Ako budovať zmysluplné a výživné vzťahy?
Čauko prosím odporučte mi nejakú literatúru kde autor vysvetľuje problematiku vzťahov ako ich budovať a udržať zmysluplné a výživné pre obe strany.
Môj problém nie je ozvať sa k ľuďom. Pracujem s nimi začnem konverzáciu pýtam sa viem pochváliť poradiť small talky zvládam dokážem viesť súvislé rozhovory trvajúce pár minút aj s ľuďmi ktorých vidím prvý a posledný raz. Dokážem sa aj zasmiať aj ísť do hĺbky ak je správny človek, tých zopár ludi ktorých som v živote mala hovorili ze dokážem podporiť a vypočuť poradiť ak treba ak neviem tak aspoň povzbudím. Napriek všetkému mám v živote len jedného kamaráta aj to je viac menej kolega s ktorým si lepšie rozumiem a inak nikoho, žiadnu kamošku ani partnera nemám už dlhodobo. Mám 30r a som sama. Dobrý vzťah plný lásky som nikdy nezažila a keď som aj mala kamošky bolo to o nich o ich problémoch o pomoci im. Keď som potrebovala občas ja nebolo toho kto by ma vypočul. Neviem kde môžem robiť chybu naozaj neviem. Zaujíma ma čo mi druhí hovoria nie som sarkasticka minimálne nie ku niekomu koho si vážim. Aktívne počúvam pýtam sa vediem rozhovor v problematike druhej strany. Robím asi málo. Nemám sa s kým zasmiať komu sa vyrozprávať s kým ísť von na opekacku plavat atď. Skúšať nové veci. Samú ma už nebaví všade chodiť. Takých období už mám veľa. Všade chodím sama a som rada sama keď som doma a chcem kľud po náročnom dni. Ale ísť sama aj na kávu aj do obchodov aj na túru je dlhodobo ťažké. Ďakujem
Ahoj, ja každému, kto má vhodné podmienky, odporúčam si obstarať psíka. Toľko nezištnej lásky z Teba urobí šťastnejšieho človeka a začneš priťahovať podobných ľudí. Veľa ľudí spoznáš na prechádzkach, budeš mať spoločnú tému (psíčkari všetko riešia ako rodičia malých detí). Vzniká takto veľa priateľstiev aj vzťahov na celý život.
Od urciteho veku je uz toho casu menej, treba chodit do prace, potom okolo domacnosti, okolo deti atd., cize vela ludi uz toho casu nema, ale su niekde nejake skupinky kde sa mozes zapojit napriklad na spolocnu turu, tusim to bolo aj na fb, ale to ti uz s istotou neviem povedat, tak musis pohladat. Alebo skus zavolat kolegynu na kavu po praci, tiez mozes skocit do fitka.
ja odporúčam budovať sebalásku, síce nič nepíšeš o vzťahu samej k sebe.. ale vždy všetko začína vo vnútri a od teba.. Keď začneš mať pocit, že je v poriadku keď si aj sama a budeš rada, začnú sa ti do života hrnúť aj vzťahy, (partnerský, kamarátske) bez toho aby si sa nejak snažila 🙂

Úprimne, okolo 30tky je úplne normálne, že už nemáš s kým ísť niekde von sa poflakovať. Každý ma svoj život a svoju prácu,rodinu,hobby,… ja kamošky mám a aj tak je zázrak, ak sa nám podarí aspoň 1-2x do roka niekde vyraziť na chvíľku von 😅🙈. Ale rozumiem tvojej frustrácii. Kľudne mi napíš SS 🙂