Ako zvládnuť výchovu puberťákov ako osamelá matka?
Osamelé matky patdesiatničky synov puberťákov 16r, 14r, Ako zvládate výchovu puberťákov v tomto veku? Čo vám pomohlo/pomäha?
@anonym_autor vyplniť im čas zmysluplne. Napríklad šport, aby si vybili celú energiu a neostalo im času na blbosti. Vychovávať si mala pred pubertou, teraz je už neskoro.
@anonym_autor vyplniť im čas zmysluplne. Napríklad šport, aby si vybili celú energiu a neostalo im času na blbosti. Vychovávať si mala pred pubertou, teraz je už neskoro.
@anonym_26eea5 múdrosť na nedeľu. Spomínala niekde, že sú nevychovani?
@anonym_autor mam dcéry v podobnom veku, aj ja už mám po 50ke, je to ťažšie teraz s nimi, ale snažím sa neprípustiť si ten vekový rozdiel. Veľa sa s nimi rozprávam. O všetkom. Snažím sa ich pochopiť, aj keď s tým vnútorne nesúhlasím.
@anonym_autor a doteraz si to ako zvládala? Akú majú výchovu odmala, tak teraz môžeš žať úrodu.
Veľa sa rozprávať, niečo im povoliť aj keď s tým nesuhlasiš, niečo im zakázať, aj keď protestujú. Všetci sme boli rovnakí, s každým lomcuje puberta. Ale dôležité je, aký máte medzi sebou vzťah.
Vek 45, deti 2. Syn ok, samostatny, zodpovedný, pomôže, v škole ok, mladšia dcéra? Lenivá, učenie biedne, hygiena katastrofa, nepomáha. Dohováram, vysvetľujem, aktuálne 3mesiac bez vreckového, pokým neurobí to čo má, nedostane to čo žiada. Aj bez mobilu bola, dlhodobo, posun žiadny. Len sa modlím aby z toho vyrástla, zostala taká nástupom puberty
Ja mám 60r a 14 a 17 ročného syna, ako myslíš čo mi pomohlo? Nemám iný prístup ako pred 20 rokmi. Chalani sú veľmi samostatní, samoobslužní, vedia si uvariť, oprať, so žehlením je problém. Ale športujú, prídu domov ku večeru, učia sa, hrajú hry, u nás sa aj číta, čiže fajn.
@anonym_3b427c V 46 sa ti podaril syn? Krasne
@anonym_3b427c V 46 sa ti podaril syn? Krasne
@anonym_ad4cb1 áno, ja by som ešte asi zarodila aj potom, ale zase už takto to bolo dosť neskoro. Chvalabohu všetci sme ok. Musím poklopať.
@anonym_ad4cb1 áno, ja by som ešte asi zarodila aj potom, ale zase už takto to bolo dosť neskoro. Chvalabohu všetci sme ok. Musím poklopať.
@anonym_3b427c Super 🙂❤️. Ja mam mladsie narodene v 41 🙂.
@anonym_3b427c necitite ze to bolo uz prilis neskoro?

Ja mám 60r a 14 a 17 ročného syna, ako myslíš čo mi pomohlo? Nemám iný prístup ako pred 20 rokmi. Chalani sú veľmi samostatní, samoobslužní, vedia si uvariť, oprať, so žehlením je problém. Ale športujú, prídu domov ku večeru, učia sa, hrajú hry, u nás sa aj číta, čiže fajn.