Ako dlho u vás trvala kríza v manželstve?
Ahojte, kto uz prezil krizu v manzelstve a ako dlho trvalola? U nas trvala vyse roka a uz sa to min. rok napravalo a od zaciatku roka sme v tom znova. Manzelka len tolko povedala ze nevie co chce ze potrebuje cas aby si v hlave dala veci do kopy. Ma dost aj v praci uz 2 3 mesiace uvazuje o vypovedi a aj dcera je v takom veku ze pomaly sa aj bude stahovat.
Pri krízach, ktoré trvajú dlhšie ako 2 mesiace odporúčam navštíviť manželskú poradňu. Čím dlhšie ostanete v krízovom stave, tým viac sa vyčerpáte a tým menšia je šanca, že vám pomôže odborné poradenstvo. Na niektoré problémy nemáte dostatok informácií, aby ste ich dokázali prekonať sami, tak len odďaľujete riešenie vašich problémov a vyčerpávate sa ďalej. Z mojich skúseností pri kríze trvajúcej cez rok, sa toho udeje dosť veľa o ktorých partner ani nevie a s ktorými bude mať len obrovský problém sa vysporiadať ak chce vzťah zachrániť, ak to vôbec ešte je možné.
Mali sme krízu 2 roky - doslova sme spolu ani nekomunikovali mimo organizačných vecí okolo detí. Obaja sme však vedeli čo ju spustilo - vykomunokované, bez výčitiek, čo treba zmeniť a obaja sme úprimne chceli zabojovať. Do roka sme dali vzťah na takú úroveň, že nám nejedni známi povedali, že sme ako čerstvo zamilovaný pár a túto úroveň si odvtedy držíme naďalej (už pár rokov).
Mali sme krízu 2 roky - doslova sme spolu ani nekomunikovali mimo organizačných vecí okolo detí. Obaja sme však vedeli čo ju spustilo - vykomunokované, bez výčitiek, čo treba zmeniť a obaja sme úprimne chceli zabojovať. Do roka sme dali vzťah na takú úroveň, že nám nejedni známi povedali, že sme ako čerstvo zamilovaný pár a túto úroveň si odvtedy držíme naďalej (už pár rokov).
@anonym_128c99 Mali ste tam aj neveru?
@anonym_autor A čo túto krízu spustilo? A ako ste ju vyriešili?
@anonym_128c99 Mali ste tam aj neveru?
@anonym_8e9702 nie, ani inak narušená dôvera nebola.
@anonym_autor kamarád, nechcem byť posol zlých správ ,ale tvoja žena je už minimálne v mysli s druhým.Keďže sa sťažuje na frmol v práci ,tak je v tom kolega.Koľko má rokov? Keď okolo 40tky ,tak druhá puberta.🤷
Aktuálne asi pol roka.. Vyvrcholilo to tým, že som napísala žiadosť o rozvod. Manžel sa chcel so mnou porozprávať, ale vždy to vyvrcholilo ešte do väčšej hádky, alebo do ticha.. Tak začal "baliť" druhú. Po telefóne.
Paradoxne, začala som žiarliť, trošku sme si určite veci vykomunikovali, teraz sa snažíme (už cca 2 týždne fungovať), ale to, že si chcel začať s druhou, akosi neviem prekúsnuť..
@anonym_autor byť tebou, tak so ženou hodím vážny rozhovor... Ak prestanete komunikovať, tak je to v háji. Buď úprimný a úprimnosť žiadaj aj od nej. Absolútnu. Aj keby mala ublížiť.
Vyše dvoch rokov a stále trvá , nakoľko podľa neho je všetko v poriadku. A keď sa mi niečo nepáči tak tam sú dvere......lebo to sú iba moje problémy nie jeho.
@anonym_autor kamarád, nechcem byť posol zlých správ ,ale tvoja žena je už minimálne v mysli s druhým.Keďže sa sťažuje na frmol v práci ,tak je v tom kolega.Koľko má rokov? Keď okolo 40tky ,tak druhá puberta.🤷
@bruno1 este nema 40 ale sa blizi
@bruno1 este nema 40 ale sa blizi
@anonym_autor to som si aj myslel.Viem čo prežívaš ,aj já som si tým prešiel.Moja žena v tedy mala 39 rokov.Keď som sa jej pýtal čo sa deje ,tak sa vyhovárala na veľa práce.Samozrejme že som neveril,ale bol som ticho a utešoval som ju .Neskôr začala z rečmi ...Ako má má rada ,no nevie či ma miluje.Bola odťažitá ,sex len ...aby bolo.A plač ,potom obímanie a vyčítky ,obviňovanie že aj prší.Hotové psycho.Samozrejme na moje otázky ,žiadne odpovede.Po roku podala výpoveď.Našla si inú prácu ,doma sa to dosť skľudnilo čo má tešilo .Po ďalšom roku ,výpoveď v novej práci a návrad do tej pôvodnej .Všetko to zlé bolo naspäť.A zasa ,ako potrebuje čas a už nevie čo ku mne cíti ,ale láska to nie je ,len veľká vďačnosť a bla ...bla.Vtedy mi už došli nervy .Vytačil som rozvodové tlačivo ,vyplnil ho ,večer som si ju posadil a povedal som jej ...Ďakujem ti za všetko ,čo si premňa a rodinu spravila,za synov čo si mi dala a aj za všetko dobré čo sme spolu za 17 rokov prežili .No toto ma ničí a ja nechcem žiť s niekým čo ma nemiluje .Já nechcem stáť na druhej koľaji a ani v manžeľstve hrať druhé husle .Podal som jej papiere a povedal som jej ,že ích v Pondelok zanesiem do podateľne na súd .Pozerala ako vyoraná myš,potom hysterický plač ,senaobvyňovanie .Do rána a celý víkend sme všetko prebrali.Bol v tom kolega do ktorého bola zabuchnutá ,ako puboška.Dnes po 10 tých rokoch ,to sama nechápe ,čo sa sňou dialo .Dúfam že to aj s manželkou dáte .Držím palec.

@anonym_autor už s tebou nepočíta, naťahuje čas, aby si dala všetko okolo seba do poriadku...a potom." Adijos mučačos" 🖐️🖐️🖐️