icon

Veľmi sa mi páči moje krstné meno

18. dec 2024

Je tu veľa diskusii na štýl, aké meno sa vám páči pre dcérku či pre syna ...takéto niečo mi tu chýba ...tak vopred ďakujem za odpovede 🙂
A pekný predvianočný čas všetkým

froneet
19. dec 2024

Mne sa moje meno veľmi páči. Žijem v zahraničí a s anglickým prízvukom znie Lucia ešte krajšie ako po slovensky a je to originálne. Na Slovensku som neznášala keď mi povedali naši Lucia lebo to znamenalo , že som spravila niečo zlé , inak som bola Lucka ale napriek tomu sa mi moje meno veľmi páči. Dcérke by som ho však nedala lebo verím v originalitu a aj keď sa mi priateľove meno veľmi páčí , tiež synčeka nenazveme po ňom.

evansova
19. dec 2024

Moja sestra sa vola Alzbeta. Z duse to meno nenavidela, hlavne ked ju nieto nazval Betkou.
Ma dve dcery, maju ine krstné mena, nie po nej (a po nasej starkej a nasej mame).
Stratila som rec, ked mi asi pred dvomi rokmi povedala, ze Alzbeta je vlastne velmi pekne meno a lutuje, ze ho nedala niektorej z dcer.
Nuz, casy nazory sa menia ...

autor
19. dec 2024

@evansova to je ozaj zaujímavé 🙂 akoby dozrela pre to meno 🙂

baskustek
19. dec 2024

Ja som Barbora a neznášam svoje meno, dieťaťu by som ho nikdy nedala

jarmilaj
19. dec 2024

Narodila som sa ako Zuzana. Otec povedal, že z nemocnice berie chlapca alebo Jarmilu😃
Nie veľmi sa mi páči moje meno.
Iba jediná osoba na svete ma volá Jarmilka. Je to moja mama. Vtedy mi je na duši blaho.

mssilvia
19. dec 2024

Pár vecí mi na mene chýbalo. Je ok, ale dcérke sme vyberali aj podľa kritérií ktoré moje nespĺňa. Hlavne aby sa z neho dali urobiť aspoň dve rôzne bežné hovorové verzie čo v pohode vyslovia a zapamätajú si aj deti na pieskovisku alebo budúci kolegovia.

zanaz
Autor odpoveď zmazal
zanaz
Autor odpoveď zmazal
gabriellka
19. dec 2024

@baskustek mne sa páči veľmi tvoje meno. Chcela som ho dať dcére. Ale narodila sa v decembri a nechcela som aby mala v 1 mesiaci aj narodeniny aj meniny aj Vianoce
Naopak vždy som si povedala že aké je super mať sviatok v lete. Že oslava môže byt vonku. Tak som jej vyberala letné meno.

trisha_r
Autor odpoveď zmazal
trisha_r
19. dec 2024

@aylinn_ Ježiš akoby si vravela presne to čo si myslím o mene Patrícia , Paťa vyslovene neznášam a Paťka je ako keby som mala 7 😂😂 proste totálne debilné meno z ktorého sa nedá spraviť zdrobnenina 😂 ale Petra Vlhova to tiež nevychytala

pandusica
19. dec 2024

@trisha_r Pripajam sa k Patriciam, nic moc, hlavne to Pata. Ja, ked som vyberala mena pre deti, tak moja hlavna poziadavka bola, nech sa to dieta neda skaredo oslovit, ziadna hlupa skratka.

zoe111
20. dec 2024

@modrykolibrik pozrela na teba a povedala si Jana Sijana a bolo to😉😁. Zaujímavé meno

dididudu
20. dec 2024

Ja som Diana a som celkom spokojná s mojím menom. Deťom by som ho ale nedala. Doma mám Alexandru a Damiana

sjun
20. dec 2024

@baskustek pre mna zas najkrajsie meno na svete kedze ho ma moja dcera. Ale haluz ako kazdy inak vnimame mena.

