icon

Toxická kolegyňa

Dnes o 18:19

Ahojte.
Pracujem 1/2 roka v jednej organizácii,kde sú veľmi nekorektné a špinavé pracovné vzťahy.Najprv som nechápala prečo je tomu tak;niekedy bola a je na pracovisku pohoda,kľud,inokedy stres a protivné kolegyne.Dlho som nemusela pátrať,zistila som,že to zlo ide od jednej jedinej osoby .Ak nie je táto kolegyňa daný deň v práci,všetci sú v ten deň "normálni " .No a keď samozrejme je od rána v office šíri a robí všade len zlobu .Kolegyne vtedy akoby nemali vlastný rozum,ohovárajú spolu s ňou,nič a nikto im nie je vtedy dobrý.Skrátka pracuje sa takto veľmi zle a odoberá to človeku len energiu.
Keď som sa sťažovala šéfovi ,zastáva si ju,vraj má chorého manžela a máme jej tolerovať jej nálady 🙈👍.Vtedy som si povedala a dosť-
rozmýšľala som o odchode,neskôr aj oznámila nadriadenému, že teda zvažujem dať výpoveď.
Rozprávala som sa o tom s x kamoškami a známymi -neskôr som výpoveď nedala,keďže práca ma veľmi bav a napĺňa .No tie vzťahy 🙏 Čo mi poradíte??🤔akú stratégiu zvoliť?

jujala
Dnes o 18:28

Ahoj, zial neporadim, lebo posl. pol roka riesim nieco podobne. Aj som bola u najvyssieho a upozornila na nekorektne a neprofesionalne spravanie a zistila som, ze vlastne jemu to vyhovuje. Bolo mi povedane, bud si najdeme k sebe cestu alebo mam padaka. Strategie su dve: 1. bud akceptovat, robit si pracu co najlepsie a nicit si zdravie a psychiku alebo 2. odchod. Ja si pomaly hladam pracu....

anonym_d56a5b
Dnes o 18:30

Takato osoba sa asi najde vsade. Ze bez nej je svaty pokoj a s ňou stale nejaký problem. Ja tiez zvažujem odchod, zatial ma tam drží to, ze ma to baví a je to dobre platené. Ale neviwm dokedy toto vydrzim znášať.

ivanakal
Dnes o 18:31

Musis si to ty porozmyslat, zvazit pre a proti. Ja som v takomto prostredi pracovala. Praca ma nenormalne bavila, ale tie vztahy boli ako pises.....odisla som. Zo zaciatku som si hovorila ci som urobila dobre, ale ano, nestalo mi to za to, strasne ma to vycerpavalo, bola som nervozna. Takze skus si hladat pracu, nemas co stratit,a ked nieco najdes, utekaj.

anonym_d46daf
Dnes o 19:51

@anonym_autor ohovárajú teba, robia zle tebe, máš kvôli tomu problémy v práci? Ak nie, tak si robí svoju prácu a ich ignoruj.

jekaterinabs
Autor odpoveď zmazal
jekaterinabs
Dnes o 20:18

Taká kolegyňa sa podľa mňa nájde vo väčšine kolektívov.

anonym_9b647d
Dnes o 20:29

@anonym_autor keď si 8 h v zlom prostredí to tá ovplyvní.Su ľudia čo im to je jedno, mne to vadilo a odisla som.Ale nikde nie je zaručené, že v ďalšom zamestnaní nebude mať klon.Mne sa lepšie pracuje v muzskom kolektive