Kde sú kontakty, tam človek nič nerieši. Je to pravda?
Soi
Je pravda že kde su kontakty tak človek nič nerieši? Ozaj to tak funguje že kde sú peniaze sa človek pravdy nedovola? Šikana od zamestnávateľa zmluva s platom ešte na koruny , anonymný podnet ako funguje
@anonym_autor ale s tým SOI nič nemá,skôr inšpektorát práce.
@anonym_47f6c2 ospravedlňujem sa myslela som inšpektorát práce
@anonym_47f6c2 ospravedlňujem sa myslela som inšpektorát práce
@anonym_autor áno, presne tak to funguje. Či je to pracovné prostredie, zmluvy, označenie tovaru, doklad z pokladne, hygiena... či kontrola PN, alebo hocičo, súdy, úrad práce atď atď...kde sú peniaze, tam je moc.
Ako skoncili policajti Curillovci? Robili si svoju pracu a ficiny ich zacali prenasledovat. Preco by mal niekto robit poctivo svoju pracu, byt potom za nu perzekuovany aj s rodinami, ked vacsina lahostajne mlci a iba sa pozera?
Otázka: kto normálny podpise zmluvu, kde je mzda uvedená v korunách?
@anonym_autor podnet na IP môžu podľa Zákonníka práce podať zamestnanci alebo zástupcovia zamestnancov pôsobiaci u zamestnávateľa. Takže anonymné podnety nie je povinnosť šetriť. A šikanu odporúčam riešiť najskôr podľa par. 13 ZP. A čo znamená zmluva s platom ešte na koruny? Zrejme je z toho obdobia, ale už snáď dostávas eura, nie?
Jasné že eura len od vtedy čo tam robí je len tá jedna s nástupným platom pred 25 rokmi
Jasné že eura len od vtedy čo tam robí je len tá jedna s nástupným platom pred 25 rokmi
@anonym_autor chceš povedať, že tvoja mesačná mzda je cca 150e čo bola vtedy bežná suma?
@anonym_autor a preco uz davno neodisla? (ak je pravda, ze ma stale rovnaky plat)
@anonym_autor chceš povedať, že tvoja mesačná mzda je cca 150e čo bola vtedy bežná suma?
@nelca84 nie , minimálna mzda terajšia lenže nikdy nič nepodpisovali
Prechod zo SKK na EUR neznamenal povinnosť uzatvárať novú pracovnú zmluvu. Zavedenie eura od 1. 1. 2009 bolo riešené zákonom č. 659/2007 Z. z. o zavedení meny euro. Všetky peňažné záväzky, vrátane mzdy v pracovných zmluvách, sa automaticky prepočítali konverzným kurzom 30,1260 SKK za 1 EUR. Zmluvy zostali v platnosti, zmenila sa iba mena. Zamestnávateľ nemusel dávať novú pracovnú zmluvu. Ak chcel mať formálne upravenú menu v texte, mohol urobiť dodatok, ale nebola to zákonná povinnosť. Pracovný pomer tým nebol dotknutý.
@anonym_autor a čo je vlastne problém? Dotyčný/á zrába minimálnu mzdu. Je problém to, že zarába iba minimálku? To nie je na podnet na IP. Je problém, že stále je v platnosti prcovná zmluva, ktorá bola uzatvorená ešte za čias koruny? Ani to nie je na podnet IP. Obe situácie sú v rámci zákona. Takže konkretizuj, v čom je problém, keď sa oháňaš tým, že kde sú kontakty, tam sa nič nevyrieši. Pretože stále si nenapísala, čím zamestnanec konkrétne trpí, kde a aký zákon je porušený v jeho neprospech?
@anonym_autor museli podpísať, neexistuje. Ja som bola v skúšobnej dobe a trikrát menili niečo v zmluve, 3x mi aj dali dodatok.

@anonym_autor ale s tým SOI nič nemá,skôr inšpektorát práce.