icon

Kolega sa mi v práci vyhrážal smrťou

Včera o 12:23

Čo by ste robili v situácii kde máte kolegov alebo práve jedného kolegu, s ktorým si vôbec nerozumiete a počúvate od neho vyhrážky? Posledná kvapka bola keď som nie tak dávno niečo v práci pokašľal(chybu som si priznal a aj napravil) ale kolega sa mi vyhrážal smrťou.

Pýtať sa preradiť do iného týmu alebo úplne odísť z firmy ?

sissy27
Včera o 12:32

@anonym_autor nahlasila by som to nadriadenemu a na hr ako prve. Ak by sa to nevyriesilo, tak by som si nasla inu pracu a toto by som uviedla ako dovod vypovede.

motylik2559
Včera o 12:40

@anonym_autor Ahoj, vyhrazka smrtou? Uz som citala vselico, ale toto veru este nie. Ako znela ta vyhrazka? Lebo niekto pouziva v afekte take,ze "ked to nespravis takto, tak ta zabijem" a realne to tak ani nemysli, len tym chce povedat,ze ti vynada. Neviem ci je to kolega, ktory ta zauca alebo ci je rovnocenny? Kazdopadne aj ked je na taky slovnik on zvyknuty a zrovna to tak nemysli ako to povie, tak by mal slovnik rozhodne zmenit a zmiernit. Urcite by som spravila postup ako pise zena vyssie, nahlasila by som to nadriadenemu a nech to riesi, lebo takyto slovnik, aj ked to povedzme tak nemyslel je nepripustny.

rozculena
Včera o 12:42

@anonym_autor nahlásila nadriadeným s tým,že ak sa to bude opakovať,podám TO

anonym_7ea18d
Včera o 12:44

Joj, neschopná snehová vločka vyplackava. Určite ťa nejde zabiť, ale lezies mu na nervy svojou mizernou robotou. To voľakedy by ti chlapi aj po papuli dali, nedrali by si jazyky "vyhrážkami"

autor
Včera o 12:45
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, vyhrazka smrtou? Uz som citala vselico, ale toto veru este nie. Ako znela ta vyhrazka? Lebo niekto pouziva v afekte take,ze "ked to nespravis takto, tak ta zabijem" a realne to tak ani nemysli, len tym chce povedat,ze ti vynada. Neviem ci je to kolega, ktory ta zauca alebo ci je rovnocenny? Kazdopadne aj ked je na taky slovnik on zvyknuty a zrovna to tak nemysli ako to povie, tak by mal slovnik rozhodne zmenit a zmiernit. Urcite by som spravila postup ako pise zena vyssie, nahlasila by som to nadriadenemu a nech to riesi, lebo takyto slovnik, aj ked to povedzme tak nemyslel je nepripustny.

@motylik2559 je to omnoho starší kolega , s ktorým som si od začiatku nesadol , pár krát už hrozilo, že dôjde aj k fyzickému kontaktu medzi nami ale do tej roviny to nedošlo aj keď raz chýbalo veľmi málo.

Čo sa týka k tej vyhrážke - niečo som pokašľal a z jeho strany prišla vyhrážka, že ak to do pár hodín neopravím tak príde za mnou domov a ma zabije 🤷

autor
Včera o 12:45
@anonym_7ea18d

Joj, neschopná snehová vločka vyplackava. Určite ťa nejde zabiť, ale lezies mu na nervy svojou mizernou robotou. To voľakedy by ti chlapi aj po papuli dali, nedrali by si jazyky "vyhrážkami"

@anonym_7ea18d ty asi budeš tiež psychicky narušený ako môj kolega

oslo1
Včera o 12:48

Neviem, aku robis pracu, ale toto by som PISOMNE (email) riesila s tvojim nadriadenym, jeho nadriadenym a este aj HR. Vsetko pisomne a budu to musiet riesit.

anonym_23695f
Včera o 12:54
@anonym_autor

@motylik2559 je to omnoho starší kolega , s ktorým som si od začiatku nesadol , pár krát už hrozilo, že dôjde aj k fyzickému kontaktu medzi nami ale do tej roviny to nedošlo aj keď raz chýbalo veľmi málo.

Čo sa týka k tej vyhrážke - niečo som pokašľal a z jeho strany prišla vyhrážka, že ak to do pár hodín neopravím tak príde za mnou domov a ma zabije 🤷

@anonym_autor a co konkretne si pokaslal? Jeho to nejako ohrozilo? nebola to len parabola ? zvelicenie zo strany kolegu ty si vedel ze je jieco zle a nechal si to tak az kym ta neupozornil?

anonym_c5a8d5
Včera o 13:09
@anonym_autor

@anonym_autor Najskôr napíš svoju diagnózu. Nech vieme, ako sa veci majú aj z druhej strany. Si Asperger, alebo nejaký psychiatrický pacient? Nehnevaj sa, ale neznieš ako normálny človek, ani tá opísaná situácia.

autor
Včera o 13:13
@anonym_c5a8d5

@anonym_autor Najskôr napíš svoju diagnózu. Nech vieme, ako sa veci majú aj z druhej strany. Si Asperger, alebo nejaký psychiatrický pacient? Nehnevaj sa, ale neznieš ako normálny človek, ani tá opísaná situácia.

