Ako chápať správanie partnera po vzájomných urážkach?
Ahojte, poznám sa s mladým mužom je môjho veku. Poznáme sa a bavíme už 6 mesiacov. Doteraz bolo všetko v poriadku samozrejme sa občas odmlčal lebo si urovnaval veci v hlave a ľúbi sa uzatvárať do seba. Včera večer sme spolu volali a začali sme žartovať on má volal trdlo a ja jeho tiež niečo naspäť čo nemalo uraziť, po chvíli sme prestali že kľud už a zrazu vybalil na mňa xy urážok ktoré pravdepodobne nemyslel vážne ale i tak som si pár z nich vzala k srdcu keďže v minulosti som nebola medzi dobrými ľuďmi... Som sa odmlčala on na to povedal že , prepáč vieš že niekedy nemám štipec na jazyku' ja som zostala ďalej ticho a potom zložil so slovami ,no nemáme o čom hovoriť tak papá'. Na hodinu sa odmlčal potom mi dával na správy len seen a keď konečne odpovedal ,nechaj tak užívaj víkend radšej ja sa idem venovať sebe' tak som zatlačila viac na neho už zvýšil ton že nech to nechám tak a naposledy keď som zatlačila povedal ,Skorej už nemám záujem viazať ďalej konverzáciu'. Ako to mám chápať netuším mne zatiaľ z toho vyplýva že potrebuje čas pre seba a že má výčitky svedomia pravdepodobne. Alebo či to mám brať ako jednoznačný koniec. Preto sa obraciam na vás s prosbou o radu
nechaj ho uzivat si a aj cely zivot ale bez Teba, to je spravanie chlapca, nie muza. Neviem kolko rokov, ale toto nerobia ani 15rocní
Len on vie ako to myslel.
popremýšľaj či tento mladý muž je pre teba ten pravý. Si myslíš že sa v partnerstve zmení? Že už nebude trepať dva na tri čo mu slina na jazyk prinesie? Že to už bude bez urážok? Keď si to už teraz dovolí tak o pár rokov budeš pre neho fackovací panák - žena úplne bez hodnoty.
@arizikaluna Ahoj, tak tomuto sa radsej uz neozvi. Totalny idiot a zrejme jeho slovnik horsi ako 100-vka rúra. S tymto by si stastna nebola nikdy. Fakt si sprav laskavost a vykasli sa na tohto blbca.
Ako krásne si ho ospravedlňuješ, že má výčitky svedomia a potrebuje čas pre seba... no nie, nebavíš ho a nemá chuť riešiť tvoje "nálady"... keby si uvedomil, že ťa urazil, že to prehnal, tak sa snaží si to odkomunikovať, vysvetliť si... chlap, ktorý má záujem o ženu sa nepotrebuje stiahnuť, nepotrebuje čas pre seba, nepotrebuje si urovnávať veci, aspoň nie opakovane počas pol roka... mňa by zaujímalo čo také ti povedal, lebo zrazu mlčať v telefóne je tiež reakcia za všetky drobné aj z tvojej strany... nemá zujem komunikovať je všetko čo potrebuješ vedieť, brala by som to ako koniec, aj keď je možné, že keď sa začne nudiť a nebude mať do čoho pichnúť, tak sa zase ozve, lebo si mu ukázala, že vždy ho zase prijmeš
@arizikaluna verim, ze nie si až tak zúfalá aby si nahanala tento nevyzrety kus chlapca... lebo toto okolo dospeleho dobrého chlapa ani nešlo... neponizuj sa pre takéhoto pseudo chlapa
Ja mám len jednu otázku. Prečo sa mu stále doprosuješ?
@januska12323 Mne bolo az trapne za nu, ako ju zrusil v telefone a ona ho zacala potom bombardovat spravami🙄
@arizikaluna nad takým blbým správaním by som sa vôbec nezamýšľala, bola by som rada, že so mnou ďalej nemieni komunikovať, nie že by som sa mu trápne doprosovala ako ty
Nie, tento výčitky svedomia nemá. Ak chceš prežiť celý život ponižovanie a ofukovať nejakého psychopata, prosím. Toto chlap do života a vlastne ANI CHLAP nie je.
Prestan sa doprosovat niekomu, kto o teba evidentne nestoji. Co ho budes roky ofukovat a chodit okolo neho po spickach, aby si nahodou neurazila jeho jesitnost? A ze chce byt sam, no tak nech je. Urazky do ziadneho vztahu nepatria, aj ked tak mozno myslene nie su. Medzi srandou a ponizenim je velmi tenka hranica. Jasne napisal, ze s tebou dalej nemieni komunikovat. Comu na tomto nerozumies?
@arizikaluna to keby mne hentak zloží telefón tak má blok hneď 😂 normálne ho zablokuj a nerieš je to dement
Mne prídete vadni obaja.
@arizikaluna "zrazu vybalil na mňa xy urážok ktoré pravdepodobne nemyslel vážne"
No ja som uz asi riadne stara lebo po tomto by bol definitivne zmazany, z kontaktov aj zo zivota. Ani by mi nenapadlo venovat mu este myslienku. Co je toto za doba?
@arizikaluna Vy dvaja sa k sebe nehodite. V komunikacii si nerozumiete a ani humor nemate splocny. Ty tiez popracuj na sebe. Clovek sa ti ospravedlni a ty nic, mlcis do telefonu a potom vypisujes a tlacis na city. Taka nevyzreta osoba mi prides.
Zvonka to nevyzera ako to, ze by si urobila nejaku zasadnu chybu ty. To, co sa stalo, nebola banalna hadka, ale moment, ked on prekrocil hranicu a potom nezvladol nasledky vlastnych slov. To, ze si sa odmlcala, je normalna reakcia, ked nieco zaboli. To, ze si sa potom snazila pochopit, co sa deje, tiez nie je tlak, ale potreba uzavriet situaciu.
Jeho spravanie po tom hovori viac nez samotne urazky. Zlozenie hovoru, seenovanie, vety o tom, ze sa ide venovat sebe a ze uz nema zaujem viazat konverzaciu, to nie su prejavy cloveka, ktory potrebuje len cas. To je utek pred zodpovednostou a neschopnost riesit konflikt. Ak by potreboval priestor, dokazal by to povedat kludne a bez toho, aby ta odstrihol.
Mozno sa este ozve, to sa pri takychto ludoch stava casto. Ale kym nepreukaze realnu snahu pochopit, ospravedlnit sa a veci riesit, ber to ako koniec a nie ako pauzu. Najhorsie, co mozes urobit, je hladat dovody, preco jeho spravanie ospravedlnit. To, ze si citliva, nie je slabost. Je to hranica.

@arizikaluna utekaj. s clovekom tohoto typu by ta nic dobre necakalo len emocna jazda na horskej drahe