , že je to Ok a potom príde fáza , že som neni stotoznena.Má niekto skúsenosť? S mužom sa nedá o tom debatovat
@deti95060810 nie , uznaní meno má, len neviem sa s ním vžiť
Ja som sa tiež dlhšie nevedela vžiť so synovým menom oslovolala som ho zo začiatku hocijako len nie menom😅 ale zvykla som si a som spokojná s tým menom a mladý si nesťažuje 🤪
2 mená by nebolo riešením? to ktoré má teraz a všetci sú naň zvyknutí mu už nechajte a doplňte druhé, ktorým ho bude volať len jeho mamička 🙂 to by bolo milé
@jjanulienka ako dlho ti to trvalo?
ved ho volaj inym menom, ktore ti k dietatu pasuje... aky problem?
mojej mame tak nejak automaticky slo do ust jedno meno (nikdy by som ho dietatu sama nevybrala) a proste sme ho tak potom automaticky zacali vsetci volat....
Potom manzelovi preplo, a ked nas opustil, zacal striktne oslovovat syna menom co mal v rodnom liste.... na ktore nereagoval.... a asi 6 rokov potom to uz pochopil a zacal ho volat tak ako vsetci a konecne mi dal mi overenu plnu moc aby som synovi mohla dopisat do rodneho listu jeho druhe meno -- cize oficialne ma moj syn 2 krstne mena, ale volame ho striktne iba druhym a aj on ked sa predstavuje tak iba tym druhym... to prve ma vyslovene iba na uradnych tlacivach
Ani ja nevolam Felixa Felixom. xD Feliiiis. ;)
Mam kamarátku kt je krstena inak à všetcia inkl rodiča odkedy ju poznám ju volajú inak.
Prečo jej to meno ale nedali hneď neviem
tiež som mala tento problém, ale fakt len krátko, možno mesiac. Potom som si zvykla a iné meno si už neviem predstaviť.
Nič v zlom, už má rok a pol, už by som to nemenila. Zvykneš si.
@evica17 vôbec to neberiem v zlom, Dakujem každej za radu a názor, ja už premýšľam, že pôjdem psych., či ja nie som narušená
uz si tu kedysi pisala, nie? lebo uz tu raz davnejsie tento prispevok bol. chapem, ze ta to trapi, no v podstate aj cudzieho cloveka prijmes s jeho menom. vzdy sa da najst tvar mena, ktory bude pre teba prijatelny. keby sa tvoj manzel volal cyril alebo metod alebo manfred, tak by si to prijala. skus tak prijat aj meno tvojho dietata
Neviem či je to až n psychológa. Proste ho oslovuj skratkou aká sa ti páči, môže ebyt aj rezyvak mimo,napr poznám chalana čo ho volajú maco a volá sa Patrik, dievča volajú vava a pritom s jej menom to nemá nič spoločné,volá sa simona.alebo podľa toho čo rád robí,nejakú skratku. A ostatný nech ho volajú normálne.
Moja svokra mala ine meno a volali ju Marika cely zivot. Ja som dlho predychavala tiez meno nasej dcery 😃pri com som ho sama vybrala,nevedeli sme sa na nicom zhodnut🤣 a zvykla som si. Dokonca poznam babu ktorej sa svoje meno nepacilo, tak si dala prepisat na matrike meno, aj tak ju vsetci volaju jej prvym menom, a dotycnu ide rozdrapit od zlosti🤣.
Mozem sa opytat preco ste dali dietatu meno s ktorym si nebola stotoznena a mas s nim problem ?
Môj muž ma sesternicu ktorú cely život volajú Jola cela rodina a kamaráti. Bola som v tom že sa vola Jolanka 😂😂😂 Poznáme sa snáď 7 rokov a tak som ju aj ja tak volala. Zrazu prišiel sok keď som prišla na jej svadbu a bolo tam napísané mladomanželia Natalka a … 😂 proste volaj dieťatko ako chceš aj keď úprimne neviem či je dobre motat tak malú hlavičku s menom ktoré neni jeho a potom v školke nebude reagovať na to svoje 🙂
Ale prosim Ta , aky psychiater. Ty chod na matriku a za par eur jej pripis k menu dalsie, ako Ti k nej pasuje ....Nikomu nic nemusis vysvetlovat .... A intuicia je inak mocna zbran 🙂 ...
@fotoarch myslíš pripísať pred meno ďalšie?
ved volať ho môžeš úplne inak ako má napísané v rodnom liste. Pre ostatných bude ferko a pre teba jožko.
Mám to tiež tak....dieťaťa má 9mesiacov...nezvykla som si aj keď všetci hovorili že si zvyknem časom.pritom meno sme s muzom pocas tehotenstva vybrali spolu, neviem či to boli hormóny, vtedy sa mi páčilo. Tak si hovorím že mne sa teda nemusí páčiť sa bude páčiť dcére keď vyrastie,mozno si ho ona vybrala 🤷 inak rozmýšľala som aj dopísať druhe meno, ale myslím že by ju aj tak oslovovali vsade prvým...
@martinoocka Ja som dala dcére dve mená. Je pravda, že vacsina ľudí ju volá tým prvým ale napríklad na tanečnej boli tri dievčatá s tým menom tak som učiteľke povedala, že ju kľudne môže volať tým druhým ona reaguje na obe. ja ju tiež volám raz tak raz tak. Takže za mňa kludne dajte aj druhé ak to tak cítiš.
Ako sa dieťatko volá ? Vymyslí nijakú peknú prezývku a volaj ho tou 💗👍😉 Sestra mala to isté s Ivetkou, a dievčatko je zvyknuté že ho mama volá Veti... Určite sa vždy nájde k menu nijaká pekná prezývka, meno už nemeň ani nepridávajú bolo by to zbytočne keď píšeš že raz si spokojná raz nie... Vymysli nijakú chutnučkú prezývku a volaj ho (ju) tak... Časom si zvykneš neboj 💗
To si zvykneš 😁 ja som chcela Sáru a všetci, že nieeee daj Soňa...aj muž...
Ôk dala som...dcéra má 11rokov...už som celkom zvyknutá 😁 a uprimne si uz iné meno ani neviem predstaviť je to moja Sonička🥰
Dobrý deň, rada by som sa opýtala, zvykli ste si na meno dieťaťa? Ďakujem 🙂

už 1,5 roka vyberáš meno pre bábo? nerozumiem... však tehu trvá 9 m.
či akože do foroty?