Ach tá ex-ka
Ženy ja už som na nervy s mužičkovej ex-ky. To sú také somariny, že je to smiech cez slzy! Malá slečna (9rokov) mala v nedeľu národky...bola tento týždeň u nás...ja som však cez týždeň bola s našou spoločnou slečnou (2roky) v Nemocnici na CT, kvôli podozreniu na cystu na mozgu...bola som totálne v strese, lebo som nevedela čo bude...slečny sme sa pýtali ešte predtým akú tortu chce...chcela ovocnú...v piatok nás pustili z nemocnice tak sme hneď sobotu boli tortu kúpiť namiešali sme rôzne druhy ovocných kúskov, boli balóny darčeky a pod. Malá sa mi zdala, že je nejaká nespokojná...a aj som mala pravdu...večer už ex volala môjmu, že ako sme odflakli oslavu, že len druhej kupuje...že je lakomy na vlastnú dcéru a pod. nakoniec že vraj slečna chcela čokoládovú tortu a notebook a my sme si dovolili kúpiť iba oblečenie a sladkosti...to sú také blbosti...ale stále niečo...raz sa malej hrabeme vo veciach...raz na ňu nadávame, že flaka školu, raz jej nekupujem kvalitné oblečenie...stále niečo ja už niekedy nemám na to nervy...najhoršie je, že ja mám stále pocit, keď je u nás že ma mala má rada...tak ja ju zapájam do všetkého a jasne, že sa aj rozprávame, ale koľkokrát to čo som povedala malej "odrecitovala" svojej mame...tak mi to je stále ľúto a už fakt neviem ako sa správať...
@viestta tak rozprávame sa aj o tom ako si mama s tatom robia zle...ja NIKDY nezačnem sa pýtať..ona začne sama, že mama jej povedala, že táto ju chcel do striedavej len kvôli tomu, aby neplatil výživné...že táto mame píše, že ona škaredo píše a flaka školu...mama jej vraví, že ona píše pekne..., že táto, keď bola menšia a mama ju nechcela tatovi dať táto na ňu zavolal políciu...ja sa snažím naozaj neutrálne odpovedať...lenže nakoniec neviem či mala mame nejak to blbo povie som ja ta blbá a zla...potom ex vola môjmu "že ťa tvoja frajla nech sa stará o svoje decko a pod" inak manželia sme už 4 roky ale u nej som stále frajla...
@zmrzlinka2021 ja viem...len ona mňa stále do toho záťahuje...a môj mi to stále povie...už som vravela nech mi nič nevravi
@viestta ja viem...len ja viem, že môj malú ľúbi a jeho to trápi, keď malá len o mame básní...tak chcem aby mala vedela, že aj tato ju má rád a nie je zlý
Aj keby chodila malá od vás pozlatená, pre ex-ku nebude nikdy dobre, preto ju absolutne neries. A vobec sa nemiesaj do ich problemov, ktore maju (stale) medzi sebou. Evidentne ex-ka stale ziarli, tak sa znizuje k takymto reciam.
normalne vypni zvuk pri takych reciach, nereaguj, zmen temu
Snaz sa to nepripustat,ta jeho ex je slahnuta,nevyrovnana zena. Smutne,ze svojimi komplexmi zatazuje vlastnu dceru. Takuto zenu nezmenis,ona zbroji proti tebe a nevie sa zmierit,ze jej ex ma novu rodinu,ziarli. Nevsimaj si jej vystupy. A ze dcera povie mame,no to moze aj mama prekrutit,ale aj dcera,ak sa chce zapacit mame,tak povie to,co chce mama pocut. S dcerou sa neda nerozpravat,ked je tyzden u vas,nieco jej musis povedat. Nejako by som sa aj nadalej snazila neutralne odpovedat alebo nieco v tom zmysle,ze to je medzi mamkou a ockom a ona nech sa netrapi nadtym. Ubezpecit ju,ze ju mate radi.
S mužom ste sa dali dokopy až po jeho rozvode?