Ale v tejto diskusii asi vyhram co sa nepekneho mena tyka.....Ladislava...to si dovol 🤦🏻‍♀️...zvykla som si co ine ostava.
Pamatam si ked sme s kolegynou mali na dverach menovku ze ladislava a ľubomira. Jej vravim ze to jak keby tu 80rocne babky sedeli a pritom v tom case to bolo dve šťabajzny pod 30. 😁

ktobytobolpovedal
20. dec 2024

@sjun aaale, Ladislava nie je uplne ze zle. Moj ocino je Ladislav 🤣

A inac, mne sa napriklad paci aj Paťa a Paťka…. 😁 uplne v pohode

baskustek
20. dec 2024

@gabriellka mne sa celkovo nepáčia mená, kde je R a ja ho mám v mene až 2x. Takže keď niekto račkuje, znie to hrozne, plus je strašne dlhé, mne sa páčia krátke mená, preto som dala dcére meno Nela. A neznášam, keď mi niekto povie Barbora, znie to tak surovo, radšej mám Baška alebo Barbi…

aylinn_
20. dec 2024

@trisha_r no presne a Patrícia zas znie tak “vznešene” že tak ťa nikto neosloví lebo musí mať pocit že sa ti musí pokloniť rovno 🤣

tykat
20. dec 2024

@sjun Ladislava je krasne meno ❤️ volala by som ta Lada.

witchlucia
20. dec 2024

@autorka za mňa bola tá téma opísaná jasne a je veľmi pekná pozitívna, niektoré ženy proste žijú z toho že môžu frflať.
Ja som Lucia a svoje meno milujem. Od detstva sa s ním stotožňujem. Dobrá čarodejka, nositeľka svetla v temných časoch. Čím som staršia tým viac oceňujem všetko čo moje meno symbolicky predstavuje, ako ma formovalo a identitu ktorý mi dotvára. Myslím že presne také by mali byť krstné mená a som vďačná rodičom že si dala pri výbere tak záležať.
Nemyslím si že by som meno Lucia dala svojej dcére, pretože by som chcela aby mohla budovať svoj vlastný charakter a nestál nad ňou môj tieň. Aj keď sa mi to meno veľmi páči.

natalka13
20. dec 2024

@aurora33 alebo nevedia polozit jasnu otazku...

takéto niečo mi tu chýba ...tak vopred ďakujem za odpovede 🙂

🤔🤷‍♀️ co jej chyba?

jablkovastrudla
20. dec 2024

Volam sa Michaela a od mala som sa chcela volat inak, velmi sa mi pacilo meno Lucia. Zijem v zahranici a tam mi moje meno este prznia a som Michelle a podobne skvosty 😑 naposledy to zabil moj 6 rocny ked ma predstavil ako Mikaela 😃

autor
20. dec 2024

@witchlucia pekný názor 🙂👍 a ďakujem ináč 🙂

autor
20. dec 2024

@baskustek ináč tiež to meno Barbora vnímam podobne ..no zas nie každé krátke meno bez "R" má takú neutrálnu formu ako Nela...napr. mena Eva, Zita, Jana, Dana, Hana, ...sú za mňa mena, kde automaticky pri oslovení vložím "K" alebo upravím koncovku na "i" ..bo mi prídu neprimerane tvrdé voči ostatným menám

valeriakadarova
20. dec 2024

Mne sa moje meno dlhé roky nepáčilo (mám ho po mame a babke), ale už som si naň za tie roky zvykla. Ale teda môjmu dieťaťu by som ho nedala😀

znamanneznama
20. dec 2024

Ja som Adriána a vždy sa mi moje meno páčilo, aj keď oslovenie Aďa som prijala tak nejak až v dospelosti, pre muža som len Aďka, aj keď je nasratý 🙂 ale pôvodne som sa mala volať Radka a som vďačná tete, že mamu prehovorila...aj dcére som chcela dať moje meno, ale nakoniec som sa rozhodla pre také jemnejšie a teraz aj celkom banujem, lebo to meno, čo má dcéra sa akosi rozšírilo...

ena1903
20. dec 2024

@littledaisy Tak sa vola moja mama a vzdy svoje meno neznasala (ja s nim problem nemam), preto ju v rodine volali Elka (Gabri-Elka), Ela. A tak som ja prisla k svojmu menu Elena-mutaciou od maminej Ely. Ja svoje meno milujem! Je stare a pritom zriedkave a podla mna mi uplne sedi.

ena1903
20. dec 2024

@froneet Lucia je krasne.

ena1903
20. dec 2024

@lilli68 Ale to je krasne, silne, stare, vynimocne meno! Ale ano, krajsie je pre dospelu.

macatt
20. dec 2024

Neznášala som moje meno Marcela, teraz už neriešim..
Nedávajte dievčatkám moje meno🙏🏼