Povedali by ste kamarátke, že synovi dáte meno po jej zosnulom priateľovi?
Ahojte,
mám dobrú kamošku, kamarátime sa od detstva. Žiaľ pred niekoľkými rokmi prišla tragicky o partnera, ktorého veľmi milovala. Veľmi ťažko to znášala niekoľko rokov. Dodnes je to pre ňu citliví téma. Ja som ho poznala som ho, boli sme kamoši, mala som ho rada.
Posledný rok a pol sa naše cesty s kamoškou mierne rozišli, stretávame sa, ale nie sme v kontakte až tak, ako predtým. Ak by som sa rozhodla, že dám môjmu synovi meno po jej priateľovi, povedali by ste jej to? Napísali alebo zavolali by ste jej, že idete dávať synovi jeho meno? Alebo by ste to vôbec neriešili, lebo máte právo dať synovi aké meno chcete? Toto meno v rodine nemáme, ani sa mi nikdy nepáčilo a ani som jej nespomínala, že by som také meno dala. Máme už jedného syna a volá sa inak.
Chápala by som to skôr, ak by to bolo jej vysnívané meno a veľmi sa jej páčilo. Takto mi to príde úplne odveci. A rozumiem ti, mala ti to vopred povedať.

@danica2711 ja som tá kamoška... napísala som to však takto naschvál. Nechcela som, aby ste dali za pravdu mne, chcela som, aby ste boli objektívne. Pre mňa je to veľmi bolestivá téma a ona to vie. Nepovedala mi nič, ani nenapísala. Dozvedela som sa to od známej, že vieš, že má xy syna? A vieš aké mu dali meno? Veľmi ma to zabolelo. Ak by mi bola zavolala, alebo napísala, že čakajú syna, že mu chce dať toto meno, či som s tým ok, či ma to nejako nezraní, tak by som s tým asi súhlasila. Ale takto, mi to prišlo absolútne netaktné a veľmi ma to zranilo. Už je to pár rokov, ale stále to cítim ako krivdu. Dnes mi povedal kamarát, že ja na to meno nemám patent, že ona mohla dať aké meno chcela a absolútne nemala povinnosť mi nič vešať na nos. Povedal mi, že sa mám na to spýtať psychologičky, či je to ok. Áno, patent na to meno nemám a každý má právo vybrať si meno.
@anonym_autor neexistuje na to jediný a univerzálny návod.Pravda je niekde uprostred.Pretoze aj ty aj ona máte pravdu.Kedzeaa už tak často nestretávame zmier sa s tým,nezmenis to.A možno práve preto ti to nepovedala.