icon

Prezývky pre meno Adam

9. jan 2026

Ahojte. Máte doma Adama? Ako ho prezývate? Adam, Adamko? Alebo skrátene Aďo?

Strana
z2
autor
9. jan 2026
@dixitka

@anonym_autor tie meniny by som vôbec neriešila 🙂

Adama poznám iba jedného, ale v živote ho nikto nenazval Aďo 🫣 a neboj, ak by ho tak niekto volal v škole, tak buď mu to bude vadiť a sám im to nedovolí, alebo mu to vadiť nebude a tebe to potom môže byť jedno (ty to počuť nebudeš)

Inak ak sa ti páči Michal, no nechceš rovnaké meno ako má brat, variant Michael si nezvažovala?

@dixitka to je pravda že ak v škole ho budú volať ado tak ak to jemu vadit nebude tak mne to môže byť jedno, nie michael sa mi už ako meno nepáči, ak Michal tak Michal, no ešte je vo výhľade Šimon ☺️ ach ten vyber je ťažký

autor
9. jan 2026
@maryetta

Ak sa ti to meno paci neries ci su vianoce.
Ja som mala pre syna meno vybrate hadam 10rokov. Kym sa narodil. A medzi narodeninami a meninami su 2dni 😂 ak by este par minut tak den po sebe.

@maryetta no ja to akože neriešim Vianoce meniny naraz. Však diatatu zagratulovať môžu doobeda. To len všetci ostatní aj partner majú názory že mu pokazim Vianoce atd. Aké meno ste dali? ☺️ ja som nemala Adama vybratého alw asi v od 5 mesiaca túžim aby sa tak maly volal a teraz už neviem pripustiť iné meno a partner s adamom nesúhlasí 😏😏

autor
9. jan 2026
@sara07

@anonym_autor otázne je či to bude chciet rodina aj rešpektovat a bude sa ti chciet ich stalo opravovat
mne matuša volaju matejko a mne totalne trha uši a vrchol ked pišu diplom alebo čokolvek v škole , nechapem načo tam zdrobneniny , pripadne dostavali take vyšivané trička s menom šlah matejko , triedna zaaabudla 😠
a to ma teda nenapadlo že meno matuš sa dá takto zhovädit

@sara07 drvivá väčšina rodiny vie ako sa volal ex, takze keď im raz dva krát poviem ench ho nevolaju ado tak si myslím že to budú rešpektovať.

alenka58
9. jan 2026

Ady

olga_hurajova
9. jan 2026

Ja mám manžela Adama a volám ho Adam alebo Adamko, pripadne sa obaja voláme Hun (skratka Honney).
Jeho súrodenci a rodičia ho volajú Ado (nie mäkké Aďo)
Na meniny dostáva odomňa darček ráno a kamoši mu volajú k meninám ráno.
“Posťažoval” sa mi na fakt, že ako dieťa mal meniny “prehliadané” a na nejaký darček mu často povedali, že to máš aj na meniny… teraz to samozrejme už nerieši a uvedomuje si, že počas detstva to bola hlúposť byť za to nahnevaný

anonym_37b5ea
9. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_6c5bcc Aďo bol môj ex,, nechcem aby tak prezývali moje dieťa. Viem že to celému svetu nezakážem ale rodine môžem, jednoducho si nebudem prijat aby ho volali ado

@anonym_autor Tak mozno kvoli tomuto nechce terajsi priatel a otec maleho aby sa volal Adam, akoby to bolo po tvojom ex. Meno Adam je pekne, neriesila by som ze je na Stedry den, gratulovat na meniny mu mozete doobeda ako tu uz viacere pisali ale aj keby sa mi neviem ako pacilo, tak nedala by som ho kvoli tomu ze rovnako sa volal aj ex. A Aďo by mu urcite tak v buducnosti niekto povedal, je to uplne bezne.

