Ako často si voláte vo vzťahu na diaľku?
Ahojte, máme s priateľom vzťah na diaľku, vidíme sa niekedy cez víkend, niekedy každý druhý. Voláme si denne - viac krát. Ja zvyknem volať málokedy, ráno nevolám skoro nikdy prvá, volá prvý on. Večer volá posledný on. Dnes som mu zavolala ja ráno. Teraz večer som mu zavolala tiež, a on mi hovorí, no dobre, dosť toto okienko, idem dopozerať film. Tak som to uzavrela, že ok, zase volám nevhodne. Na čo mi navrhol, že sa veľa rozprávame počas dňa, že by sme si mohli volať max 3x do dňa, ráno a na obed, prípadne večer. Že s ním chce každý cez deň hovoriť, že on už nevládze, že ma takú hlavu a že teda musí aj on byť v tichu niekedy. Povedala, že ok, som s tým v poriadku /ja nie som tá, čo volá, keď sa nudí/, že stačí, keď si zavoláme raz do dňa - na obed - a viac to nie je potrebné. Neurazila som sa, nehovorím, že som sa nad tým nezamyslela, ale nemám sa prečo uraziť, keď to tak cíti, tak ok.
Dievčatá, ženy, ktoré máte vzťah na diaľku, ako často si voláte? Je to tak že raz do dňa alebo raz za pár dní?
@anonym_autor fuha, kedysi ked sme s manželom zili každý na opačnom konci sveta sme si zvykli volať raz, prípade 2x za den. Nejaké tie správy pocas dňa. Ako sa dalo. Zvyčajne večer dlhý telefonát ked uz bol kľud a nebolo treba nic ine riešiť. Nie však x krát pocas dňa. Na to nemá nikto čas. 3x a viac je veľa.
Dnes sme si volali 7krat,a to zijeme v manzelstve,a spolu sme 20r,ziaden vztah na dialku.Vcera 11krat.Mame teraz tyzden ja ranne a muz hned po mne poobedne,takze si volame kazdu chvilu.
@anonym_c0fd54 to o čom sa rozprávate 11x za deň,keď žijete spolu
Keď sme boli nejakú dobu ďalej od seba, volali sme spolu vždy večer, že aký sme mali deň, ja radšej jeden dlhy zmysluplný telefonát ako 5x denne len aby bolo, pripadne sme cez videochat spolu niečo pozerali… boli ale aj dni, kedy sme si zavolali iba naozaj na chvíľu a popriali si dobrú noc, lebo sme mali večer iný program.. inak sme si normálne počas dňa napísali ak niečo alebo poslali hlasovky… ja fakt neviem čo by sme si hovorili v telefóne 3 a viackrát za deň, navyše by sme na to ani nemali čas
@anonym_c0fd54 to o čom sa rozprávate 11x za deň,keď žijete spolu
@anonym_00d588 o vsetkom moznom a nemoznom.Stale mame o com.
Ja som za, naozaj si zavolať raz za deň, alebo aj raz za dva dni, nemám s tým problém. Ale všimla som si, že problém je, keď volám ja. A to stačí, že zavolám raz do dňa a už sa mu to zdá veľa. Ale keď on zavolá po ceste do práce, po ceste z práce, po ceste na obed, keď si dáva fajčiarsku prestávku, tak je to ok.
@anonym_fd977a nie, 12 rokov mám.
Ja som za, naozaj si zavolať raz za deň, alebo aj raz za dva dni, nemám s tým problém. Ale všimla som si, že problém je, keď volám ja. A to stačí, že zavolám raz do dňa a už sa mu to zdá veľa. Ale keď on zavolá po ceste do práce, po ceste z práce, po ceste na obed, keď si dáva fajčiarsku prestávku, tak je to ok.
@anonym_autor okay, v tom prípade by som sa skôr pozrela na to, ci niesi s niekym, kto si na teba nájde cas len ked nemá nic zaujímavejšie na programe. Je rozdiel byt s človekom ktorý si pre teba spraví cas, alebo s niekým kto je s tebou len vtedy ked ma cas. Nieje toto skôr co ta trápi?
čiže vzťah na diaľku 12 rokov.Spravne som to pochopila. Toto by som ukončila. My sme tak boli rok a potom som sa presťahovala k nemu a to sme sa videli aj 3 krát do týždna takmer 250 km vzdialenosť tam a nazad to iste .
čiže vzťah na diaľku 12 rokov.Spravne som to pochopila. Toto by som ukončila. My sme tak boli rok a potom som sa presťahovala k nemu a to sme sa videli aj 3 krát do týždna takmer 250 km vzdialenosť tam a nazad to iste .
