Pomenovanie dieťaťa po rodičovi
Dali by ste svojim detom meno po sebe alebo dali ste? Pripadne, ste vy pomenovani po rodicoch? Vidite v tom skor negativa alebo pozitiva a ake?
@mimi16 ano, moja strana rodiny 🙄 nemam to rada, hlavne, niesom uz mala a tak celkovo, neznasam to. Okrem toho kolkokrat sa starka alebo starky pomylia a volaju nam opacne s mamou, lebo vsak rovnake meno len s malym rozdielom v mobile, zle vidia... Pri inom mene by nemali tento problem 😀 svokra napriklad mi nepovie inak ako Miruska alebo Mirik...aj to mi pili usi ale tak zas nemozem sa na vsetko stazovat 😀pri Mima som ale uz musela zasiahnut, to z duse neznasam
Nie, neuznávam mena typu Jan I., Jan II., Jan III. (Rozumej dedko, syn, vnuk)
Ja mam meno po mame a babke.. Katarina je pekne meno ale ked sme byvali v jednom dome a prisla nam pošta, nikdy sme nevedeli pre koho je 😀 vždy ma to rozčúlilo, keď mi poštu otvorila babka alebo mama. Ale to je len taká maličkosť 😀
Za mňa by som nedávala rovnaké mená po rodičoch, radšej nejaké iné, pekných je veľa🙂
V jednej vetve mojej rodiny sa to tak zauziva a je to otras. Podľa mňa si každý zaslúži vlastné meno, nie opakovať ako papagáj 20 generácií jedno a to isté dokola.
Švagor maju deti po sebe chlapec po ňom, dievča po nej
Nie. Nedala. Vidím v tom skôr negatíva a chcela som mať voľnosť pri výbere mena pre svoje dieťa. Manžel našťastie tiež súhlasil, aj keď u nich v rodine sa dávali mená po rodičoch.

Manžel je z rodiny kde 8 generácii po sebe mali muži meno rovnaké. Až ja som to stopla. Ako sa na mna svokor pozeral nekomentujem 😁. Manžel bol síce proti zo začiatku ale zvykol si. Inak s tou poštou je to masaker. Stále mu postu otvara otec. O všetkom vie. Či úver faktúra poistky deti sporenia. No všetko. A potom len otázky a prečo ?