Prečo meno Amélia nie je v kalendári?
Ahojte, ako to že meno Amélia ešte neni v kalendári? Ja mám pociť že je to aj bežnejšie meno ako Amália alebo Emília, ktoré sú si podobné. Nesnážím sa povedať že tie mena si to miesto v kalendári nezaslúžia, práveže by sa mohli deliť o miesto v rovnaký deň aj s Améliou. Mám pocit že meno Amélia bolo populáre už aj pred pár rokmi tak ma prekvapilo keď som dnes zistila že to ešte nemáme v kalendári.
Myslím že by sme mali viaceré (ktoré chcete Améliu v kalendári) napísať na Kalendárovú komisiu. Čo vy na to?
Mne sa zase moc nepáči ak by mala Amélia rovnaký deň meniny ako Amália . Pretože predsa len je to iné meno a už len kvôli tomu aby nevolali s "A" .
Mne by sa páčilo oslavovať meniny toho 12.7. síce na Ninu, ale jedna pani tu davala kalendár kde bola práve v tento deň napísaná v kalendári .
Aj keď dám do Google Amélia , tak mi vyskočí jedna stránka a je tam napísané 12.7.
Tak už si asi urobíme podľa seba . 🙂 A rodine povieme ako si to prajeme .

Dobrý deň , ja mám doma Améliu a oslavujeme 12.7. 🙂
Minulý rok som to dlho hladala / riešila a tak som sa rozhodla že to bude tento dátum .
Ukazovalo mi stale Amáliu 10.7 ale to nieje jej meno a Amélia pri tom mene nebolo ani Emília v novembri a keď som našla 12.7. na slovenskej stránke tak prečo nie ?!
Na internete sa to od minuleho roka celkom pomenilo .
Každopádne keď bude veľká sa možno sama rozhodne pre úplne iny dátum :D
Mam kamarátku češku ktorá sa volá Kristýna , svôj sviatok oslavuje 2x, v slovenskom aj v českom kalendári.
Za mňa 12.7. patrí Amélií , a tak sa mi to aj páči a nemenila by som tento dátum.