Ako komunikovať s introvertným partnerom?
Dokázali by ste byť s niekým kto má problém komunikovať so svojím okolím? Môj priateľ je zarytý introvert. Vždy bol, ale mám pocit, že teraz sa to ešte začalo stupňovať. A tým nemyslím, že má okolo seba malý okruh ľudí a nevyhľadáva spoločnosť. Je utiahnutý natoľko, že okrem mňa takmer s nikým netrávi svoj čas. Kamarátov mal, ale kvôli nejakým nezhodám sa rozhádali... S mojimi kamarátmi sa spoznať nechce... Jednoducho po práci ide domov a sedí až do večera na gauči. Mňa to začína vytáčať. Ani mi tak nejde o to, že netrávi svoj čas aj s ostatnými, ale príde mi, že to isté očakáva odo mňa. Aby som s ním sedela doma. Ale, keď sme spolu, je ticho, naše konverzácie sú suché a ja som jediná ktorá ich rozvíja... Je správne snažiť sa ho zmeniť?
@anonym_autor mna zaujima ako ste sa dali vobec dokopy?
To nie je introvert, ale gaučaň domáci.
No zmeniť ako zmeniť…toto nie je introvertnosť a ak taký nebol vždy, tak by som rozmýšľala aj nad depresiou napríklad… ale možno len spohodlnel a vyhovuje mu takýto životný štýl… vtedy zmeniť ho nie je len nesprávne, ale aj nemožné… tak isto ako je od neho nesprávne očakávať, že aj ty tak budeš tráviť všetok svoj čas… keď ku tomu viazne aj komunikácia, tak by som prozmýšľala či to má medzi nami vôbec zmysel a toto by pre mňa rozhodne bol dôvod na rozchod, ale určite by som sa to najskôr pokúsila riešiť rozhovormi, oživiť to medzi nami celkovo a podporiť v prípade, že nejde o povahu, ale psychické vyčerpanie
To nie je introvert, to je psychiatrická diagnóza a minimálne sociálna fóbia. Nemáš za čo.
Toto nie je introvert. Toto je nejaký čudák čo si nerozumie s nikým, ani sám so sebou
Mala som takeho, casom to zacalo zachadzat do extremov, utekal aj od mojej a svojej rodiny, tak sa nase cesty napriek spolocnemu dietatu rozisli.
A okrem rozhovorov dotyky ok? Neha sex ok? Ak vsetko ok a lubis tak neries cas vyriesi
A okrem rozhovorov dotyky ok? Neha sex ok? Ak vsetko ok a lubis tak neries cas vyriesi
@lentakyterapeut Premrhaný čas nič nevráti a dupľom nič nevyrieši.
@lentakyterapeut Premrhaný čas nič nevráti a dupľom nič nevyrieši.
@gribka1 dievca milujes niekoho ? A ma chyby? A aj tak.ho milujes? Je to jej vec. Introvertna zena je dar ked sa nechce furt hadat 😄
@gribka1 dievca milujes niekoho ? A ma chyby? A aj tak.ho milujes? Je to jej vec. Introvertna zena je dar ked sa nechce furt hadat 😄
@lentakyterapeut Áno aj s chybami, toto však nie je chyba.
@anonym_autor problem neni, ze je introvert, ale to, ze ste nekompatibilni.
Ma takú osobnosť nezmenis ho. To máš partnera alebo projekt? Partner by mal byť aspoň v základe podobny ako ty. Buď si zvykneš alebo ho.obcas donútis inak tráviť čas ale spokojný nebude. Nechápem načo si takýto človek hľadá partnera a keď už nech je s niekým s kým budú hniť na gauči
@lentakyterapeut Áno aj s chybami, toto však nie je chyba.
@gribka1 nezijes s nim nelubis ho ona sama musi vediet ci ho ma rada
@gribka1 nezijes s nim nelubis ho ona sama musi vediet ci ho ma rada
@lentakyterapeut Keby v tom mala jasno, tak tu nenapíše. Odpíšeme jej naše názory a skúsenosti. Nakoniec sa samozrejme rozhodne sama.
Utekaj!!!
Tiež som introvert, aj priateľ, teda ale ja viac😃 čas trávime spolu, (a nielen na gauči😀) tiež nemáme radi veľkú spoločnosť, občas sa stretneme každý so svojimi kamarátmi, ale skôr výnimočne. Popravde mne stačia ľudia v práci a som vyšťavená🪫😀
Otras tento patri k najhorším typom muza.Umiera za ziva, len preziva, ako 80-nik.Toto nieje introvert, ten ma svoj okruh známych, tento sa doslova distancuje, to je už porucha.Gauciara, lenivca, bez hobby a koníčkov by som nechcela ani keby bol posledny.Znici ta psychicky, vysaje z teba život keď s nim ostanes.Za mňa dovod na rozchod
Aj ja som introvert ale s komunikáciou s partnerom to nemá nič 🫣ani že sedieť doma, môžete ísť do lesa hocikde kde nieje veľa ľudí, takže to je povahou a že ho asi nič nebaví 😅
@anonym_autor a bude to horšie.S takým partnerom si nerob deti vieš si predstaviť, že bude s nimi chodiť do kútikov, kina, celý deň im odpovedat?Všetko bude na tebe, lebo už bude prestimulovany.Moze byť niekto introvert, ale chodi cvičiť, číta, vari vyvíja nejaké aktivity.Tvoj priateľ nežije iba prežíva a ty budeš nestastna..Kludne môže mať psychiatrickú poruchu.
Toto uz zavana uzkostnou poruchou, socialnou fobiou alebo inou diagnozou. Velmi casto sa taky clovek hodi do skatulky - introvert- ake to je omyl. Ja som introvert no napriek tomu mi nerobi problem robit sj vo vacsom kolektive( no nepotrebujem byt vodca, zabavac,....) pracujem s ludmi a nemam problem komunikovat s nimi pracovne veci. No tie sukromne si nechavam pre blizky okruh ludi. Nepotrebujem zurky, party, ruch velkomesta....najviac si oddychnem doma sama. Takze je na tebe ci chces ostat v takom vztahu, alebo to budes riesit bud rozchodom alebo terapeutom- je ocividne ze ti to nevyhovuje a taky vztah ta bude nicit.
Tak ako ti píšu baby, to nie je introvert ale nejaká porucha. Ja som tiež introvert, neznášam veľké skupiny ľudí ani keď sa niekto cudzí chce so mnou na silu rozprávať. Ale moj partner je aj moj najlepší kamarat. Dokážeme predebatovať hodiny o kadečom, chodime na večere, do kina, vozíme sa na štvorkolke alebo sa ideme prejsť so psom. Určite nesedím doma celé dni.
@anonym_autor otázka ci to jeho stupňovanie nieje skôr depresia alebo iné psychické problémy.

Tiež som introvert. Nemám záujem sa stretávať s priateľmi môjho priateľa ani s nikým inym kto mi nieje blízky. Ale zase nesedim doma na gauči. Robím aktivity s priateľom s ktorým trávim čas najradšej alebo kľudne sama. Ale tento podľa mna nieje ani tak introvert ako dilino 🙃