@alickapusinka to bola odpoveď na pani, ktorá sa pýtala, či mám 15 rokov. Tak som jej napísala, že mám 12.
@anonym_autor okay, v tom prípade by som sa skôr pozrela na to, ci niesi s niekym, kto si na teba nájde cas len ked nemá nic zaujímavejšie na programe. Je rozdiel byt s človekom ktorý si pre teba spraví cas, alebo s niekým kto je s tebou len vtedy ked ma cas. Nieje toto skôr co ta trápi?
@haley7897 nie, aj mne sa zdá, že si veľa voláme, aj som mu povedala, napíšme si, to aj stačí. Ale teda tie volania sú viac krát do dňa. Dnes volal počas obeda, potom či som si pozrela, čo mi poslal, potom zase pre niečo...
Dnes sme si volali 7krat,a to zijeme v manzelstve,a spolu sme 20r,ziaden vztah na dialku.Vcera 11krat.Mame teraz tyzden ja ranne a muz hned po mne poobedne,takze si volame kazdu chvilu.
@anonym_c0fd54 A to o com tocite 11x za den? 😵💫
@haley7897 nie, aj mne sa zdá, že si veľa voláme, aj som mu povedala, napíšme si, to aj stačí. Ale teda tie volania sú viac krát do dňa. Dnes volal počas obeda, potom či som si pozrela, čo mi poslal, potom zase pre niečo...
@anonym_autor tak nebuď ani ty jemu, tak dostupná vždy ked zavolá, tiež mu daj najavo, že sa ti to akurát nehodí/robíš niečo iné… už si sem písala či?
@anonym_autor tak nebuď ani ty jemu, tak dostupná vždy ked zavolá, tiež mu daj najavo, že sa ti to akurát nehodí/robíš niečo iné… už si sem písala či?
@anonym_94cb1a nie nepísala som. Ja práveže robím veľa vecí, cez deň nemám toľko času v práci, pre mňa je tiež lepšie zavolať si večer, aký sme mali deň.
@anonym_c0fd54 A to o com tocite 11x za den? 😵💫
@anonym_b4ae75 co robime,aka bola cesta z prace a do prace,15min.to mame do roboty.Ked uz je v robote,tak ze uz sa blizi na fajciarku a tak.A vecer si volame,ze co robime.A tak.My sme blazni,stale sa mame o com rozpravat.
@anonym_00d588 o vsetkom moznom a nemoznom.Stale mame o com.
@anonym_c0fd54 to ako fungujete v práci,keď neustále telefonujete
@anonym_94cb1a nie nepísala som. Ja práveže robím veľa vecí, cez deň nemám toľko času v práci, pre mňa je tiež lepšie zavolať si večer, aký sme mali deň.
@anonym_autor lebo tu bola presne takáto diskusia, možno ju nájdeš… ako vravím, kludne ho odpálkuj rovnako ako on teba, keď sa ti to nehodí
@anonym_c0fd54 to ako fungujete v práci,keď neustále telefonujete
@anonym_00d588 zastavim,zdvihnem,pokecame a idem za nim.A ja za chvilu domov,muz ma sluchadko v uchu,takze kecame a on robi.
To si ty, co ti povedal priatel, ze nema na teba tento rok cas, lebo bude pozerat sportove prenosy?
To si ty, co ti povedal priatel, ze nema na teba tento rok cas, lebo bude pozerat sportove prenosy?
@luccys no on nie je taký športový nadšenec a nemá ani toľko času, aby ich sledoval. Ale ak pôjde nejaká liga majstrov, asi si ju pozrie, keď bude mať čas. On si skôr ide zahrať, ako pozerať.
Keď som ešte len chodila s mojím mužom, dávno to bolo, volali sme si raz denne plus nejaké tie sms na dobrú noc. Bolo by vhodnejšie, aby si o teleprobléme svojmu priateľovi normálne povedala: Fero, vnímam to takto, vadí mi to a to, môžeme sa dohodnúť na inom fungovaní? Ako to vnímaš ty?
@anonym_autor tak si píšte. Možno naozaj len nechce rozprávať, ale písať bude iné
@anonym_autor ak je to vztah ze spolu nebývame alebo sme odluceni, tak raz za dva dni mi pride málo volat. Uplne ok párkrát za den ked je par minut casu take kratsie hovory, ak sa neda tak par sms no a potom vecer pred spanim dlhsi telefonat, najlepšie videohovor co sme v ten den zazili a pokecat viac. Aby sa nestratilo to spojenie.
