Konflikty so šéfom. Je to úmysel alebo náhoda?
Pracujem v jednom podniku. Mame prevadzkara ktory je povereny majitelom, je celkom mily ale niekedy uz naozaj neviem co si mam mysliet. Striedame sa 3 zmenove dvojice. Kazde dva tyzdne robime take vacsie upratovanie celeho podniku, casto aj preorganizujeme veci, kontrolujeme kasu, ci vsade vsetko sedi a on to potom ma prist po nas skontrolovat. Tam sa tiez striedame, raz jedna zmena raz druha raz tretia. Minuly rok od nas chceli aby sme pomenili aj sudy s pivom vo vycape a tym aj preorganizovali skrinky pod barom, takze sme tam na to upratovanie prisli vsetci. Boli sme dohodnuti tak, ze potom pride a skontroluje to po nas, dlho nechodil a to sme uz boli vsetci strasne unaveni, po dokonceni sme tam cakali este asi 4 hodiny, len tak, kolegyni ktora dochadza odisiel vlak a keby som ju nezavolala spat k sebe tak by asi nocovala na stanici. Jemu to bolo uplne jedno a ked konecne prisiel, vychvalil ostatnych a nam s kolegynou povedal ze cast ktoru sme robili my je nedostatocna takze kvoli tomu dalsie upratovanie budeme robit miesto druhej dvojice kolegov. Po 2 tyzdnoch teda prisiel rad s upratovanim na nas, ale obe sme ochoreli, takze to za nas urobila ina zmena, nemali s tym ziadny problem, samozrejme s tym, ze potom budeme my, miesto nich. Opat sme nanho cakali, nedvihal telefon, boli sme tam strasne dlho ale nechodil, potom napisal ze nepride lebo je chory, ze pride na druhy den. Neprisiel a dnes nam dal vediet ze pride az v stredu buduci tyzden s tym ze v nedelu pride majitel na obed s rodinou. Na tom by nebolo nic zle keby sa podobna situacia uz nezopakovala, ze nas majitel uplne zhucal, ze sme otrasni ludia a vsetkych nas vyrazi. Preto sme chceli, nech to pride skontrolovat aby neboli problemy. Mam z toho uz stres, mysleli by ste si, ze to robi naschval?
a stoji vam ta praca za tie stresy? raz by na mna nahucal majitel za chybu nim povereneho cloveka-nahucala by som nazad tolko ,ze by nevyliezol medzi ludi od hanbi rok ..plus by som mu dala take hodnotenie vsade na sete,ze by tam uz dobrovolne nik nesiel robit .. a nielen ja ale vsetci znamy ....
a stoji vam ta praca za tie stresy? raz by na mna nahucal majitel za chybu nim povereneho cloveka-nahucala by som nazad tolko ,ze by nevyliezol medzi ludi od hanbi rok ..plus by som mu dala take hodnotenie vsade na sete,ze by tam uz dobrovolne nik nesiel robit .. a nielen ja ale vsetci znamy ....
@anonym_f2a51f ved toto, ze majitela vobec nezaujima ci to bola nasa chyba alebo nie, je strasne striktny. Nemozme sa odvolavat na prevadzkara lebo su kamarati. Platia vsak velmi dobre, toto je fakt vyhoda, ze sa nenarobime ako kone a zaplateni sme ovela lepsie ako ludia z inych podnikov.
Ako ja nechcem nikomu kecať do takýchto vecí, ale to vám fakt stoja dobré peniaze za takéto správanie voči vám?
@anonym_f2a51f ved toto, ze majitela vobec nezaujima ci to bola nasa chyba alebo nie, je strasne striktny. Nemozme sa odvolavat na prevadzkara lebo su kamarati. Platia vsak velmi dobre, toto je fakt vyhoda, ze sa nenarobime ako kone a zaplateni sme ovela lepsie ako ludia z inych podnikov.
