Psychologické kurzy pre začiatočníkov
Ahojte, kto má skúsenosti? Mám rozpracovaný jeden produkt, má to byť niečo ako krátky sprievodca pre ženy ktoré si prechádzajú stresom, preťažením atď.
Keďže sama som si prešla takým obdobím a chýbal mi práve taký nejaký sprievodca. Veľa som hľadala, skúšala, všade nejaké teórie, 300 stranové manuály, 36 regulačných techník, každý psychológ niečo iné. A tak som si sama pre seba začala tvoriť nejaký koncept čo mi bude fungovať, niečo extrémne jednoduché, nič psychologické, ale niečo čo použijem v momente keď cítim tlak. A tento produkt by som chcela posunúť ďalej medzi ľudí za pár €.
Akurát manžel mi dal dobrú pripomienku, nemá to byť psychologický produkt, ale aby to malo hodnotu aj pre iných ľudí, mal by byť napísaný aspoň psychologicky správne. Aby nepôsobil ako náhrada za psychológa, aby nedával ľuďom falošné nádeje.
A tak zvažujem že by som si spravila nejaký psychologický kurz, nejaké minimum. Neplánujem a ani nechcem robiť psychológa, takže školu určite nie, ale niečo čo by mi dalo nejaký základ a možno aj certifikát, vedomosti ako s týmto pracovať správne, nechcem len ďalší produkt na internete ktorý si niekto stiahne a ani ho nedočíta alebo mu nebodaj ešte aj nejako uškodí.
Riešil niekto niečo podobné, nejaký psychologický kurz, minimum, niečo čo má reálnu hodnotu ale nie je to škola, ideálne aj s certifikátom?
@sisamisaaa som psychologicka,ale nepoznam taky kurz,prave naopak,v oblasti psychologie sa vyzaduje co najvyssia kvalita vzdelania a vycvikov.predsa len,ide o pracu so psychikou.
"Psychologicky kurz"🤦♀️🤦♀️
Najlepsie taky, co bude trvat 2 dni a bude to online, ze.
Psychologii jsem studovala na VŠ několik let. Pochybuji, že ty to dokážeš za pár dnů na nějakém kurzu. 😏 Tvá představa je dost nereálná.
Psychologii jsem studovala na VŠ několik let. Pochybuji, že ty to dokážeš za pár dnů na nějakém kurzu. 😏 Tvá představa je dost nereálná.
@dahliaa nasich 5 rokov vtesna do par hodin 🙂
@sisamisaaa liga za dusevne zdravie robi zakladny kurz. Nie je hanba ked sa niekto snazi....keby neboli psychologovia taky strasne nedostupny a k tomu este taky strasne drahy ludia by nehladali alternativy. Mozte si za to sami. Kto chce ist studovanemu musi si pripravit minimalne tisicku aby to malo zmysel a potom sa mu moze stat ze mu nesadne a zase odznova...A mne pomohol kouč s nepsychologickym vzdelanim lebo mal skusenost a empatiu.
to sa takto neda. Inak by psychologia nebola regulovana profesia, ktoru nemozes robit bez vysokoskolskeho studia. Neda sa to robit rychlokurzom. Ja som si to tiez niekedy myslela, lebo ved, nacitaneho som mala dost, bavilo ma to dlho, ale ked som zacala o x rokov studovat psychologiu na vysokej skole (externe) a zacala som realne chodit na vycviky, workshopy a bavit sa s profesionalmi, az tam som zistila, ako som si predtym len MYSLELA, ze sa vyznam. To studium dlhorocne ma svoje opodstatnenie a velmi sa da ublizit, ak clovek nema big picture.
@sisamisaaa liga za dusevne zdravie robi zakladny kurz. Nie je hanba ked sa niekto snazi....keby neboli psychologovia taky strasne nedostupny a k tomu este taky strasne drahy ludia by nehladali alternativy. Mozte si za to sami. Kto chce ist studovanemu musi si pripravit minimalne tisicku aby to malo zmysel a potom sa mu moze stat ze mu nesadne a zase odznova...A mne pomohol kouč s nepsychologickym vzdelanim lebo mal skusenost a empatiu.