@anonym_c5a8d5 a čo konkrétne sa ti na mne nezdá? Viac detailov by neuškodilo

motylik2559
Včera o 13:16
@anonym_autor

@anonym_7ea18d ty asi budeš tiež psychicky narušený ako môj kolega

@anonym_autor Nemas vela na vyber v takomto pripade, asi len tak ako som ti napisala. Skus cez nadriadeneho.

anonym_c5a8d5
Včera o 13:19
@anonym_autor

@anonym_autor No lebo som zažila jedného takého a s ním sa pracovať nedalo. Jednak bol extrémne pomalý, stále robil chyby, všetko po ňom sa muselo kontrovať a reakcie mal ako dieťa. Nešlo mu dohovoriť ani po dobrom a ani po zlom. Našťastie bol len brigádnik vo a tak sa ho zbavili. Mal nejaké diagnózy, ale tie pri nástupe zatajil, spomenul to až keď dostal výpoveď, takže nikto nevedel ako s ním pracovať. Ale ľudí vedel nasrať do nepríčetnosti.

januska12323
Včera o 13:23

Prečo si to neriešil s nadriadeným?

aurelia2000
Včera o 13:24
@motylik2559

@anonym_autor Nemas vela na vyber v takomto pripade, asi len tak ako som ti napisala. Skus cez nadriadeneho.

@motylik2559 Nech skúsi cez nadriadeného. Len bude musieť povedať, čo "pokašľal" a možno ho hneď vyrazia

hanaxxx
Včera o 13:28

Keby sa nieco take stalo v nasej firme a nahlasila by som to HR, tak zajtra by ten clovek uz do firmy neprisiel. Akekolvek vyhrazky su nepripustne a vyhrazky smrtou? To okrem HR nahlasit na policii, resp prediskutovat to s HR,kto to nahlasi.

motylik2559
Včera o 13:29
@aurelia2000

@motylik2559 Nech skúsi cez nadriadeného. Len bude musieť povedať, čo "pokašľal" a možno ho hneď vyrazia

@aurelia2000 Co pokaslal, ale aj napravil. Ak je zamestnavatel normalny, tak to pochopi. Kazdemu sa z casu na cas v praci stane nejaka chyba a pokial to clovek napravi a nekasle na to, tak normalny zamestnavatel by to mal brat. Nie sme stroje, sme ludia. A dokonca jedna vyssie postavena nam raz na porade povedala, ze kto nepracuje nerobi chyby. To povedalo za vsetko. Takze, ak ma autor normalneho nadriadeneho tak pochopi, ak by doslo aj k teme tohto opraveneho pochybenia a rozhodne by nemal nechat tak toho kolegu slovnik, lebo take nieco je ozaj nepripustne.

aurelia2000
Včera o 13:33
@anonym_autor

@anonym_autor Nepoznáme ťa, čo ak si lenivý, pomalý, kazis prácu, od ktorej závisia iní. Možno ich tvoj ležérny prístup k povinnostiam dráždi tak, že by ti schuti vylepsili fasádu. A ešte keď začneš donášať a sťažovať sa, no amen. Tu plačeš na fóre pre mamičky a ženy, tak oni ťa polutujú, ale ty si medzi chlapmi a tí chápu veci inak. Nevieme, o akú prácu sa jedná, a prečo ich rozčuľujes, ale mne nie je sympatické tvoje jednanie tu.

aurelia2000
Včera o 13:35
@motylik2559

@aurelia2000 Co pokaslal, ale aj napravil. Ak je zamestnavatel normalny, tak to pochopi. Kazdemu sa z casu na cas v praci stane nejaka chyba a pokial to clovek napravi a nekasle na to, tak normalny zamestnavatel by to mal brat. Nie sme stroje, sme ludia. A dokonca jedna vyssie postavena nam raz na porade povedala, ze kto nepracuje nerobi chyby. To povedalo za vsetko. Takze, ak ma autor normalneho nadriadeneho tak pochopi, ak by doslo aj k teme tohto opraveneho pochybenia a rozhodne by nemal nechat tak toho kolegu slovnik, lebo take nieco je ozaj nepripustne.

@motylik2559 ale prosím ťa, chlapi riešia veci inak, plakať na MK je fakt úbohé.

motylik2559
Včera o 13:39
@aurelia2000

@motylik2559 ale prosím ťa, chlapi riešia veci inak, plakať na MK je fakt úbohé.