@anonym_autor peniaze niesu vsetko a nenechala by som si kvoly nim doslova s.at na hlavu ... zas kazda mame neaku hrdost a nieje doba,ze je problem najst si inu pracu kde sa nebudem stresovat z neakeho debilka a este vacsie cu,,aka
Ako ja nechcem nikomu kecať do takýchto vecí, ale to vám fakt stoja dobré peniaze za takéto správanie voči vám?
@wolf_ neberieme to tak ze tu budeme precovat navzdy asi ani jeden z nas. Vsetci mame plany ist bud do zahranicia alebo aspon do ineho mesta kde je vic moznosti ale nie je jednoduche sa zamestnat bez praxe v gastre, teda ak nechceme ist pracovat do mcdonaldu. U nas v meste su zvacsa len fastfoody, restauracie take, ze bud platia hole minimum, pracuju tam ti isti ludia 20 rokov, alebo tam nikto nechodi. Tu sme aspon ako tak dobre plateni. Ale teda nie, neplanujeme v tejto praci byt dalsich 10 rokov ani jeden.
@anonym_autor
uplne by mi bolo jedno ako zo mysli, sefovi by som vratila nadpet, ze to on je kreten, davam sekundovu vypoved a cau bello! Hoväda akesi nevychovane! Ale tiez som si musela zazit svoje aby som uz takto reagovala, keby sa mi to ma stať.
Najdi inu robotu, lebo s tskymiti sa robit neda.
Keby na mňa niekto vrieskal, tak by som mu ukázala tak jedine prostredník a odišla 🙄. To prečo si necháte takto skákať po hlave? To by mi musel platiť aspoň 10k mesačne, aby som si toto nechala.
@anonym_autor peniaze sa daju zarobit aj jednoduchsim sposobom a bez toho, aby ma niekto sikanoval. 4 hodiny by som na nikoho necakala.
@anonym_autor
Ahoj, úplne ťa chápem, toto je naozaj na nervy a vôbec sa nečudujem, že máš stres. Keď človek poctivo maká a potom sa k nemu niekto správa takto, je to na zaplakanie.
Môj úprimný názor? Áno, smrdí to čistým zlom alebo minimálne totálnou neschopnosťou a manipuláciou.
Tu je pár vecí, ktoré mi na tom tvojom prevádzkarovi nesedia:
Ten "double standard": To, že vás prvýkrát nechal čakať 4 hodiny, kým kolegyni ušiel vlak, a potom vás ešte "potrestal" ďalším upratovaním, zatiaľ čo ostatných vychválil, je klasický príznak toho, že si na vás zasadol. Pôsobí to ako taktika "rozdeľuj a panuj" – ostatní sú tí dobrí, vy dve ste tie čierne ovce.
Hra na schovávačku: Nedvíhanie telefónu a potom správa, že je chorý (pričom majiteľ príde až o týždeň), vyzerá ako cielené naťahovanie času. On vás chce nechať "vykypieť" vo vlastnej šťave a v neistote.
Vzťah s majiteľom: Najhoršie na tom je, že majiteľ zjavne dostáva od prevádzkara skreslené informácie. Ak vás majiteľ minule takto zhlušil, pravdepodobne mu prevádzkar podal verziu, v ktorej on je ten chudák, čo to po vás musí opravovať.
Čo by som robila ja (rada z vlastnej skúsenosti):
Všetko si dokumentuj: Odfoťte si ten uprataný podnik, každú poličku, každú skrinku pod barom. Keď majiteľ začne v nedeľu vrieskať, majte v mobile dôkaz: "Pozrite, pán majiteľ, takto sme to nechali vtedy a vtedy, tu sú fotky."
Komunikujte písomne: Ak neberie mobil, píšte SMS alebo maily. "Čakáme tu už 3 hodiny, nikto nechodí, odchádzame domov, tu sú fotky hotovej práce." Aby ste mali dôkaz, že ste tam boli a on sa vykašľal na vás.
