Slovenské meno pre dievčatko
Aké pekné slovenské meno by ste poradili pre dievčatko? Aké mená ste dali Vy?
Alžbetka
Ja mám Aničku a podľa mňa je to topka 😁
@zuzka1_zuzka1 áno, súhlasím 😍.. Krásne meno!
Hanka
Myslim ze ani jedno co ste napisali nie je Slovenske...
Meno Mária má pôvod v hebrejskom Mirjam
Ženské meno Nina je ruské, ale má zrejme grécky pôvod a jeho význam je "pochádzajúca z mesta Ninive"
Meno Zuzana pochádza z hebrejského Šóšanna, s významom „ľalia“, „lotos“ (vodná ľalia).
Veronika je ženské krstné meno. Pôvod má v staromacedónskom dialekte gréčtiny, v mene Bereniké s významom „prinášajúca víťazstvo“.
atd...
Slovenske su napriklad Bohuslava, Bojana, Dalimira, ... Vratislava, Zivana...
https://sclabonia.sk/2010/04/slovenske-meno-dieta/
Mne sa páčia Hanka a Johanna ,ale nakoniec dcere vybral meno syn a mám teda dievča s menom Táňa 🙂
Otazka je asi zle polozena: Toto setko NIE SU slovenske mena. Zcasti ani slovAnske. Skor to mozme nazvat ano "na slovensku udomacnene, zauzivane atd."
Marína, Júlia, Lujza ❤
Melánia ❤️
Nikto tu este nespomenul krasne meno Magdalena. Poznam Magdalenku a aj takto neskratene ju vsetci volaju.
My máme Luciu a Zuzanu
Ja mám 23rocnu Kristíny a 5rcnu Sabinu
Karolina, Olivia, Katarina
Mám dcéru Veroniku a vnučky Elišku a Alžbetku.Pre mňa top a naj,naj.
Elena, Diana, Daniela, Barbora, Hana
Ja mam Zuzku. Najkrajšie meno pre mňa 🥰
ELENKA
Jasmína, Juliana, Amélia, Melánia, Karolína, Karin, Klára, Kiara, Malvína, Margaréta, Olívia, Viola, Silvia, Simona, Stela, Helena/Elena/Ela, Alžbeta,...
Slovenské meno síce neexistuje, ale ak by som mala vybrať klasické meno, tak je to u mňa Alžbeta, Emília, Elena, Helena, Tamara.. to sú také pekné klasiky..
Kristinka
Miška
Zuzka
Julka
Terezka
Keby mam dcéru, na 100% by sa volala Milota. Alebo po mne Mária. Nech to para tlačí 😅😂
Janka
Alžbetka, Hana,Zuzana
@hiro
@yanni
@alanko20 Presne som vedela, že sa tu nájdu ľudia, ktorí napíšu, že to nie sú slovenské mená. Ale veď všetci chápeme, ako je to myslené. Že nie Elizabeth, ale Alžbeta, nie Sofia, ale Žofia, nie Susan, ale Zuzana a podobne. Autorka sa určite nepýta má nejaké prapodivné staroslovenské mená. 🤦🏻♀️
@hiro Šóšan? To hovoril Mr.Bean v Johnny Englishovi, ked sa ten chlap prezliekol za letušku a ukradol mu čip : "Šóšan?"
My mame Zuzku

Určite Lucia