@anonym_37792c Nenazrani psychologovia pytaju peniaze. Fuj😆
@anonym_37792c ano, nie je hanba, ked sa niekto snazi, ale tvoje prirovnanie je, ako ked niekto ide za liecitelom a pomoze mu s jeho problemom a chyba je u doktora, ze studoval nieco poriadne 10 rokov, pretoze mal respekt ku komplexite cloveka a jeho zdravotnemu stavu a idealne nechcel ist do rizika. NIekedy liecitel staci, ale je to riziko, ktore je nezodpovedne podstupovat a niektori ludia proste maju/mali by mat tu etiku poznat poriadne oblast, s ktorou pracujem a v ktorej radim. V psychologii je to komplexita ludskej psychiky a prezivania. To je fajn, ze tebe pomohla coachka, casto pomozu aj empaticki priatelia ci rodina, niektore veci takto riesit uplne staci a to je v poriadku. Inak co sa tyka cien, tak ja neviem, coachov pod 100vku pomaly ani nepoznam, psychologov najdes uz od 40e.
@sisamisaaa toto sú tvoje skúsenosti pri strese pri jeho prekonávaní, tieto skúsenosti môžu pomôcť, tak ako je tu kopec rôznych rád od rôznych dievčat, niekomu pomôžu niekomu nie, ale od psychológie to má ďaleko
Moj boze..kam sme sa to len dostali. Ja ako skolky psycholog si myslim ze podobne "produkty" ako ty sa snazis dostat do obehu, by mali byt zatrhnute hned na zaciatu, kym niekomu ublizia...
@anonym_d332b9 Presne pre toto sa pýtam. Lebo nechcem aby to bol podobný produkt akých sú tisíce. Chcem aby bol správne uchopený.
@sisamisaaa toto sú tvoje skúsenosti pri strese pri jeho prekonávaní, tieto skúsenosti môžu pomôcť, tak ako je tu kopec rôznych rád od rôznych dievčat, niekomu pomôžu niekomu nie, ale od psychológie to má ďaleko
@alenka58 Presne pre toto to nemá byť psychologický produkt, ale aj tak chcem to poňať psychologicky správne. Aby to ani nebolo brané ako psychologický produkt.
@anonym_37792c Ďakujem, pozriem si, presne takto to chcem poňať. Nie som psychológ, nechcem robiť psychológa, ale mám niečo čo si myslím že by mohlo pomôcť a nie, nenahrádza to psychológa. Len to nechcem odfláknuť, to je celé.
@anonym_37792c Ďakujem, pozriem si, presne takto to chcem poňať. Nie som psychológ, nechcem robiť psychológa, ale mám niečo čo si myslím že by mohlo pomôcť a nie, nenahrádza to psychológa. Len to nechcem odfláknuť, to je celé.
@sisamisaaa ja som bola na kurze ako zvládať stres Mindfulness-Based Stress Reduction ,mala by si to nazývať zvládanie stresu,
@sisamisaaa ja som bola na kurze ako zvládať stres Mindfulness-Based Stress Reduction ,mala by si to nazývať zvládanie stresu,
@alenka58 jj je to taký praktický návod jemných zastavení na každý deň. Ja sama som sa ku psychológovi nedostala. Ale pomohol mi presne takýto program vypracovaný psychológom, dostal ma von z najväčších sračiek. Môj program nemá byť vôbec vedený psychologicky. Ale aj tak nechcem aby niekomu poškodil preto zvažujem nejaký kurz.
@anonym_37792c pozri, naklady, ktore da psycholog do vycvikov sa pohybuju od 5 -7 tis. Eur. potom mame robit zadarmo? ver mi, ze ak zaplatis kvalitneho, budu to dobre investovane peniaze. my nie sme charita, bohuzial. nepopieram, ze psyhcologicka pomoc by mohla byt aj dostupnejsia, na to su terapeuti, ktori su preplacani poistovnou, aj tade vedie cesta.
@anonym_37792c pozri, naklady, ktore da psycholog do vycvikov sa pohybuju od 5 -7 tis. Eur. potom mame robit zadarmo? ver mi, ze ak zaplatis kvalitneho, budu to dobre investovane peniaze. my nie sme charita, bohuzial. nepopieram, ze psyhcologicka pomoc by mohla byt aj dostupnejsia, na to su terapeuti, ktori su preplacani poistovnou, aj tade vedie cesta.
@anonym_d4a37d Klobúk dole pred dobrými psychológmi. Ale ja som bola u jedného, mal dobré recenzie, spravil mi hodinu a pol vyšetrenie kde usúdil že som v strese ale inak v poriadku a na panické ataky si mám nájsť čo mi funguje. Že môžem ísť k nemu na terapiu ale nemyslí si že ju potrebujem. A to je podľa odporúčaní iných lekárov a ľudí v okolí jeden z tých lepších.
