Poraďte dievčenské meno
Prosim poradte nejake dievcenske meno, nejako sa marne snazim, listujem internetom, kalendarmi, knizkami a nic, co by ma chytilo za srdce :( mam stastie na priezvisko, ktore nerobi problem a ide s nim pomaly kazde meno. Tak mozno mate v sufliku niekde nieco, co bude srdcovka 😍
Kriteria 🙂
- kratke, najlepsie 1-2 slabicne... (nemam nic proti dlhym menam, ale je tendencia ich skracovat a vymyslat prezyvky)
- medzinárodne zrozumiteľné (vyhybam sa pismenkam ako J, C, Ch, G a podla moznosti bez diakritiky...) aby sa vyslovovalo (aspon priblizne) rovnako ci uz v slovencine, nemcine, anglictine ci francuzstine - zmiešane manželstvo
- ziadne netradičné exotické meno, ani vymyslene, prosim
- ale nejake "neotrepane" nie prilis bezne, aby sa na pieskovisku otocili minimalne 3-4 deti a v triede musela ucitelka vymyslat prezyvky ci volat zaroven aj priezviskom aby rozlisila :(
Osobne sa mi pacia mena napriklad Emma, Eva, Anna, Mila, Zoé, Alica, Adelka... ale bohuzial nevyhovuju kriteriam (vacsinou su prilis caste na moj vkus)
Dakujem za pomoc
Vanda, Kaia, Mila, Luisa
Moje vysnivane je Olivia,ale uz ho ma vela dievcatiek..no v zalohe mam Nadia ale muz mi povedal ze ak raz budeme mat dievca ze isto nebude mat take meno. Este sa mi paci Elina,Tiana. Doma mame Anitu 🙂 neviem vi vyhovuju kriteriam,nechce sa mi uz vracat do prispevku 😁😁😁
@potvorka88 ja uz som pocula na ihrisku aj Princess. Tiez to bolo take zaujimave, Princess nelez tam, Princess pod si dat banan 🙈😂
Este ma napadlo, sestra zije v zahranici a vola sa Daniela a v zahranici ju volaju Daniel.
Aneta, moja srdcovka
Jedno dievcatko u nas v meste ma meno Niana 🙂
Za mna LINDA svetovo známe slovenské a ničom nepokazis
Alebo Laura,aj keď asi dosť časté
Žiadna debilna zdrobnenina ani nič
Ja mam Dianu za mna topka, ale zistila som,že aj jej meno sa da dodrbkat...
Keď jej niekto povie Dia,otvára sa mi noziiiiik
@dominika1988 nemaju rydzo slovenske priezvisko, ked je manzel cudzinec
asi sa viem vzit do tvojej koze lebo ja som mala srdcovku dievcenske a nakoniec som dala na mamku, nejak nie som dodnes stotoznena :D ale pri synovi som bola jednoznacne rozhodnuta... tak asi este chcem tretie :D aby som si splnila sen :DDDD
@nafka0483 tak to by má ani nenapadlo
Deti vedia byt kruté ,rôzne prezývky vymyslia,ale aspoň tam neni žiadnym spôsobom zhovadeny celkový význam mena...
Ja som neni za tie otrepané mena čo má každé druhé dieťa na ihrisku
To ozaj ako keby sú neni iné mena
A tie cudzie to je strašne,najmä tie super zdrobneninky ako napr Rachelka,Olivka a pod 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤮🤮🤮
Ela,Lena,Lana,Lea,Tina,Hana
my sme mali podobne kriteria na meno, ale mame chalana.
inak ja som diana, to tiez splna tie medzinarodne kriteria, nikdy som nikde nemala problem a s menom som velmi spokojna. ani sa to moc skracovat neda, resp. ludia to nerobia.
Mne sa z menej pouzivanych paci napriklad Viola alebo Vilma. Zaujalo ma, ze spominas jednoslabicne dievcenske mena, lebo ani za svet mi nevie ziadne napadnut (okrem cinskych 🙂 a skratenych ako Liv), potesia ma nejake priklady, lebo vseobecne sa mi pacia kratke mena, ja mam dlhe slovanske 😀
@martinapodhorcova Tej budú všetci písať “Maja”.
@mimca77 no na Slovensku to ide velmi rychlo, pretoze "-a" je slabika sama o sebe, ked sa nad tym zamyslim, takze som sa zle vyjadrila, mas pravdu, vacsinou su dvojslabicne.... ale myslela som na Zoe, Lea, Tess, Mia, Ina, Ida, Eva, Ava, Liz, Alix...
My mame Lilien a druha bude Ella
@noemi155 jeden pan mi raz na dcerku poznamenal prezyvku LAURA-LARVA. Ten uragan slov co si odomna vypocul ho isto nepotesil 😃 ale mne nepride ze by bolo toto meno caste,resp.v okoli som sa s nim nestretla.
Saša, Sasha
Veľmi špekulujete..... Žiadne meno vám nebude dobre.... (bez urážky 😉) Dajte prvé, ktoré sa vám zapacilo.
@simona92101 Vieš čo? Práve kôli tomuto sme našej dcére nedali meno Laura,aj keď sa nám veľmi páčilo. Lebo keď som bola tehotná,raz sa moja sestra opýtala : "A ako sa darí Larve? " Pomýlila sa a ja som sa zľakla,že sa to bude stávať častejšie a aj iným ľuďom... 😅
@2002lenka nespekulujem (bez urazky 😉 ) tie kriteria mame vsetci, niektori vedome ini podvedome... proste nechcem komplikovat zivot mojmu dietatu... zazila som ked nas bolo v triede viacero a bud sme sa otacali vsetci alebo ucitelka volala ostatnych Zuzka, Katka a nas celym menom a priezviskom ... alebo zazivam, ake je to, ked treba systematicky hlaskovat meno a aj tak Ti ho napisu zle... meno nie je nieco co dam a ked zistim, ze to nie je ono, tak zmenim... bude s nim zit cely zivot
Aké rády? Veď sama viete najlepšie čo sa Vám páči. Tak na čo kritériá? Sadnite si s manželom a nech každý z Vás si na papier napíše 5 najobľúbenejších mien, a prvé meno ktoré sa objaví na oboch zoznamoch bude to najkrajšie pre Vás oboch do konca života. A keď bábätku poviete poprvé jeho meno, tak už žiadne iné si pre neho nebudete vedieť predstaviť.
@ksjusha skusili sme, zoznamov sme spisali neviem kolko a nic sme nenasli... alebo nevyhovuju kriteriam, najma tie jazykove su vzhladom k zivotu dolezite... samozrejme dieta sa moze rozhodnut ist niekam na inu galaxiu, kde bude meno problem 🙂 viem, ale preco komplikovat hned od zaciatku. A este raz, co mam z toho ked mne sa paci Julia, ak ju vsetci budu volat Dzulia...
Mne sa páčia Zoi, Zéna a Zoja

Lada