Ako komunikovať vo vzťahu na diaľku?
Ahojte, potrebujem asi terapiu alebo aspoň pohľad z inej strany. Moj priateľ je taký typ človeka, že ked nie sme spolu fyzicky takmer neviem, že niekoho mám. Vysvetlím - keď sme spolu je úžasný, venuje mi 100% pozornosť. Keď spolu nie sme takmer nekomunikuje, odpise raz za deň, niekedy az na druhý deň. Keď uz vyletim, tak vždy vysvetlí a ideme ďalej a samozrejme pravidelne sa to opakuje. Problém ale je, ze aktualne je preč uz 3. mesiac a vzťah na diaľku v tomto režime, no je to náročné. On má PAS, ale napriek tomu je velmi emocionálny, zodpovedný a komu to on vyslovene nepovie, tak si nikto nic ani nevšimne. Moja otázka je aký prístup zvoliť, ked mi nieco vadí, tak aby to pochopil? Som si istá, ze paralelné vzťahy nemá, on skôr nieco zacne riešiť a čas a priestor idú u neho bokom. V podstate mi ide o to ako prežiť odlúčenia a ako komunikovať s funkčným autistom. Ak má niekto skúsenosť. Ďakujem.
ja skúsenosť s funkčným autistom nemám, ale mám muža na týždňovkách a sme dohodnutí, že každý večer o 20:30 mu volám (mám voľné minúty). U vás by jasná dohoda nefungovala?
Co sa tyka pisania cez telefon, som rovnaka, a nie som na spektre. Treba si jasne nastavit pravidla, aby boli dodrzaténe pre vas oboch, cize komunikacia a vyjednavanie
Skusenost nemam, ale tie telefonaty su podla mna dobry napad.

Skusit telefonaty?