Neskôr som si našla druhú psychologičku, podľa vlastného pocitu že by mohla byť vhodná pre mňa, ktorá mala 70€ na hodinu, bolo by to online a termín som dostala za 4 mesiace. Bola som v takých sračkách, toľko fyzických symptómov, že som si sama našla psychologický program (Alan Gordon, Howard Schubiner), v angličtine a začala si ísť sama podľa toho. A za 3 mesiace som jej písala že už ju nepotrebujem.
Ono ešte stále zvažujem nejaké to sedenie že si dám, ale kvôli vzťahom.
Akurát tie programy čo som si robila boli vyslovene psychologické. To čo mám ja je čisto len práca so stresom, zastavenie.
@anonym_d4a37d asi si este nikdy nepotrebovala psychologicku pomoc preto netusis co je prax. Nechcem tu rozpisovat svoje skusenosti....toto nie je tema ako liecitel chce liecit rakovinu v poslednom stadiu. Autorke nieco pomohlo, nieco si skusila a nieco prezila a chce svoje skusenosti posunut niekomu dalsiemu. Niekto kto je na dne a hlada " barlicku" a nema volnych 70 eur/ tyzdenne na 10/20 sedeni alebo nechce cudzim hovorit o svojich najvacsich pokleskoch, no tak siahne po knihe , videu, po kurze. Jako fakt pardon !
@anonym_d4a37d asi si este nikdy nepotrebovala psychologicku pomoc preto netusis co je prax. Nechcem tu rozpisovat svoje skusenosti....toto nie je tema ako liecitel chce liecit rakovinu v poslednom stadiu. Autorke nieco pomohlo, nieco si skusila a nieco prezila a chce svoje skusenosti posunut niekomu dalsiemu. Niekto kto je na dne a hlada " barlicku" a nema volnych 70 eur/ tyzdenne na 10/20 sedeni alebo nechce cudzim hovorit o svojich najvacsich pokleskoch, no tak siahne po knihe , videu, po kurze. Jako fakt pardon !
@anonym_37792c skus mi napisat okres v ktorom zijes a mozno budem mat tip na terapiu zadarmo hradenu cez poistovnu. V niektorych okresoch to nie je ziaden problem. Ked ta boli zub,ktory zubar ti ho spravi zadarmo?a mohli by sme pokracovat za co vsetko su ludia ochotni utracst ale na terapiu im je luto..
@anonym_37792c este raz sa vratim na zaciatok...investujem do vycviku 6-7 tis Eur a ako sa mi ma vratit podla teba tato investicia?
@anonym_37792c este raz sa vratim na zaciatok...investujem do vycviku 6-7 tis Eur a ako sa mi ma vratit podla teba tato investicia?
@anonym_d4a37d no ved sa vam vrati urcite nemate prazdny kalendar. Netvrdim ze mate robit zadarmo, iba tvrdim ze ja uz na to nemam peniaze / resp. uz som ich zaplatila dost/ tak hladam aj alternativy.
@anonym_37792c skus mi napisat okres v ktorom zijes a mozno budem mat tip na terapiu zadarmo hradenu cez poistovnu. V niektorych okresoch to nie je ziaden problem. Ked ta boli zub,ktory zubar ti ho spravi zadarmo?a mohli by sme pokracovat za co vsetko su ludia ochotni utracst ale na terapiu im je luto..
@anonym_d4a37d ospravedlnujem sa nie som zaciatocnik, mne s mojimi problemami pomohlo samostudium, videa a kurzy, bohuzial navstevovanie psychologa ako na klavir ma neposunulo. Tym nehovorim ze je zbytocne.
@anonym_d4a37d ospravedlnujem sa nie som zaciatocnik, mne s mojimi problemami pomohlo samostudium, videa a kurzy, bohuzial navstevovanie psychologa ako na klavir ma neposunulo. Tym nehovorim ze je zbytocne.
@anonym_37792c ok, chcela som pomoct..
@anonym_37792c ok, chcela som pomoct..
@anonym_d4a37d Už som konzultovala s psychologičkou. Nejdem do plateného produktu. Ale budem svoje skúsenosti a program ponúkať na svojom profile ako súčasť svojho produktu - ako vlastnú skúsenosť - to je vraj úplne OK.

Moj boze..kam sme sa to len dostali. Ja ako skolky psycholog si myslim ze podobne "produkty" ako ty sa snazis dostat do obehu, by mali byt zatrhnute hned na zaciatu, kym niekomu ublizia...