icon

Aké sú red flagy vo vzťahu?

21. aug 2025

Ahojte, čo beriete u muža alebo ženy ako red flag (zle vlastnosti alebo proste čo vás od neho hneď odradí) vo vzťahu?

Strana
z2
anonym_536996
21. aug 2025

Používanie slova red flad, a teraz vážne, keby toto používal stále, tak odchádzam takou rýchlosťou, že sa mu všetky kontrolky rozsvietia.😂

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
minka201
21. aug 2025

@anonym_autor Vulgarizmy, nadávanie a šomranie na iných ľudí.

dora281
Autor odpoveď zmazal
really8
21. aug 2025

Keby chodila na konika riesit kazdy prd co sme si povedali a jej sa nepacil. (Keby som chlap)

martinmmartin
21. aug 2025

Či?

martinmmartin
21. aug 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 co narobis- ja to chapem - najlepsie tak clovek popise to co chce povedat.

denkabemommy
21. aug 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 cool je anglicky výraz. A nejde o to byť cool, ale mať rizz 😅 srandujem. Ide o to, že angličtinu veľmi veľa z nás používa bežne na dennej báze, veľa EN výrazov nemá Slovenskú obmenu a ak áno, je to príliš zdĺhavé na napísanie. Tiež používam veľa EN výrazov, lebo sú kratšie, výstižnejšie a jednoduchšie 🙂

domkakvet
21. aug 2025

@anonym_autor suknickar, mamickar, manipulator, alkoholik, niektore sa neprejavia hned.

madeincssr
21. aug 2025

Hej, je toho privela, ale mnohi tomu vedome/nevedome podliehame. Uz len v susednej CR zvacsa vsetko pomenuvaju vlastnym jazykom (na Morave velmi nestretnete ani hotdog, lebo to je normalny "parek v rohliku" atd.), dokonca aj mnohi remeselnici maju nazov firmy (resp. v nazve firmy) svoje priezvisko (skuste takych najst/spocitat na Slovensku). Nadmerne pouzivanie anglickych slovicok je skor znakom nasej malosti, ako svetovosti (ako si mozno niektori mylne myslime).

anonym_8723a1
21. aug 2025

@anonym_autor fašizmus, rasizmus, otvorené zlé poznámky že ženy su také a také, muži takí a takí. Nevadi komentovanie systemu, že čo sa mužom alebo ženám toleruje a vyčita a malo by sa to zmeniť. Ale nenávistné "typický muž!", "typická ženská" a podobne, horšie...

finančná závislosť, čaká, že partner(ka) bude živiť peniazmi, nebodaj aj upratovať, variť...
žiadne vlastné ciele a záujmy
nezáujem učiť sa, pracovať na sebe, zisťovať nové veci

agresivita , aj verbálna, samozrejme.

dora281
Autor odpoveď zmazal
sevrin
21. aug 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ale keď red flag je také cool.

madeincssr
21. aug 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 to bude cool, budeme si tu chillovat na teambuildingoch a brainstormovat, wtf sa to s nami udialo.

magduska2
21. aug 2025
@madeincssr

Hej, je toho privela, ale mnohi tomu vedome/nevedome podliehame. Uz len v susednej CR zvacsa vsetko pomenuvaju vlastnym jazykom (na Morave velmi nestretnete ani hotdog, lebo to je normalny "parek v rohliku" atd.), dokonca aj mnohi remeselnici maju nazov firmy (resp. v nazve firmy) svoje priezvisko (skuste takych najst/spocitat na Slovensku). Nadmerne pouzivanie anglickych slovicok je skor znakom nasej malosti, ako svetovosti (ako si mozno niektori mylne myslime).

