Ako citlivo oznámiť kamarátke, že jej bývalý býva oproti?
Za študentských čias som doučovala, vtedy som spoznala veľmi dobrú kamarátku. Bola slobodná mamička s dieťaťom. Mňa vychovávali starí rodičia, ktorých som veľmi skoro stratila. Ona mi bola bližšia ako niektorí členovia rodiny, moja bútľavá vŕba.
Neskôr si našla mladšieho partnera, ktorý nechcel dieťa odmietal aj manželstvo. Po asi desiatich rokoch neplánovane otehotnela, nútil ju do potratu, ona aj do nemocnice šla len si to na poslednú chvíľu rozmyslela. Doma dostala takú hubovú, že uprostred noci bežala ku mne, vtedy už krvácala aj bolesti mala. Do rána prišla o bábätko potom aj o chlapa. Dlho sa z toho dostávala.
Tak tento chlapík sa prisťahoval do našej ulice presne oproti so zjavne tehotnou partnerkou a asi 1.5starým dieťaťom. Neviem ako to povedať kamarátke, lebo skôr či neskôr si to všimne a veľmi ju to bude bolieť. Ja sa som z toho v šoku.
Čo ju bude bolieť? Že jej ex má rodinu? Alebo že býva oproti tebe? A z čoho si v šoku ty? Život ide dalej, ludia sa menia, asi aj kamoška by mala už byť niekde inde a neriesiť ex...
"Videla som tvojho bývalého, vyzerá to, že sa prisťahoval oproti mne.", alebo jej nehovoriť nič.
@barka1 co ju bude boliet? ze s nou deti nechcel, nutil ju k potratu a osladil jej to tak, az nakoniec potratila on sa a s nou rozisiel.. a teraz ma dve deti s inou, ktoru uz evidentne k potratu nenutil.. neviem, ak je clovek aspon trochu citlivy, snad mu dojde, co ju moze na tom boliet.. taky zazitok, ze uprostred noci s rozbehnutym potratom bezim ku kamaratke, sa asi tak lahko nezabuda
Ona je stále sama, úplne sama. Je to dosť dlho, čo nie sú spolu , ale ona roky chodila na terapiu tak veľmi chcela dieťa už potom nemala vek na dieťa. Žial v dospelosti stratila aj dcéru z predchádzajúceho vzťahu.
Po to všetkom čo prežila z nej cítim zatrpknutosť
Povedz jej to skôr ako ho zbadá sama. Takto bude mať čas všetko spracovať.
Ved ty za to nemozes, ze sa tam pristahoval, tak preco mas vycitky ci strach z toho?
Kolko ma kamoska rokov ? A preco prisla o dceru?
@dadka1997 je po päťdesiatke.
Pri dopravnej nehode
@maranta_leuconeura ten chlap sa mi hnusí, veľmi ublížil mojej najlepšej kamarátke, šla som vtedy s kamarátkou po veci, bol hrubý a vulgárny
Zbytocne preberas zodpovednost za nieco, za co nemozes a ani sa ta priamo netyka.
Vôbec nič kamoške nehovor. Tak, ako ho môže (a nemusí) stretnúť pred tvojím domom, ho môže stretnúť s celou rodinkou hocikde v meste.
Mne osobne, keby to kamoska nepovedala, ze sa nastahoval oproti jej domu (co sa proste neda zatajit pred nikym ) tak, by som bola ani nie sklamana ale mozno nahnevana aj keby ma ro uz nazaujimalo, lepsie je keby mi to povedala skor ako sa to dozviem od niekoho ineho, alebo sama .. lebo snad sa predsa navštevujete.. on hajzel je aj vzdy bude v ociach teba aj kamarátky
Nijako, musí to vedieť? Možno ju to ani nezaujíma.
Ty nemozes za to, ze on sa tam pristahoval, povec jej to, lebo ked ho tam uvidi bude na teba nahnevana, ze si jej to nepovedala, povec jej to takym stylom, ze ani tebe sa to nepaci, ze taky clovek byva v tvojom okoli, lebo ti je z neho zle.

ako dlho už nie sú spolu? kamarátka zostala sama alebo niekoho má?
pretože ak nie je sama tak už jej to bude asi jedno ako dopadol ex a že býva oproti tebe...