Ako zlepšiť pamäť a koncentráciu?
Ahojte ľudia už poslednej dobe sa to valí na mňa starosti,vybavovanie poďme k veci chcem sa vás mladých opýtať ako vám funguje pamäť tiež si tak zapisujete lepiace lístočky a lepíte si ich tak aby ste ich videli a nezabudli podstatne a dôležite povinnosti,ktoré musíte splniť???....či vaša pamäť pracuje vo veľkým na 100%,že si nemusíte ani lístočky zapisovať a lepiť.....vie niekto z vás čo je najlepšie a ako precvičiť pamäť??....aby som nezabúdal..Ma niekto tipy,rady....
@stelly652 listocky si pise vela ludi a casto to je sposobene iba unavou.
@domkakvet ale nikdy som tak nezapisoval dôležite povinnosti vedel som čo som spravil pred hodinou a teraz vždy si to musím zapísať a vylepiť moja myseľ pracuje na plne obrátky tak,že na jedno mysli a na druhe veci si nepamätá proste chaos
A kolko mas rpkov?
Ja som si po 40 zacala zapisovat vsetky povinnosti a co som urrobila, som skrtla...
A kolko mas rpkov?
Ja som si po 40 zacala zapisovat vsetky povinnosti a co som urrobila, som skrtla...
@anonym_5a597b už 38 pomaly sa blíži 40tka.....ja neviem či to nejde s vekom či?....len neviem ako začať precvičovať pamäť
@anonym_5a597b už 38 pomaly sa blíži 40tka.....ja neviem či to nejde s vekom či?....len neviem ako začať precvičovať pamäť
@stelly652 samozrejme, že to ide vekom. Cvičiť pamäť - zapamätať si nejaký text, slová, sled slov, veľa čítať, lúštiť krížovky, sudoku, hrať stolové hry.
Ja mám 37 a toto čo opisuješ už robím dlho. V práci som si vždy písala na papier veci ktoré som mala v ten deň spraviť , tie dôležité .. a čo sa týkalo domácnosti - nákup alebo niečo vybaviť všetko išlo do pripomienok v mobile. Ono je to aj vekom aj dobou , je dosť uponáhľané dnes všetko , veľa podnetov z každej strany , sociálne siete .. nie si v tom sám 😎
na precvičenie pamäti je super učenie cudzieho jazyka.
Tiež si píšem na lístoček aby som niečo nezabudla, dokonca keď idem spať tak som schopná ešte vyliezť z postele a ísť si to zapísať pre istotu🙂)) Ale pamäť mám ešte dobrú, to proste len ak by som zabudla.
@stelly652 keď niečo urobíš doma v rýchlosti pred tým než odchádzaš napr vypneš šporák - povedz si to nahlas - vypol som šporák aj 2x
A doma máme obrovskú tabuľu hneď pri vchodových dverách- na ňu píšeme termíny, čo treba urobiť, čo kúpiť (snažíme sa hneď ako to dojde) a to do list na týždeň
@stelly652 keď niečo urobíš doma v rýchlosti pred tým než odchádzaš napr vypneš šporák - povedz si to nahlas - vypol som šporák aj 2x
A doma máme obrovskú tabuľu hneď pri vchodových dverách- na ňu píšeme termíny, čo treba urobiť, čo kúpiť (snažíme sa hneď ako to dojde) a to do list na týždeň
@fion22 ja zase tie lepiace bločky vylepujem na linku lebo dosť často prechádzam okolo linky a hneď uvidím čo je vylepené na linke čo sa týka termínov...

@stelly652 listocky si pise vela ludi a casto to je sposobene iba unavou.