icon

Ako zlepšiť pamäť a koncentráciu?

stelly652
17. feb 2026

Ahojte ľudia už poslednej dobe sa to valí na mňa starosti,vybavovanie poďme k veci chcem sa vás mladých opýtať ako vám funguje pamäť tiež si tak zapisujete lepiace lístočky a lepíte si ich tak aby ste ich videli a nezabudli podstatne a dôležite povinnosti,ktoré musíte splniť???....či vaša pamäť pracuje vo veľkým na 100%,že si nemusíte ani lístočky zapisovať a lepiť.....vie niekto z vás čo je najlepšie a ako precvičiť pamäť??....aby som nezabúdal..Ma niekto tipy,rady....

domkakvet
17. feb 2026

@stelly652 listocky si pise vela ludi a casto to je sposobene iba unavou.

stelly652
autor
17. feb 2026
@domkakvet

@stelly652 listocky si pise vela ludi a casto to je sposobene iba unavou.

@domkakvet ale nikdy som tak nezapisoval dôležite povinnosti vedel som čo som spravil pred hodinou a teraz vždy si to musím zapísať a vylepiť moja myseľ pracuje na plne obrátky tak,že na jedno mysli a na druhe veci si nepamätá proste chaos

anonym_5a597b
17. feb 2026

A kolko mas rpkov?
Ja som si po 40 zacala zapisovat vsetky povinnosti a co som urrobila, som skrtla...

stelly652
autor
17. feb 2026
@anonym_5a597b

A kolko mas rpkov?
Ja som si po 40 zacala zapisovat vsetky povinnosti a co som urrobila, som skrtla...

@anonym_5a597b už 38 pomaly sa blíži 40tka.....ja neviem či to nejde s vekom či?....len neviem ako začať precvičovať pamäť

anonym_6dd6c5
17. feb 2026
@stelly652

@anonym_5a597b už 38 pomaly sa blíži 40tka.....ja neviem či to nejde s vekom či?....len neviem ako začať precvičovať pamäť

@stelly652 samozrejme, že to ide vekom. Cvičiť pamäť - zapamätať si nejaký text, slová, sled slov, veľa čítať, lúštiť krížovky, sudoku, hrať stolové hry.

anonym_e69959
17. feb 2026

Ja mám 37 a toto čo opisuješ už robím dlho. V práci som si vždy písala na papier veci ktoré som mala v ten deň spraviť , tie dôležité .. a čo sa týkalo domácnosti - nákup alebo niečo vybaviť všetko išlo do pripomienok v mobile. Ono je to aj vekom aj dobou , je dosť uponáhľané dnes všetko , veľa podnetov z každej strany , sociálne siete .. nie si v tom sám 😎

deti95060810
17. feb 2026

na precvičenie pamäti je super učenie cudzieho jazyka.

annanoriska
18. feb 2026

Tiež si píšem na lístoček aby som niečo nezabudla, dokonca keď idem spať tak som schopná ešte vyliezť z postele a ísť si to zapísať pre istotu🙂)) Ale pamäť mám ešte dobrú, to proste len ak by som zabudla.

fion22
18. feb 2026

@stelly652 keď niečo urobíš doma v rýchlosti pred tým než odchádzaš napr vypneš šporák - povedz si to nahlas - vypol som šporák aj 2x
A doma máme obrovskú tabuľu hneď pri vchodových dverách- na ňu píšeme termíny, čo treba urobiť, čo kúpiť (snažíme sa hneď ako to dojde) a to do list na týždeň

stelly652
autor
18. feb 2026
@anonym_6dd6c5

@stelly652 samozrejme, že to ide vekom. Cvičiť pamäť - zapamätať si nejaký text, slová, sled slov, veľa čítať, lúštiť krížovky, sudoku, hrať stolové hry.

@anonym_6dd6c5 tak dúfam,že to pomôže

stelly652
autor
18. feb 2026
@fion22

@stelly652 keď niečo urobíš doma v rýchlosti pred tým než odchádzaš napr vypneš šporák - povedz si to nahlas - vypol som šporák aj 2x
A doma máme obrovskú tabuľu hneď pri vchodových dverách- na ňu píšeme termíny, čo treba urobiť, čo kúpiť (snažíme sa hneď ako to dojde) a to do list na týždeň

@fion22 ja zase tie lepiace bločky vylepujem na linku lebo dosť často prechádzam okolo linky a hneď uvidím čo je vylepené na linke čo sa týka termínov...