Dcéra chce študovať elektromechaniku. Má šancu uspieť?
Dcéra, ktorá sa nikdy nezaujímala o technické veci okrem toho, že celý deň presedí pri počítači – Vymyslela, že pôjde za Elektromechaničku... a keď ju nepríjmu, tak vraj skúsi Strojnú mechaničku. Ja nemám problém jej to dovoliť, ale mám obavy, že to nebude zvládať. Tie odbory sú ťažké. Čítala som, že tam je matematika, fyzika a treba tam veľa kresliť. Nepodceňujem ju, ale mám také tušenie, že nakoniec budeme musieť riešiť prestup na inú školu... Poznáte nejaké ženy v týchto odboroch?
Poznam, vacsina pokracovala a skocila VS … strojarinu, mat-fyz a nejake technicke odbory. … ale poznam pani cosa uplatnila so SS …. Starsi rocnik. Ak je sikovna a bavi ju to, nie je problem
@anonym_autor poznam taku, co ma Vs strojarinu. Ked ma technicke myslenie, nema problem s matikou a fyzikou, tak nie je dovod, preco by to nezvladla. Ide o to, ci ju to zaujima alebo tam ide len kvoli chlapcom 🤭
Mne taka matika na gymku sla na to ze som zena, maturovala som radsej z mat.ako z Nj 😁
Ja som študovala technickú strednú, avšak po maturite som nakoniec išla úplne iným smerom, zistila som, že ma to vôbec nebaví, dcéra by si mala dať otázku, kde by sa chcela zamestnať po škole, či by ju to reálne bavilo.. ja som to ako 15 ročná nevedela
Elektromechanik je len učebný odbor. 3 rocka. Ak ju to baví tak nech ide za elektrotechnika alebo za mechatronika. Tam ma dvere dokorán vo všetkých firmach. A áno poznám vysoko postavené ženy, ktoré šéfujú celému technickému oddeleniu.
Dobre by bolo keby to študovala v duálnom vzdelávaní, aby mala prax a aj potom aj prácu.
Sesternica je, bola a robila s elektrinou...ale uz robi na urade. Ale robila to roky.
Buď rada že vie čo chce študovať už na strednej. Podpor ju a neodhovaraj, prestup je najmenej, keď sa nájde v tomto obore môžeš si spokojne žiť ako matka že si jej poskytla priestor na jej rozvoj 🙂 ja som nešla na strednú školu čo som chcela kvôli rodičom a teraz som úplne stratená a nenasla som ešte čo by som chcela robiť a to už mám 28 🤦
Tak ja neviem.. ak sa nikdy nezaujímala o technické veci a zrazu si z čista jasna vybrala školu s takým zameraním, trochu mi to smrdí..
..nejde tam kamoška, chalan, čo sa jej páči, alebo čosi také?

poznám ženy ktoré vyštudovali elektro, ja som chcela ísť na elektro a zvládla by som ju v pohode. neviem ako tvoja dcéra, ja som nemala problém s matikou ani s fyzikou. vybrala som si nakoniec inú technickú vš… poznám aj viacero čo vyštudovali aj strednú strojarinu, aj vyšku… 🤷♀️
takže odpoveď: poznám viac žien v oboch odboroch, je pravda že strojárok viac