icon

Páči sa vám meno Lina?

7. nov 2025

Paci sa vam?

anonym_085c83
7. nov 2025

Pekné meno

simona20201309
7. nov 2025
@anonym_240e1b

Myslím, že 99% ľudí automaticky pomyslí na:

@anonym_240e1b a 1% na :

euka210
7. nov 2025

@anonym_autor nie, vooobec. Keby Liliana, Lila...to zvladnem. Znama ma dceru Thaliu...ako to auto...ale clovek si zvykne, aj ked Lina pripomina keksik 😁

simona20201309
7. nov 2025

@anonym_autor mne sa páči

mimikarol
7. nov 2025

Mne sa páči. A nebála by som sa vysmievania. Táto generácia detí je zvyknutá na "zvláštne" mená, to skôr naša generácia dnešných matiek sa smeje z mien, viď aj tu na koni.
Dcéra má v triede všeliake mená, aj dve mená majú deti, zahraničné...a nikdy mi nespomínala že by sa kôli tomu vysmievali. Zato tu sa môžeš opýtať na akékoľvek meno a vždy sa nájde niekto kto si bude s toho robiť srandu

cimage
7. nov 2025

Mne sa paci to meno, nie je otrepane a ako som spominala vyssie mam rada aj keksik Linu. Je to pekne, jednoduche meno, ziadna skomolenina.

joesvk
7. nov 2025

Páči sa mi

krasneleto
7. nov 2025

@anonym_autor ano

anonym_7ffb7f
7. nov 2025

Nepáči sa mi.

talia16
7. nov 2025

Ja mam s týmto menom vztah 50 na 50. Vela ludí tu spomínalo ten keksík Lina, ale ja by som skôr mala problém s Linka (Kuchynská linka, linka na oči, nakreslená linka). Meno mi príde pekné, len nie je vhodné pre nás jazyk. V zahraničí by to znelo lepšie. Ja by som toto meno nedala práve kvôli tomu ako vela to ma odvodenín, ale zase ja som človek, ktorý by nedal ani Michaelu práve kvôli Miške (Myške) záleží aky typ ste vy.

anonym_9093ae
7. nov 2025

@anonym_autor Tú mám rada 😊

anonym_4949da
7. nov 2025

@anonym_autor V prípade, že sa meno páči vám -rodicom, znie dobre s priezviskom, názory iných sú nepodstatné.Dospely pochopí, deti najdu rym na každé krstné meno.

anonym_240e1b
7. nov 2025
@simona20201309

@anonym_240e1b a 1% na :

@simona20201309 Jasné, pamätám 😆

kristiii
7. nov 2025

@anonym_autor mne teda toto meno nič nehovorí, ale absolútne by som nebrala ohľad na to, že iným to niečo pripomína. Vám, rodičom, sa buď páči alebo nie..

elz1920
7. nov 2025

Po všetkých Emách, Zoe, Lily, Sofiách, Zarách a pod. konečne niečo originálne. Lina bola aj v mojom obľúbenom príbehu od Astrid Lindgrenovej - Emil z Lőnebergy, je to severské meno, žiaden keks.

ludovit11
7. nov 2025

Lina? meno Lina? No treba o tom mene aj niečo vedieť .Nejakú históriju . Aby sme vedeli či našej dcére tým menom nechtiac neublížime.Tsk vieme alebo nevieme čo meno Lina znamená.

ludovit11
7. nov 2025
@kristiii

@anonym_autor mne teda toto meno nič nehovorí, ale absolútne by som nebrala ohľad na to, že iným to niečo pripomína. Vám, rodičom, sa buď páči alebo nie..

Aj za cenu vo vašom pripade že nechtiac svojej dcére ublíżite.Viete v rôznych kultúrach znamená niečo iné.

marca12
7. nov 2025

@anonym_autor Mne sa Lina velmi paci,tak by sa volala moja dcera. Neries,co ostatni. Hlupak si vzdy najde vysmech z akehokolvek mena a decka v skole vymyslia prezyvku na vsetky mena.

yanni
7. nov 2025
@anonym_240e1b

Myslím, že 99% ľudí automaticky pomyslí na:

@anonym_240e1b Tak ja urcite nie. Ani som nevedela, ze nejaky Lina keksik existuje. Zato Ma Moja dcera dve kamosky, ktore sa volaju Lina. Jedna Ma 12 rokov a druha bude mat o par mesiacov 9 rokov.

autor
7. nov 2025
@ludovit11

Aj za cenu vo vašom pripade že nechtiac svojej dcére ublíżite.Viete v rôznych kultúrach znamená niečo iné.

@ludovit11 a co to teda znamena?

estellas
7. nov 2025

Mne sa páči to meno. Myslím, že asi v zahraničí sa aj bežnejšie používa.
Ja si pri tom mene vybavím speváčku Linu Mayer.
Len u nás sa tak volajú keksíky, tak si to ľudia zaškatulkovali.
Nepríde mi vôbec nejaké smiešne.

autor
7. nov 2025
@ludovit11

@ludovit11 lebo jedine “negativne” som nasla toto
V stredovekej literatúre sa meno Lina objavovalo aj ako symbol melanchólie alebo „piesne o strate“, čo súvisí s gréckym mýtom o Linosovi – ale táto symbolika sa v modernom chápaní už neudržala.

