Ako sa zlepšiť v komunikácii pri osobných stretnutiach?
Ahojte ľudia vy mladý viete ako na to jak sa zdokonaliť pri osobných stretnutí a počas stretnutia či je to vonku na pobočke pri osobnom pohovore s klientmi,ktorými som v kontakte...Včera som bol pozvaný osobne na pobočke a snažil som sa čim najviac dať do toho s mojou konverzáciou počas jednania......A ja sa vás chcem opýtať jak sa naučiť čim najlepšie rozprávať jednať s ľudmi tak aby mi čo najviac rozumeli a chápali ma??...snažím sa čo najlepšie,ale stále neje to tak podľa mojich predstav.....čítam,ľuštim,píšem menej ale určite budem lebo neviem kde mi hlava stoji....mate nejake tipy,rady,nápady??...už som premyšlal písať články,ale neviem aké a o čom dajte mi nejaké nápady skúsenosti 😉
S akymi klientami si ty v kontakte?
@anonym_18efd1 tak včera ma volali do pobočky osobne sa porozprávať ohľadom tých pilierov či som spokojný mlade pracovníčky sa ma pytali a či sa nevyskytli nejaké zmeny ohľadom financií,pretože brat je finačny poradca a chcem snim sa trosku popasovať
@anonym_18efd1 tak včera ma volali do pobočky osobne sa porozprávať ohľadom tých pilierov či som spokojný mlade pracovníčky sa ma pytali a či sa nevyskytli nejaké zmeny ohľadom financií,pretože brat je finačny poradca a chcem snim sa trosku popasovať
@stelly652 ty si teda klient, ony boli pracovnicky.
Môžeš začať tým, že skúsiš tento príspevok prepísať tak, aby bol zrozumiteľný... na prvé prečítanie z neho totiž vyplýva, že ty pracuješ niekde na pobočke a si v kontakte s klientami, kam a kým si bol pozvaný tam je úplne nejasné.. zober to ako cvičenie, prečítaj si to po sebe a skús opraviť, tebe je jasné o čom hovoríš, ale nám čo ťa nepoznáme a neboli sme tam vôbec... ohľadom akých piliérov si človek vie domyslieť, ale tiež to píšeš, akoby nám to všetkým malo byť jasné.... popasovať s bratom sa chceš ako, v čom? to je tiež nezrozumiteľná veta pre mňa
Môžeš začať tým, že skúsiš tento príspevok prepísať tak, aby bol zrozumiteľný... na prvé prečítanie z neho totiž vyplýva, že ty pracuješ niekde na pobočke a si v kontakte s klientami, kam a kým si bol pozvaný tam je úplne nejasné.. zober to ako cvičenie, prečítaj si to po sebe a skús opraviť, tebe je jasné o čom hovoríš, ale nám čo ťa nepoznáme a neboli sme tam vôbec... ohľadom akých piliérov si človek vie domyslieť, ale tiež to píšeš, akoby nám to všetkým malo byť jasné.... popasovať s bratom sa chceš ako, v čom? to je tiež nezrozumiteľná veta pre mňa
@anonym_f136fd ďakujem určite,že to spravím a tak si myslela,že dopísať k textu správnu súvisiacu vetu a zrozumiteľnú
@anonym_f136fd ďakujem určite,že to spravím a tak si myslela,že dopísať k textu správnu súvisiacu vetu a zrozumiteľnú
@stelly652 To by chcelo celé prepísať, tak aby to bolo jasné človeku, ktorý vôbec nevie o čom hovoríš...
@vulka Ahoj ale za kurz sa platí či ne?....
@stelly652 zacni aj používať spisovnú slovenčinu ne/nie; jak/ako. O gramatických chybách, sklonovani, čiarkach, predlozkach by som ti tiež mohla rozprávať.
Dobrý nápad bol, niečo si napis, daj skontrolovať, opravuj, prepisuj. Do celých zrozumiteľných viet.
Ak ti nemá kto poradiť, môžeš skúsiť aj ChatGPT.
Kurzy komunikácie sú tiež fajn, lenže tie sú skôr zamerané na riešenie problémov, pochopenie, asertívne správanie, nie na štylisticky správne vyjadrovanie.
@stelly652 No v dnešnej dobe ani kura zadarmo nehrabe. Ale ak poriadne prezrieš internet, tak nájdeš aj niečo zadarmo. Prípadne Ti pomôže umelá inteligencia.
@vulka ja som si skôr nakúpil knihy,ale stále to neje podľa mojich očakávaní ta výslovnosť mne skôr asi pomôže pero,papier a písanie aby ta gramatika bola v poriadku bez žiadnych chyb
@vulka ja som si skôr nakúpil knihy,ale stále to neje podľa mojich očakávaní ta výslovnosť mne skôr asi pomôže pero,papier a písanie aby ta gramatika bola v poriadku bez žiadnych chyb
@stelly652 ved elektonicky píšeš aj práve teraz, tak sa poriadne snaž. Douc sa gramatiku. Nevieš sa sústrediť? Tak potom je menej niekedy viac. Máj hlavnú myšlienku - jednoduchú. Tu môžeš potom neskôr rozširovať, obohatiť o detaily a ďalšie informácie. Avšak zo začiatku sa vyjadruj radšej jednoducho no zrozumiteľne.
@stelly652 ved elektonicky píšeš aj práve teraz, tak sa poriadne snaž. Douc sa gramatiku. Nevieš sa sústrediť? Tak potom je menej niekedy viac. Máj hlavnú myšlienku - jednoduchú. Tu môžeš potom neskôr rozširovať, obohatiť o detaily a ďalšie informácie. Avšak zo začiatku sa vyjadruj radšej jednoducho no zrozumiteľne.
@anonym_48ebce už mam nad tým prehľad a trošku do tej gramatiky určite musím pozrieť,preto že bez toho sa neposuniem o krok ďalej ďakujem
@anonym_48ebce už mam nad tým prehľad a trošku do tej gramatiky určite musím pozrieť,preto že bez toho sa neposuniem o krok ďalej ďakujem
@stelly652 Naďalej sa správaj a vyjadruj ako debil. Ak budeš hovoriť jasne, gramaticky správne a ešte aj k veci, zoberú ti invalidný dôchodok.
@stelly652 ty mas okrem skoliozy aj nejake psychicke ochorenie. Neviem ci sa niekedy dostanes na vyssiu uroven komunikacie, nez mas teraz. Ale snaz sa, mozno to pojde. No potom urcite prehodnotua tvoj ID. Aj ked, ten by mali aj tak prehodnotit.

S akymi klientami si ty v kontakte?