icon

Páči sa vám meno Arthemis?

18. jan 2026

No baby, poraďte mi. Neviem či je to tými hormónmi, ale posledný mesiac si neviem predstaviť, že by som dcérku pomenovala inak. Manžel si zase myslí, že mi šibe.

anonym_370d81
18. jan 2026

Preboha, mysli na to dieťa, ako si to s takým menom odtrpí. V žiadnom prípade by som môjmu dieťatu takéto meno nedala. Ty by si sa chcela volať Arthemis? Na základnej škole?

muchotrafka298
18. jan 2026

Pokial by bol manzel Grek a zili by ste v Grecku, tak by to bolo vhodne meno. Inak nie.

tykat
18. jan 2026

@anonym_autor kolega mal irskeho setra Artemisa. Za mna pre dieta nie.

anonym_151be3
18. jan 2026

Moja znama ma dceru Arthemis. Mne to ale evokuje skor psa, alebo kona ked to pocujem.

anonym_0c32fa
18. jan 2026

nie

lukbe
18. jan 2026

Nepáči. A myslela som, ze to pre chlapca.

anonym_2be977
18. jan 2026

Nie, okrem toho, ze toto meno sa na Slovensku vôbec nehodí, sa mi ani nepáči.

anonym_9f4f96
18. jan 2026

@anonym_autor aky krasny troll.

anonym_1533e3
18. jan 2026

Neviem si predstavit ze cely zivot to chuda dieta vsade hlaskuje a diktuje ar t h emis. 😅 A hej, poznam takeho psa. Ak nezijete na Slovensku, pochopim. Ak ma to dieta zit na Slovensku, tak 😶 dufam ze manzel to nedovoli..

stellarstar
18. jan 2026

Traja mušketieri?

estellas
18. jan 2026

Toto meno je už príliš aj pre mňa a to som otvorená nezvyčajným menám. To je ako pre gréckeho filozofa.

didush27
18. jan 2026

Artemis je grécka bohyňa lovu, rímska je Diana, tak dajte meno Diana 😊

anonym_12e0d3
18. jan 2026

To meno je mužské, mal ho jeden z Troch muškatierov.

anonym_3c4e70
18. jan 2026

O pár rokov ak sa misia podarí to meno bude známe.

Artemis je kozmický program, ktorého cieľom je obnovenie letov človeka na Mesiac. Hlavným cieľom je dostať na povrch Mesiaca v 21. storočí ďalšieho muža a prvú ženu. Zároveň by však na obežnej dráhe okolo Mesiaca mala vzniknúť stanica Gateway a na povrchu Mesiaca by mala byť vybudovaná trvalá infraštruktúra.

anonym_15c9ba
18. jan 2026

@anonym_autor strasna hlupost

anonym_1695f2
18. jan 2026

Žijete na SVK?ja keby toto počujem, tak si myslím,že sa jedná o rómku

zuzana76
18. jan 2026
@anonym_12e0d3

@anonym_12e0d3 to bol Aramis

ivik4
18. jan 2026

Prve co si vravim : chudak chlapec 😱
A potom citam....este lepsie ze pre dievca 😀😀

anonym_edcc8d
19. jan 2026
@anonym_12e0d3

@anonym_12e0d3 musketier bol Aramis

vilma7
19. jan 2026
@ivik4

Prve co si vravim : chudak chlapec 😱
A potom citam....este lepsie ze pre dievca 😀😀

@ivik4 ja to isté.

mmia96
19. jan 2026

Nerob to svojej dcére, chúďa. Poznám psa Arthemisa - zlatý retriever.

mmia96
19. jan 2026

A inak tiež som si najprv myslela, že to chceš pre chlapca. Ale výsledok by bol aj tak ten istý. Nerob to.

moonlight1210
19. jan 2026
@anonym_autor

Baby, manžel je polovičný Brit a malá bude mať priezvisko po ňom... Nad takým menom by som ani neuvažovala, ak by malo byť v kombinácii so slovenským priezviskom.

@anonym_autor pozeram, ze bude mat po otcovi neslovenske priezvisko. Teda ziaden problem.
Na tom sa tu ostatne mnohi zhodli.
Takze ich podmienku splnas.

Co dalsej skupine nenapadlo je, ze dcera nemusi svoj zivot prezit nutne iba na Slovensku. Co je tu najvacsi argument - ako to bude mat tu. Nemusi tu nakoniec ani len stravit cele detstvo. Nevies, kam vas zivot zaveje.
A v zahranici dokonca aj nase rydzo slovenske priezviska zneju cudzo, neznamo, takze nic divne by zvysku sveta na tej kombinacii neznelo, aj keby sa predstavila ako Artemis Chlebikova.
To iba nam tu.
Keby slo o to.

Ale…
Ak je manzel proti, preber to este s nim. Nie je sice povinne, aby obaja rodicia suhlasili.
Su tu dokonca aj zeny, co tvrdia, ze nie su uplne spokojne s menom ich dietata, hoci si uz zvykli. Ale vybral a presadil si ho muz a ona take vobec nechcela, len sa muzovi nevedela vzopriet.

Preto by bolo fajn sa skusit zhodnut. Nie preto, zeby si muz nezvykol. Zvyknut si zvykne. Aj tak ju budete volat najcastejsie dakou prezyvkou odvodenou z toho mena, lebo je dlhe. Tak ho prirodzene skratite.
(Uz si rozmyslala akou?)
Ale bolo by pekne ho neodstavit z toho procesu vyberu a vydupat si iba svoje.

aniele
19. jan 2026
@stellarstar

Traja mušketieri?

@anonym_12e0d3 To bol Aramis. A Artemis bola krásna bohyňa, bohyňa lovu, spolu s Herou a Afroditou sa zúčastnila súťaže o "tú najkrajšiu" (Paridov súd, jablko sváru...), ktorá nakoniec viedla k trójskej vojne.

@stellarstar

stellarstar
19. jan 2026
@aniele

@anonym_12e0d3 To bol Aramis. A Artemis bola krásna bohyňa, bohyňa lovu, spolu s Herou a Afroditou sa zúčastnila súťaže o "tú najkrajšiu" (Paridov súd, jablko sváru...), ktorá nakoniec viedla k trójskej vojne.

@stellarstar

@aniele samozrejme že ja viem mňa poúčať nemusíš

elenajezova
19. jan 2026

Mne sa veľmi páči Ayscha. Ale nie meno pre dieťatko, ale pre mačičku. Ak ju raz budem mať...😊

martinka13
19. jan 2026

Asi to bude tými hormónmi. Nerob to svojmu dieťaťu.

martinkatinka
19. jan 2026

U nas sa tak vola jedna svadobna sala.

anonym_8309c5
19. jan 2026

So psom je to irelevantné. Poznám dvoch ľudí čo mali psa Lindu. A pritom kopu dievčat sa tak volá 🤷🤷🤷 tak isto Max. Atď

anonym_0c591e
19. jan 2026
@anonym_12e0d3

@anonym_12e0d3 Ktorý? Athos? Porthos? Aramis? alebo D'Artagnan?

Artemis je meno jednej z gréckych bohýň. Prekvapuje ma, koľko ľudí nemá poňatia.

Autorka, zámi majú dcéru s týmto menom. Okolie si zvykne, ak sa vy s manželom zhodnete.