@aurelia2000 Nevieme, nepozname ho, nevieme co je zac🤷‍♀️ Nechcem sudit skor nez sa dajme tomu z kometov zisti aky je. Napisala som vseobecnu info ako to riesit. My nevieme ci je to chlap a jeho prva praca, tak to skusil aj tu🤷‍♀️ alebo skuseny pracant. Tazko povedat..

autor
Včera o 15:19

To čo som pokašľal tak tu nejdem bližšie rozpisovať kvôli zachovaniu anonymity. Nebolo to proste nič vážne, chybu som okamžite napravil. Je to proste jeden kolega, ktorý má niečo proti mne už od začiatku a čím ďalej sa to iba stupňovalo.

Každopádne bez ohľadu na to čo som pokazil, tak si myslím , že je za hranicou normálneho ľudského správania niekomu vyhrážať smrťou ak daný problém neopravím za kolegom stanovený čas.

Neprišiel som sa tu vyplakávať ani hľadať poľutovanie, prišiel som sa tu iba opýtať na radu aké kroky poskytnúť ďalej, nakoľko v blízkej dobe určite mám v pláne ísť za hlavným nadriadeným. Išlo mi len o to , či rovno oznámiť, že končím vo firme alebo jednoducho túto skúsenosť prekusnúť a pýtať sa preradiť do iného týmu..

anonym_21d82a
Včera o 15:40

@anonym_autor napisal by som anonymne na konika bez dalsich detailov aby som vyzeral ako pacient, a neriesil by som to v praci kde sa to stalo a uz vobec nie s nadriadenymi. Ved anonymne zeny na konovi ta zachrania a ubrania.

petronelag
Včera o 15:42

@anonym_autor Ak je možnosť tak jasné, že čím najrýchlejšie sa pýtať do iného týmu.

zuzikak
Včera o 15:57

mozes kludne spravit oboje. Som za to aby si to nahlasil na personalne (pisomne) a z toho dovodu ziadas o prelozenie do ineho tymu. Nie je na tom nic nenormalne. Mas kolegu, s ktorym si si nesadol a preto mozes poziadat o prelozenie. Nech si sedite alebo nie, je povinnostou kazdeho v praci sa vediet kontrolovat a pouzivat slusne vyrazy. Ja by som hned neodchadzala ak mas pocit, ze preradenie bude pre teba vhodne. Ze s nim uz spolupracovat nebudes resp. sa s nim nebudes stretavat. Uvidis ci to pomoze.

motylik2559
Včera o 16:00
@anonym_autor

To čo som pokašľal tak tu nejdem bližšie rozpisovať kvôli zachovaniu anonymity. Nebolo to proste nič vážne, chybu som okamžite napravil. Je to proste jeden kolega, ktorý má niečo proti mne už od začiatku a čím ďalej sa to iba stupňovalo.

Každopádne bez ohľadu na to čo som pokazil, tak si myslím , že je za hranicou normálneho ľudského správania niekomu vyhrážať smrťou ak daný problém neopravím za kolegom stanovený čas.

Neprišiel som sa tu vyplakávať ani hľadať poľutovanie, prišiel som sa tu iba opýtať na radu aké kroky poskytnúť ďalej, nakoľko v blízkej dobe určite mám v pláne ísť za hlavným nadriadeným. Išlo mi len o to , či rovno oznámiť, že končím vo firme alebo jednoducho túto skúsenosť prekusnúť a pýtať sa preradiť do iného týmu..

@anonym_autor Ako som ti uz napisala, skus to riesit s nadriadenym, uvidis ako sa k tomu postavi on. Ak tam je nejaka moznost na prelozenie do ineho tímu ako pises, tak skus o to poziadat. Zatial vypoved nedavaj, uvidis co vyriesis vyssie.

ivicatolic
Včera o 19:09

@anonym_autor nahrať si, oznámiť nadriadeným

anonym_9dc6e3
Včera o 19:17

Mam takmer dva metre a 20 rokov sa venujem Thajskemu boxu a tvojho kolegu a aj tychto gerojov tu by som upratal skor aby som sa stihol zapotit ALE toto sa nerobi. Ludia sa nevyhrazaju smrtou, nedavaju si po papuli jak v tretej cenovej na dedinskej krcme. Tiez by som to oznamil nadriadenemu a na HR.

estellas
Včera o 20:28

Nie je to v poriadku, že sa správa k tebe hnusne.
Nemyslím že ťa chcel doslova zabiť.
Niektorí to hovoria bežne a nemyslia to vážne.

anonym_47af9c
Dnes o 18:00
@anonym_c5a8d5

@anonym_c5a8d5 hmm, napíš svoju ty