@anonym_autor ok je to len vtedy, keď to ty dovoliš 🙂 ono sa treba naučiť povedať nie a basta ;) aj ty mozeš povedat , sorry teraz sa mi to nehodi
Inak on skoro vôbec nepíše správy, nemá k tomu vzťah, jeho správy sú áno, nie, dobrú noc, to je super, ok ...
@anonym_autor ked bol manzel rok prec a chodil len na vikendy tak sme si rano napisali "dobre ranko" a vecer sme si zavolali aky mal kto den. Mimo to len ak bolo nieco akutne a nepockalo do vecera.
Nam to tak vyhovovalo mat naplanovane kedy si volame ak sa nic akutnr nedeje. Nemam rada ked ma niekto vola denne hocikedy len tak. Svokra to zvykla robit a este aj videohovor chcela. Velmi rychlo som to zatrhla.
@anonym_autor ked bol manzel rok prec a chodil len na vikendy tak sme si rano napisali "dobre ranko" a vecer sme si zavolali aky mal kto den. Mimo to len ak bolo nieco akutne a nepockalo do vecera.
Nam to tak vyhovovalo mat naplanovane kedy si volame ak sa nic akutnr nedeje. Nemam rada ked ma niekto vola denne hocikedy len tak. Svokra to zvykla robit a este aj videohovor chcela. Velmi rychlo som to zatrhla.
@citronove_koliesko videohovor neznasa, nepise rad spravy, ak by som mu aj zavolala medzi 21-08, nedovolam sa mu. K dispo je cez den od 8-20. Vcera som mu volala 2x, ale to boli kratke minutove cally, kedy som mu len nieco surne povedala. Inak volal on. Ale volame si vela to je pravda, to je asi pravda. Zredukujem to na 2x za den max. Mne nebude vadit, ak to bude obden, aspon si budeme mat co povedat.
@citronove_koliesko videohovor neznasa, nepise rad spravy, ak by som mu aj zavolala medzi 21-08, nedovolam sa mu. K dispo je cez den od 8-20. Vcera som mu volala 2x, ale to boli kratke minutove cally, kedy som mu len nieco surne povedala. Inak volal on. Ale volame si vela to je pravda, to je asi pravda. Zredukujem to na 2x za den max. Mne nebude vadit, ak to bude obden, aspon si budeme mat co povedat.
@anonym_autor ved to, mat si co.povedat. ked sme boli s manzelom 20rocni studenti tak nam sluchatka takmer priastli k usiam, hodiny sme hrkutali o nicom a stale bolo malo.
Aktualne po 30r manzelstva ocenujeme hlavne bilzkost a uzivame si pritomnost toho druheho. Vztah sa vyvija. Nastastie obidvaja sme nastaveni rovnako co sa tyka komunikacie aj tej neverbalnej (milujeme dotyk toho druheho, pohladenie, objatie, usmev, pritulenie...), hodiny dokazeme sediet vedla seba bez slova a vieme ze sa lubime.
@anonym_autor vodí ťa za nos. Pozri sa na to nezainteresovane a daj city bokom. Mala som dva vzťah na diaľku keď som mala 20. Prvý bol môj úplne prvý frajer s ktorým som začala ešte predtým než odisiel na výšku do zahraničia. Hovoril ako mu chybám a ako by dal hocičo za to aby som tam bola s ním a o týždeň postla nejaká baba fotku v jeho mikine kde sú len oni dvaja .. boli soolu 4 roky 😉
Ďalší vzťah detto. Spoznali sme sa osobne, on šiel žiť do zahraničia, keď sme noli spolu všetko super krásne a keď odisiel naspäť, tak volal len keď sa jemu hodilo - našiel si miestnu frajerku a neskôr sa vzali a už aj rozviedli.
Mám známu ktorá bývala na východe a jej frajer na strednom Slovensku. 3 roky boli vo vzťahu a raz večer mala blby tusak. Sadla do auta a šla za ním večer 200km. Našla ho s o 20 rokov mladšou babou s ktorou si do 2 mesiacov po rozchode urobil dieťa.
Takže nie, neverím na vzťahy na diaľku a už vôbec nie keď sa muž ozýva len vtedy keď sa mu to hodí.
Je jednoduche hodiť masku na víkend a tváriť sa ako veľmi ta miluje, ale keď nie ste spolu ty nemáš ani len sajnu čo robí vo voľnom case a prečo mu vadi keď je sám a ty mu volas.
Keď niekoho ľúbim, neotravuje ma že s ním rozprávam aj 10x denne