icon

Sergej - meno pre chlapčeka

katka3212
22. jan 2023

Ahojte, čo si myslíte o mene Sergej ?

Mali sme vybraté iné meno, ale nakoniec manžel zistil že už ho majú v rodine , tak vybral Sergej. Máte niejakeho Sergeja v okoli ?

Nie je to až veľmi “ ruské “ ? Ďakujem

Strana
z2
liloastitch
23. jan 2023

@mk2023 väčšina mien má pôvod niekde úplne inde, len sú na Slovensku používané. Ja osobne ani nepoznám také, ktoré by malo pôvod na Slovensku a teda by bolo slovenské. Ale tu ich ženy veľmi často spomínajú 😃. Poznám slovanské mená, tie osobne sa mi páčia veľmi, ale ani o tých sa nedá povedať, že sú slovenské keďže slovanských krajín je veľa a nedá sa určiť kde tie mená vznikali.

mk2023
23. jan 2023

@liloastitch Presne to som myslela.. Napisu slovenske a vymenuju Petra, Mariana a pod. A pritom nevedia, ze povod je iny a nie slovensky. Trosku trapas😀😀

zuzana9393
23. jan 2023

Nerob to tomu malemu. Ved tym bude trpiet.

kittykat22
23. jan 2023

@zuzana9393 preco by trpel? 😀 meno ho bude hryzt do krku? :D

zrka
23. jan 2023

Stretávam sa v škôlkach s takými menami...že nechápem ...neviem to ani vysloviť, nie to ešte napísať. Takže proti všetkým spastačeným menám, ktoré v dnešnej dobe rodičia svojim deťom dávajú, sa mi meno Sergej páči. A nikdy ma nenapadlo rozložiť ho na ser a gej...Keď sa niekto bude chcieť posmievať, nájde si čokoľvek...Ja som si dala záležať na výbere mena pre deti, musela som to tak proste cítiť, že zoberiem si babatko na ruky a poviem mu tým menom. Bude ho nosiť celý život, to meno. A priezvisko k tomu.

zuzana9393
23. jan 2023

@kittykat22 pretoze deti su dnes zle. Vedia zosmiesnit aj normalne meno a nie este Ser/gej

kittykat22
23. jan 2023

@zuzana9393 deti si najdu nieco na kazdom mene, ked budu chiet. Nasu spoluziacku volali Lubica/medvedica a ta dodnes pre tieto posmesky neznasa svoje meno.

zuzana9393
23. jan 2023

@kittykat22 ved prave, netreba im to zbytocne zjednodusovat.

vroni
23. jan 2023

Mne sa inak ruské mena väčšinou páčia. Ale Sergej je akurát jedna z tých výnimiek, ktoré mi až tak nezneju....

zara0201
23. jan 2023

Je ruské a u nás sa používa ako hanlivé označenie.

babalenka
23. jan 2023

A čo že je ruské? Keď tu vedia dať ženy americké a neviem skade ešte mena snáď aj z päty ťahajú .A mne sa to meno páči brat mal spolužiaka s tým menom.A zhovadit sa takmer každé .

alina765
23. jan 2023

Ano poznam ale nepaci sa mi 😑

mk2023
23. jan 2023

@babalenka Mna tiez zaraza, ze ruske, ruske.. A co, ze ruske..co je zle na tom.. A ked sme uz pri tom..tie ruske mena sa urcite viac hodia k slovenskemu priezvisku ako nejake americke

kvetinka75
23. jan 2023

@belllinka mna taketo veci ani nenapadli. Povazujem ho za.normalne meno. Mala som kolegu Sergeja. A nikoho nenapadlo komolit meno. To len dnes je asi taka doba.

kvetinka75
23. jan 2023

@kittykat22 lebo od dospelych pochytie maniere komolit a vysmievat sa. Staci ze niekde sa niekto prekecne povie nieco na jeho adresu a uz to pojde.

bu1bu
23. jan 2023

@zuzana9393 dovolím si ta opraviť, deti des nie sú zle. Deti sú také ako ich vychovávajú rodičia… vid ženy tu na MK, pri niektorých ich názoroch sa držím a vravím si v duchu “ jdu blejt velebnosti” ☹

zuzana9393
23. jan 2023

@bu1bu suhlasim, ale z toho co si napisala v podstate tiez vyplýva, ze dnesne deti su zle. Samozrejme nie vsetky.

ibrunova
23. jan 2023

Serjoža 😃 za mňa nie

belllinka
23. jan 2023

To, že sem napíšeme názor na meno ešte neznamená, že by sme sa niekomu konkrétnemu s takým menom vysmievali. Autorka sa pýtala na náš názor

negymama
23. jan 2023

moj syn siedmak ma najlepsieho kamarata Sergeja, mama rusinka, otec madar 😀

s menom nema ziaden problem, vsade je jediny , kazdy si ho zapamata, Inak je sikovny, nadany bilingvalny chlapec.

gionella
23. jan 2023

@katka3212 za mna nieeeeeee. Na tuto notu sa mi páči Alexej

jenisjenis
11. feb 2023

@katka3212 pokial ste ukrajinskej alebo ruskej narodnosti a bude sa hodit aj k priezvisku budiž.
Ale inak sa mu budu deti smiať a volať ho "Seri" "Serino" a to uz teda nieje pekne

mircalla
11. feb 2023

@katka3212 Urcite nie. Meno sa mi nepaci a ano, je privelmi ruske.

eternity24
11. feb 2023

@katka3212 na SŠ bol v ročníku vyššie Sergej, nemal s rusmi a ruskom nič. Aj keď pre babo sa mi meno nehodí, pre dospelého muža pohoda.

iapam
11. feb 2023

Náhodou je to pekné meno.

Strana
z2