@katkati oni neboli zobraty..odišla od neho asi rok a pol ako sa malá naridila
@marca12 áno...ja som práveže rada, že mi aj s malou pomôže...ideme na prechádzku a ona začne mi hovoriť že odkedy mama spoznala tata nemá kamarátky, že sa v noci budí, že kvôli tatovi lebo jej píše škaredé sms...potom sa ja na to spýtam môjho už sme sa na tom zvadili...ukázal mi sms a nemal tam nič od veci normálne veci ohľadom malej...tak neviem asi ona malej klame
Ano,matka dceru klame. Chce mat jej priazen a chce docielit,aby sa dcera hnevala na otca. Ak je ex sama vysporiaduvava sa s pocity takto. On ma druhu zenu,dalsie dieta,teda ma rodinu,ktoru ona nema. Ma iba dceru a nechce aby aj ta bola na jeho strane.
Z dcery si robi butlavu vrbu a ani si neuvedomuje ako velmi jej ona tym ublizuje.
Moja rada je, nikdy neočiernovat matku pred dcerou. Ona to pretlmoci matke a moze ta / vas znenavidiet. Pride do puberty + dostane trsku sirsi rozhlad ako funguju vztahy a urobi si obraz sama. Cize ak chcete aby v puberte a v starsom velu bola u vas rada tak treba byt prijemny, nedebatovat s nou ked nemas dokaz o tvrdeniach. Predpokladam,ze kym dieta je u matky tak sa s muzom rozpravate co " nove" matka pisala,takze by si mala byt informovana a ak ta nasledne konfrontuje, povies: nebolo to tak, pod si precitat sms v tatovom mobile.
Vzdy vzdy jej musis ukazat co tato pise matke. Ak pise neutralne bez vulgarizmov, osocovania, dcera pochopi ( casom) ze matka zavadza a nehovori pravdu.
Pokial budes len obhajovat bez dokazov neuveri Ti, ze mama je zla.
A aj ked budes ukazovat,ze mama klame,vzdy to bude pre nu mama. Vzdy. Nevude vediet porozumiet tomu,preco by mala mama dovod klamat.
Ty si dospela ty by si mala vediet ustrazit na co je rozumne reagovat. To je ok ze mala vytahuje a zapaja ta. Ona sa tym trapi a samozrejme zreprodukuje co si povedala matke.. lenze ty sa do toho nenechaj zatiahnut. Povedz “ ak Ta toto trapi opytaj sa ocka ako to je Ja viem len ze Ta velmi lubi, “‘hotovo . Univerzalna odpoved na vsetko. Mala ci casom uvedomi ze z teba nic nevytiahne a Bud sa porozprava s otcom alebo to necha tak. Nech si to vyriesi s ex on. Ty ho nemusis branit nezapajaj sa do toho ich boja. Mala Ta má urcite rada . No zaroven citi ze jej mama Ta neznasa a je “verna” jej. Ta mala to mà ovela tazsie ako ty. Ona musi vyrast a urobit si svoj nazor na rodicov .. ty si dospela vies ako to je a mala by si si vediet kusnut do jazyka. A exku a jej reci vyhodit z hlavy. Selektovat na com ti zalezi a co ti moze byt 4. Drzim palce nech je vasa malinka ok 🍀
Ja som po dlhom trápení v podobnom štýle veľmi rozumne partnerovej dcére vysvetlila kde je sever
Na jej matku som nekydala, ale viac x sme mali vážne rozhovory, že nie všetko je tak ako sa to u nich doma prezentuje. Zabralo.
A tvoj manžel na tieto jej výlevy čo? 🤔 Jedným uchom dnu a druhým von alebo exke k tomu povie svoje?
Je jedno co urobis, povies, kupis,.. zjavne vzdy bude zle, ale len z pohladu ex. Ona si to prekruti po svojom, lebo je to jej dcera a ona vie najlepšie. Take su tiez niektoré mamy...
Mala je zjavne zmatena, ved kto by nebol, kedze pocuva protichodne informácie, ktore sa tykaju jej samej. Este ide do problemoveho veku, no bude to asi zaujímavé. Podla mna je super, ze sa jej venujes, odpovies, hoci neutrálne, lebo mozno inde dostáva len utocne informácie na druheho rodica a sama nevie kde je pravda. Tak asi len vydržať, mala hadam casom pochopi dobry umysel. Neviem ako jej otec sa zapaja do vychovy, odpovedi, ale hlavne on by mal ten prvý za kym ide...