vlucifuk
9. jan 2026

@anonym_autor Adam je krásne meno. Kamarátky volajú svojich malých iba jednoducho Adamko. Aďo mi skôr evokuje Adriána. Inak, môj švagor je Adam a narodil sa na Štedrý deň, takže to má 3v1 a to už je mazec. On je ale Poliak a v Poľsku volajú malých ( a možno aj veľkých ) Adamov Adaš.

autor
9. jan 2026
@anonym_37b5ea

@anonym_autor Tak mozno kvoli tomuto nechce terajsi priatel a otec maleho aby sa volal Adam, akoby to bolo po tvojom ex. Meno Adam je pekne, neriesila by som ze je na Stedry den, gratulovat na meniny mu mozete doobeda ako tu uz viacere pisali ale aj keby sa mi neviem ako pacilo, tak nedala by som ho kvoli tomu ze rovnako sa volal aj ex. A Aďo by mu urcite tak v buducnosti niekto povedal, je to uplne bezne.

@anonym_37b5ea no akože ex sa nevolal Adam ale Andrej, ale prezývali sme ho Aďo, a to má už na tom odrádza že Adama môžu volať Aďo. Z tých všetkých mien sa mi najviac paci Adam

autor
9. jan 2026
@vlucifuk

@anonym_autor Adam je krásne meno. Kamarátky volajú svojich malých iba jednoducho Adamko. Aďo mi skôr evokuje Adriána. Inak, môj švagor je Adam a narodil sa na Štedrý deň, takže to má 3v1 a to už je mazec. On je ale Poliak a v Poľsku volajú malých ( a možno aj veľkých ) Adamov Adaš.

@vlucifuk ja by som určite naše dieťa volala Adam alebo adamko, možno aj v dospelosti adamko. Áno mat narodeniny viancoe meniny naraz musí byť iná haluz 😂

anonym_f07e87
9. jan 2026

Syn ma spolužiaka Adama a volajú ho normálne Adam, zas to meno je samé o sebe krátke tak načo viac skracovať. Keď sa bude ako starší predstavovať ako Adam a keď mu tak doma budete hovoriť aj vy, ľudia si na to zvyknú a nikto mu meno skracovať nebude

anonym_9fbf55
9. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_3028cc a meniny a Vianoce v jeden deň? Každý má odhovára nedávaj mu meno Adam pokazis mu meniny. Všetko by mal na kope, meniny Vianoce naraz a narodeniny vo februári

@anonym_autor veľa detí má meno, ktoré sa v kalendári nenachádza, teda meniny ani nemajú. V mnohých krajinách meniny neoslavujú. Meniny a Vianoce v jeden deň nie je až taký problém.

lucyluska
9. jan 2026
@anonym_3028cc

Mam syna Adama, volame ho Adam, Adamko, Adamik, Adamino ( ale to iba ja obcas)...vacsinou Adam kazdy

@anonym_3028cc
Aďamo,
Adi,
Adik
Adamenko

tilly
9. jan 2026

Aďo, ady, Adamko, adamik, adamček...
Môj je novembrový a absolútne nerieši narodeniny pár týždňov pred Vianocami a meninami v jeden deň. Dnešné deti majú všetko hneď, sviatky pre ne strácajú zmysel, čo sa darčekov týka. Skôr riešia oslavy a párty.

anonym_87a651
9. jan 2026

Aďo je skratka pre meno Adrián alebo Andrej.
Ja mám synčeka Adama a voláme ho Adamko Adam alebo Adamik. Bolo to top meno pre nás, bolo ťažké vybrať si veľa pekných mien je pre chlapcov.
A že má meniny na Vianoce, na meniny dostane darček ráno a večer oslavujeme Vianoce.

miimss
10. jan 2026

@anonym_autor ja som mala spolužiakov v triede na ZŠ dvoch Adamov. Tak aby sme ich odlíšili jedného sme volali Amo. A ostalo mu to doteraz 🙂

Strana
z2