@dora281
@madeincssr
👏👏👏👏 Úplně súhlasím.
Úplně krásne ste to vystihli 🎩 👏👏👏

vemi23
21. aug 2025
@anonym_536996

Používanie slova red flad, a teraz vážne, keby toto používal stále, tak odchádzam takou rýchlosťou, že sa mu všetky kontrolky rozsvietia.😂

@anonym_536996 toto ani ja nemozem. A ked niekto rozprava a každé 5te slovo je anglicky... V mojich usiach to znie dosť trapne a pride mi to smiesne. To si predstavme angličana ktory rozprava a zrazu povie OMG you are so krasna 😂😂😂

anonym_aea4b4
21. aug 2025

@anonym_autor keď nemá 30-tnik vlastné bývanie a prácu tak utekám.

dora281
Autor odpoveď zmazal
anonym_18ab2f
22. aug 2025

@anonym_autor aj muž bez " red flagov " sa v manželstve s deťmi a hypotékou môže behom chvíle zmeniť na psychiatrické hovado. Aj muž, ktorý si šomre, alebo zostane v 30 tke bez práce môže byť milujúci a starostlivý partner. 🙋

anonym_e7aedf
22. aug 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy ked vyrastal bez matky? 🤷🏻‍♀️ moj pripad, sladke recicky ze vie co to je zit v rozbitej rodine a svojmu dietatu by to nikdy neurobil bla bla, zdekoval sa ked dieta malo 6mes

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
spongebob1
22. aug 2025

@anonym_autor ❗️❗️❗️Jednoduchy slovny prejav, jednoduchost ducha.❗️❗️❗️
Financna negramotnost, lenivost, problemovy clovek v medziludskych vztahoch ( netyka sa to len zien, ale vseobecne s ludmi), psychiatricky pacient, drogy a nadmerne uzivanie alkoholu. A bohuzial problemovi clenovia najblizsej rodiny.

karolinakr
22. aug 2025
@vemi23

@anonym_536996 toto ani ja nemozem. A ked niekto rozprava a každé 5te slovo je anglicky... V mojich usiach to znie dosť trapne a pride mi to smiesne. To si predstavme angličana ktory rozprava a zrazu povie OMG you are so krasna 😂😂😂

@vemi23 😀 a to si ešte nešla v autobuse, kde počuješ maďarčinu krasne okorenenú slovenčinou

karolinakr
22. aug 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná
dora281
Autor odpoveď zmazal
anonym_e7aedf
22. aug 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy jeho matka umrela nie ze ho opustila

vemi23
22. aug 2025
@karolinakr

@vemi23 😀 a to si ešte nešla v autobuse, kde počuješ maďarčinu krasne okorenenú slovenčinou

@karolinakr 😂😂😂 ani nechcem

babydesire
22. aug 2025

V minulosti boli u mna varovnymi signalmi - zanedbanost, lenivost, nezaujem o buducnost

maya_hi
23. aug 2025
@anonym_536996

@anonym_536996 náhodou, tento pojem je veľmi trefný a nemáme nič slovenské, čo by ho nahradilo. A nie, varovný signál, kontrolka, červená vlajka to neporieši 😏 Tu sa totiž psychológii vzťahov, emociám nevenujeme do takej hĺbky 🫤 Väčšinou len tichučko odzeráme.

maya_hi
23. aug 2025

@anonym_autor po skúsenostiach 🫤 skôr by som sa zamerala na green flags 😁 či túži po rodine tak ako ja, chce sa osamostatniť, všíma si ma, uprednostňuje moje pocity pred pocitmi svojej matky, rodiny 😏 či vie v pokoji komunikovať aj o ťažkych témach, pri problémoch a nakoniec by som si lepšie všímala vnimanie spoločných financií. Mne môj muž na začiatku povedal "keď si niekoho berieme, berieme si ho aj s rodinou". To nebol red flag, to bola sovietska zástava 2x6 metrov s obrovskou oceľovou tyčou, ktorá ma plieskala po hlave, ale ja som si to nevšímala. V tých časoch red flag neexistoval. Išli sme do vzťahov aby sme neostali "na ocot" odhodlané "nejako to vydržať", čo sa dá- zmeniť a čo nie, nevšímať si. Keby bol vtedy MK, určite sa ani nevydám. Veci, ktoré som prežívala som nemala s kým prebrať. Tu by ma hneď všetci usmernili 😏

Strana
z2