@enoula ahoj, ja trávim s malou väčšinu času som doma na RD...hrame sa spolu, učím sa s ňou, varíme...lenže problém je, že malá mi už viackrát povedala, že mamina jej zakázala sa do mnou učiť...učiť sa má s ňou tato, lebo on chcel striedavu...aj čo sa toho trávenia času týka...podľa jej mamy sa mám starať o svoje decko a o ňu sa má starať jej tato...sama som počula, keď volala môjmu a hovorila mu to...môj jej povedal, že v rodine sa starostlivosť o dieťa delí medzi rodičov (to bolo nadávok vrieskala ako bláznivá, že on je rodič ja som len frajla...ona sa stará sama tak aj on má...) predpokladám, že to malá počula, lebo oni majú s mamu 1izbovy byt a ona bežné telefonuje pred malu
@aandrea9 on jej aj povie, ale niekedy už nepovie nič je ticho...ona je hašterivy typ...takže mám pocit, že niekedy jej ustúpi len aby mal pokoj...a keď ja niečo poviem ma nervy, že ešte aj ja mu pridávam starosti
ale troska má teda pravdu,,,a to absolútne neobhajujem jej správanie..
otec by sa jej mal venovať aj čo sa týka učenia keď je u vás..
ale ze ta chce úplne vylúčiť z jej života ,,to nechapem..pani evidentne žiarli keďže ona je sama a nemá nikoho
@cacianka ani ja na jej mamu nič nepoviem, aj napriek tomu, že ona po mužovi mi bludy odkazuje...zo začiatku som sa dosť trápila, lebo som nechápala, že čo som jej spravila, ale teraz sa snažím to "zahodiť za hlavu"
Notebook na deviate narodeniny?😲
@laura0107 ja viem ohľadom toho učenia som aj ja vravela nech sa s ňou učí...mala je šikovná, ale to písmo, angličtina a diktáty no nejde to tak ľahko a muž je dosť temperamentný takže väčšinou to končí krikom a plačom...preto sa malá učí radšej so mnou
@suge no...to je jeden z "lacnejších" darčekov..mala väčšinou chce šaty, lak, kolobežku a pod ale, keď príde od mamy je z toho už napr. : notebook
ja mám doma to iste,otrasne písmo má dcérka 8r.keď je inak šikovná nech nerieisi
musí si k nej v tomto najst cestu,trpezlivo..
ale inak toto podľa mna neskončí kým si pani nenájde niekoho s kým bude šťastná
Notebook bol zjavne mamin napad 🙂 a urcite podobne darceky este povymysla, ved nech otec zaplati...
To fakt len hodit nejak za hlavu, aj ked to ide asi tazko.. lebo to bude bude boj s veternym mlynom
Jej mama potrebuje niekde inde sa ventilovat, ale asi nema kde, s kym..
Napísať ex, že ak neprestane dcéru manipulovať pôjdeš za koliznou a budeš trvať na psychologickom vyšetrení.Plus by som napísala všetky polopravdy, ktoré dcéra hovorí.
Neporadim ti, ale kazdy kto ide do vztahu, v ktorom budu exovia by si mal vopred uvedomit, ze taketo situacie budu. A zrejme aj u vas budu este vela rokov. Ja osobne by som to nedala a preto by som do takych vztahov nesla. Moja najmladsia ma 10 rokov, a krsnemu-mojmu bratovi povedala ze potrebuje pre online vzdelavanie notebook ale ze by chcela aj iphone. Povedala mu to uprimne detsky otvorene bez okolkov, bracho dobrak od srdca doniesol aj notebook aj iphone...
Ex nebude určovať kto sa bude učiť s dietatom
Nuž skus mu vysvetliť, nech si exku akosi uprace raz a navždy. Potom bude snáď s ňou pokoj a pokoj bude aj u vás doma. Ona si je vedomá toho ze ak vrieska tak muž sklapne len aby mal pokoj 🤷♀️ dieťa je medzi dvoma mlynskymi kameňmi, čo by v budúcnosti mohlo robiť šarapatu hlavne v jej hlavke.

Ja by som toto neriesila, to su zvady medzi tvojim manzelom a jeho byvalou manzelkou. Od tohto by som dala mysel prec