Ako zvládnuť návrat do toxickej práce po materskej?
Zeny poradte mi alebo ma uistite, ze bude lepsie alebo mi dajte nejake rady…
Mam dve male deti, 3 a 1 rocne, velmi ich lubim a matersku si uzivam. Avsak v maji uz musim nastupit spat do Prace a len ked na to pomyslim sa mi chce grcat. Velmi dobre zarabam, takze nenastupit alebo odist si nemozem dovolit, ale pracovne prostredie je velmi toxicke, neznasam to tam. Po prvom dietati som to nejako preglgla a aj mi chvilu trvalo sa stotoznit s rolou matky po tolkych rokoch kariery, avsak teraz si neviem ani predstavit ist naspat. Ale moj problem, na ktory potrebujem radu (alebo len utesenie), ze som zena na materskej s dvomi malymi detmi a bez pomoci - citim sa stale unavena, skareda, uplne antisexy a najhorsie je, ze mam pocit, ze sa nedokazem ani len sustredit na nieco ine ako domacnost a veci okolo deti (ani ma ine veci nezaujimaju) a uvedomujem si toto rozpolozenie a tyn padom sa citim este horsie. Neviem co mam robit a ako sa lepsie pripravit na nastup do Prace ☹ taktiez tym ze som s detmi som svoj “rast” pauzla a tak citim ze je to aj spravne, lenze ostatni idu samozrejme karierne dalej a ja som v takom jednom kruhu, ze mi to je uppne jedno, ale kvoli pozicii aku mam, si takyto postoj nemozem dovolit
Ahoj
- si samozivitelka? Prepac ze sa pytam, cize otec deti s Tebou nezije?
- akakolvek pozicia JE nahraditelna a z akejkolvek aj vysokej pozicie si VIES najst dobru pracu a obdobne platenu. Ak mas taky realny problem s tou aktualnou, ak aj nastupis, aktivne by som pracovala na hladani druhej prace.
Nie som samozivitelka a do prace nastupit musim, Takitiez uz mame take naklady, ze bez mojho platu by sme to neutiahli a zijeme v zahranici, cize su tu ine podmienky a zeny bezne nastupuju po pol roku do prace. Aby som si to trosku zjednodusila, nasla som si upratovacku, ktora uz teraz chodi upratovat a jednu studentku, co bude strazit deti, obe budu v jasliach.
Mne skor ide
O moju vlastnu motivaciu, mam uplne uzkosti z toho nastupu
Nie som samozivitelka a do prace nastupit musim, Takitiez uz mame take naklady, ze bez mojho platu by sme to neutiahli a zijeme v zahranici, cize su tu ine podmienky a zeny bezne nastupuju po pol roku do prace. Aby som si to trosku zjednodusila, nasla som si upratovacku, ktora uz teraz chodi upratovat a jednu studentku, co bude strazit deti, obe budu v jasliach.
Mne skor ide
O moju vlastnu motivaciu, mam uplne uzkosti z toho nastupu
@anonym_autor aha, takze muza mas. Z tvojho uvodneho prispevku kde si napisala ze nic ine okrem deti a domacnosti ta nezaujima to vyznelo akoby ziadny muz nebol
@anonym_autor aha, takze muza mas. Z tvojho uvodneho prispevku kde si napisala ze nic ine okrem deti a domacnosti ta nezaujima to vyznelo akoby ziadny muz nebol
@anonym_c36054 mas pravdu, ospravedlnujem sa - nic ine okrem mojej rodiny ma nezaujima. Manzela mam skveleho.
Ked spocitas naklady na upratovacku a naklady na studentku a porovnas so svojim platom, aka je bilancia ? Ake su tie naklady, ktore by ste bez tvojho platu neutiahli ?
Podla mna je zasadna otazka, ci by si nebola spokojnejsia pri detoch doma aj za cenu uskromnenia sa.
Tak ako sa cítis sa cíti veľa žien neboj sa.Mozno ak sa vrátis do práce ani nebudeš vedieť ako a vhupnes do toho ako kedysi
@anonym_autor Čo tak namiesto úzkosti prebudiť v sebe zvedavosť? Nemyslím zvedavosť na to, čo robia kolegovia, ale na nové situácie. Môžeš ich pozorovať a celkom dobre sa na tom baviť. Bude sa diať to isté, ale oveľa viac si to užiješ. 🙂
Ako som pisala, zijeme v zahranici cize ist do prace po 8mesiacoch od porodu je uplne bezna zalezitost.
Skor som dufala o povzbudenie od zien, ktore si tym presli co im pomohlo nakopnut sa
Ako som pisala, zijeme v zahranici cize ist do prace po 8mesiacoch od porodu je uplne bezna zalezitost.
Skor som dufala o povzbudenie od zien, ktore si tym presli co im pomohlo nakopnut sa
@anonym_autor ja som pri prvom synovi isla do prace po 6 mesiacoch (Irsko ma 6 mesacnu matersku) ale vratila som sa iba na part time. Nemohla by si na zaciatku ist iba na napriklad 3 dni? Aspon prve mesiace?
Prečo mas v nadpise ze návrat do toxickej prace? Čím je pre teba toxicka?zlý kolektív?po takej dlhej dobe sa nechce človeku ist do orace, je to normalne...plus mas pomoc, upratovačku, študentku, vela žien z toho nema nič...takze si na to este dobre....skus sa pomaly na to chystať. Kup si nejaké nové oblecenie, zbehni ku kadernicke po nový stih, pôjde sa ti ľahšie....par dni pred nástupom by som doma začala robiť nejaký nový systém a postupne sa na to pripraviť. Inak podla mna za chvilu aj u nás zrušia 3 roky rodicovskej...bohuzial
Budem mat 6h pracovnu dobu, ale de facto to mozem vyuzivat iba niekedy. Z mojej pozicie si to nemozem dovolit. Mozno nejake piatky, ked su predlzene vikendy a tak.
Tu upratovacku a studentku na vyzdvihovanie z jasli ma presne pre to, Aby som si to trosku upacila a musim zacat postupne, nievsetko ked uz budem robit a nebudem mat na to cas. Zarabam viac ako ma to stoji, aj oed to neni uplne jednoduche.
Pracovne prostredie je velki toxicke. Napr teraz je na mojej pozicii osoba, ktora tiez chcela tut poziciu a odvtedy co som ju dostala robi vsetko preto aby dokazala, ze ona by bola lepsi kandidat. To prispieva k mojej demotivacii, se sa mi absolutne nechce riesit tieto zabomysie vojny, ked mam doma dve krasne deti …

@anonym_autor sú aj iné dôležité veci než praca. Čo sa stane, keď kariérne istú dobu nepostúpiš? Prečo sa nemôžeš vrátiť až po 3 rokoch?
Z teba skôr cítiť únavu a priveľa času traveneho pri deťoch nie s rovnocennými dospelými ľudmi. Preto si podľa mna pripadas nezaujimavo. Čo poradiť.. začni hľadať výpomoc ku deťom, domácnosti, niekoho vďaka komu budeš mat aj voľno, čas na oddych. To nie je sebecké, ani nepodstatné, naopak je to dôležité a veľmi zdravé.