Skúste osloviť majiteľa napriamo (opatrne): Ak sa dá, pri najbližšom "hlučení" skús pokojne povedať: "Pán majiteľ, my sme tu boli, čakali sme na prevádzkara X hodín, neprišiel. Radi by sme si to robili poriadne, ale potrebujeme spätnú väzbu hneď, nie o týždeň."
Nenechaj sa ním vytočiť, on presne to chce – aby si bola v strese a poddajná. Takýto ľudia často bývajú "mili", ale za chrbtom kujú pikle. Je to tvoja práca, nie tvoj život.
Držím palce, nech to v nedeľu dopadne dobre a majiteľovi snáď dôjde, kde je skutočný problém!
@anonym_autor
Ahoj, úplne ťa chápem, toto je naozaj na nervy a vôbec sa nečudujem, že máš stres. Keď človek poctivo maká a potom sa k nemu niekto správa takto, je to na zaplakanie.
Môj úprimný názor? Áno, smrdí to čistým zlom alebo minimálne totálnou neschopnosťou a manipuláciou.
Tu je pár vecí, ktoré mi na tom tvojom prevádzkarovi nesedia:
Ten "double standard": To, že vás prvýkrát nechal čakať 4 hodiny, kým kolegyni ušiel vlak, a potom vás ešte "potrestal" ďalším upratovaním, zatiaľ čo ostatných vychválil, je klasický príznak toho, že si na vás zasadol. Pôsobí to ako taktika "rozdeľuj a panuj" – ostatní sú tí dobrí, vy dve ste tie čierne ovce.
Hra na schovávačku: Nedvíhanie telefónu a potom správa, že je chorý (pričom majiteľ príde až o týždeň), vyzerá ako cielené naťahovanie času. On vás chce nechať "vykypieť" vo vlastnej šťave a v neistote.
Vzťah s majiteľom: Najhoršie na tom je, že majiteľ zjavne dostáva od prevádzkara skreslené informácie. Ak vás majiteľ minule takto zhlušil, pravdepodobne mu prevádzkar podal verziu, v ktorej on je ten chudák, čo to po vás musí opravovať.
Čo by som robila ja (rada z vlastnej skúsenosti):
Všetko si dokumentuj: Odfoťte si ten uprataný podnik, každú poličku, každú skrinku pod barom. Keď majiteľ začne v nedeľu vrieskať, majte v mobile dôkaz: "Pozrite, pán majiteľ, takto sme to nechali vtedy a vtedy, tu sú fotky."
Komunikujte písomne: Ak neberie mobil, píšte SMS alebo maily. "Čakáme tu už 3 hodiny, nikto nechodí, odchádzame domov, tu sú fotky hotovej práce." Aby ste mali dôkaz, že ste tam boli a on sa vykašľal na vás.
Skúste osloviť majiteľa napriamo (opatrne): Ak sa dá, pri najbližšom "hlučení" skús pokojne povedať: "Pán majiteľ, my sme tu boli, čakali sme na prevádzkara X hodín, neprišiel. Radi by sme si to robili poriadne, ale potrebujeme spätnú väzbu hneď, nie o týždeň."
Nenechaj sa ním vytočiť, on presne to chce – aby si bola v strese a poddajná. Takýto ľudia často bývajú "mili", ale za chrbtom kujú pikle. Je to tvoja práca, nie tvoj život.
Držím palce, nech to v nedeľu dopadne dobre a majiteľovi snáď dôjde, kde je skutočný problém!
@anonym_c23c13 nevieš vymyslieť niečo vlastné že sem kopíruješ odpoveď z AI?
@anonym_autor Máš stanovenú prac.dobu od do?

Vôbec by ma nezaujímalo, či to robí alebo nerobí naschvál, ale určite by som nečakala len tak 4 hodiny a už vôbec by som si nenechala ujsť vlak domov. A tiež by som nenechala na seba hučať, že som otrasný človek a vyrazí ma....