Ale tak zase ja sa volam Jana. A ked to uz mame takto rozoberat, akou smrtou zomrel Jan Krstitel?

ludovit11
7. nov 2025
@anonym_autor

@ludovit11 lebo jedine “negativne” som nasla toto
V stredovekej literatúre sa meno Lina objavovalo aj ako symbol melanchólie alebo „piesne o strate“, čo súvisí s gréckym mýtom o Linosovi – ale táto symbolika sa v modernom chápaní už neudržala.

Ale tak zase ja sa volam Jana. A ked to uz mame takto rozoberat, akou smrtou zomrel Jan Krstitel?

Jana je veľmi krásne meno moja prvá školská láska bola Janka.Nemal som na mysli to čo a ako si to pochopila ty.Mal som na mysli to že keď dávame meno hociaké mali bi sme o tomto mene čo to vedieť.V prvom rade odkiaľ pochádza aký nesie význam.Napríklad moja dcérka sa volá Monika. Mono pochádza z gréckeho slova monos, čo znamená jeden, jedinečný , vínimočný.

kristiii
7. nov 2025
@ludovit11

Lina? meno Lina? No treba o tom mene aj niečo vedieť .Nejakú históriju . Aby sme vedeli či našej dcére tým menom nechtiac neublížime.Tsk vieme alebo nevieme čo meno Lina znamená.

@ludovit11 čo aké nechtiac, ja dcéru ani nemám. Píšem všeobecne. A nebavime sa o žiadnej Školastike či Filoméne..

kristiii
7. nov 2025
@ludovit11

Jana je veľmi krásne meno moja prvá školská láska bola Janka.Nemal som na mysli to čo a ako si to pochopila ty.Mal som na mysli to že keď dávame meno hociaké mali bi sme o tomto mene čo to vedieť.V prvom rade odkiaľ pochádza aký nesie význam.Napríklad moja dcérka sa volá Monika. Mono pochádza z gréckeho slova monos, čo znamená jeden, jedinečný , vínimočný.

@ludovit11 a okrem toho, "mali by sme všetci" vedieť aj gramatiku a predsa ju nevieme...

leidin
7. nov 2025

Nie. Nemam rada take specialne mena. Len tie co sme vzdycky mali v kalendare a nie tie novo importovane.

ludovit11
8. nov 2025
@kristiii

@ludovit11 a okrem toho, "mali by sme všetci" vedieť aj gramatiku a predsa ju nevieme...

Súhlasím ale niekedy sa stane keď rýchlo naťukáte tekst a pošlete že ste urobili miegde hrubku alebo ste mali hrubší prst a dali ste iné písmeno.

ludovit11
8. nov 2025
@estellas

Mne sa páči to meno. Myslím, že asi v zahraničí sa aj bežnejšie používa.
Ja si pri tom mene vybavím speváčku Linu Mayer.
Len u nás sa tak volajú keksíky, tak si to ľudia zaškatulkovali.
Nepríde mi vôbec nejaké smiešne.

Viete meno by sme mali dať podľa toho že sa nám páči? Je to sebecké.lebo mne lebo ja pamätáme na to že vaša dcéra virastie bide sa páčiť aj jej.? Dávajte meno podľa toho čo chcete aby vo vašom aj vjej živote to meno niečo simbolizovalo.Životny smer poviem meno Veronika.Toto meno je spájané okrem iného aj s dievčaťom ktoré podalo Kristovi ručník na jeho krížovej ceste a ten ručník je uložený vo Vatykáne.

autor
8. nov 2025
@ludovit11

Viete meno by sme mali dať podľa toho že sa nám páči? Je to sebecké.lebo mne lebo ja pamätáme na to že vaša dcéra virastie bide sa páčiť aj jej.? Dávajte meno podľa toho čo chcete aby vo vašom aj vjej živote to meno niečo simbolizovalo.Životny smer poviem meno Veronika.Toto meno je spájané okrem iného aj s dievčaťom ktoré podalo Kristovi ručník na jeho krížovej ceste a ten ručník je uložený vo Vatykáne.

@ludovit11 okej no 😅 tak dame Veronyku. Lina je za mna minimalisticke severske meno 🤷🏼‍♀️

anonym_240e1b
8. nov 2025
@yanni

@anonym_240e1b Tak ja urcite nie. Ani som nevedela, ze nejaky Lina keksik existuje. Zato Ma Moja dcera dve kamosky, ktore sa volaju Lina. Jedna Ma 12 rokov a druha bude mat o par mesiacov 9 rokov.

@yanni No ty si to 1%. 🙂 Ale som vcelku prekvapená, ze existuje niekto na Slovensku, kto nepozná keksík Lina. Je to legendárna, notoricky známa napolitanka. A vcelku aj chutná, odporúčam ochutnať. 🙂