Ako muži introverti prejavujú lásku rodine?
Ako vám dávajú najavo muži introverti, že im záleží na žene a deťoch?
Normálne sa nám venuje, vedieme spolu dlhé rozhovory, s deťmi sa blázni, chodíme na výlety, kúpi mi len tak kvety, spraví raňajky, vymení žiarovku, keď mu o tom poviem (aj keď nepoviem), kúpi mi oblúbenú vec v obchode, aj keď som ho nepožiadala, povie mi, že ma miluje a že som krásna, vezme ma do divadla, kina, koncert... čokoľvek si predstavíš. Úplne normálne zdravo mi prejavuje lásku, lebo vie, že ma nechce stratiť. A teda láska ma mnoho jazykov, občas stačí ak jeden prejavuje lásku slovami a druhý činmi a už nemajú vzájomný match. Ja si nepotrpím na zváštne okázalé prejavy, u mňa tkvie láska v maličkostiach denného života a manžel to vie.
Ten admin ja chorý? O žiadnej láske som nepísala. Otázka bola taká ako v príspevku nie ako v nadpise!!!!!
robia všetko aby bola rodina spokojná ...
Ked ide okolo, len tak ma objime, prituli sa,da bozk, ci povie mily kompliment.Hocikedy mi donesie kvietky, ci oblubeny kolac z cukrarne, čokoládu z obchodu.Ide sám od seba na velky nákup, bez toho aby som mu povedala.Donesie raňajky do postele.Necha dlhsie pospať a porobi zatial co treba.Ked som chorá stara sa o mňa.Vymysli, zorganizuje wellness, vylet, dovolenku, pozve na veceru do mojej oblubenej restauracie, ci do kina.Tych skutkov lasky je vela a to uz cez 20 rokov
Normálne sa nám venuje, vedieme spolu dlhé rozhovory, s deťmi sa blázni, chodíme na výlety, kúpi mi len tak kvety, spraví raňajky, vymení žiarovku, keď mu o tom poviem (aj keď nepoviem), kúpi mi oblúbenú vec v obchode, aj keď som ho nepožiadala, povie mi, že ma miluje a že som krásna, vezme ma do divadla, kina, koncert... čokoľvek si predstavíš. Úplne normálne zdravo mi prejavuje lásku, lebo vie, že ma nechce stratiť. A teda láska ma mnoho jazykov, občas stačí ak jeden prejavuje lásku slovami a druhý činmi a už nemajú vzájomný match. Ja si nepotrpím na zváštne okázalé prejavy, u mňa tkvie láska v maličkostiach denného života a manžel to vie.
@anonym_2137ab u nas detto❣️
Ja mam muza introverta, ktory vie lasku prejavit mnohymi sposobmi. Hovori mi to, dava mi na javo, ze som pre neho pritazliva, kupuje mi kvety, darceky, dobrotky, o ktorych vie, ze ich mam rada. Stara sa o mna ked som chora a kopec inych malych a velkych veci. Venuje sa dietatu - uci ho nove veci, travi s nim cas, robi s nim veci co jeho nebavia ale dieta ano, atd.
Co neurobi napr., lebo to vyplyva z jeho introvernej povahy - jeho vyznania lasky nikdy nie su verejne (chvalabohu), to zahrna aj socialne siete (ziadne nema, ale keby mal tak tam urcite nebude verejne vyhlasenie nehynucej lasky), nezoberie ma na ples, kde by som strasne chcela ist, ale on podobne podujatia neznasa. Mali sme velku svadbu (mam velku rodinu), tu urobil ustupok a to mi myslim musi stacit na cely zivot.
To, ze je niekto introvert, neznamena, ze musi byt nekomunikativny, asocialny, nudny, neschopny spolocenskej konverzacie, citovo nedostupny a neviem co este. Introverti vedia byt komunikativni, spolocenski, veseli, ale vacsinou sa tato ich stranka prejavuje len v uzkom okruhu ludi, s ktorymi sa citia konfortne. Nevyhladavaju velku spolocnost, masove akcie, byt centrom pozornosti. Akurat vela ludi alibisticky ospravedlnuje svoje nevhodne spravanie a neochotu vyjst z konfortnej zony vyhlasenim "ja som introvert!".
Úplne normálne.. Introvert neznamená sociopat!!😃 minimálne v súkromí môžu byť kľudne oveľa vášnivejší, starostlivejší ako extroverti
@anonym_autor Všetko závisí v akej miere je introvert. Mám muža introverta aj syna. Správajú sa úplne normálne vedia lásku prejaviť skôr skutkami ako činmi .Sú viac zahlbený do seba, nerozprávajú veľa(teda ako my ženy) a veľa krát skrývajú svoje pocity.Az máte pocit, že ho ami nepoznáte .Deťom sa venujú veľa ,milujú ich,len o tom nerozprávajú. Su viac uzavretý do seba, akoby žili v svojom svete. Potrebujú svoje súkromie, čas pre seba. Nemá rád veľkú spoločnosť, spoločenské udalosti. Dovolenky,výlety skôr sami. Do ich sveta partia ľudia ktorých poznajú dlhšie.
Môj si zvykol a premôže sa aj do spoločnosti len vždy povie,že to nemá rád. Rád je s nami, venuje sa naplno deťom, rodine, rád má filmy,vedu,vela číta,zaujíma sa o duchovné veci a má veľmi veľa koníčkov.
Ked ide okolo, len tak ma objime, prituli sa,da bozk, ci povie mily kompliment.Hocikedy mi donesie kvietky, ci oblubeny kolac z cukrarne, čokoládu z obchodu.Ide sám od seba na velky nákup, bez toho aby som mu povedala.Donesie raňajky do postele.Necha dlhsie pospať a porobi zatial co treba.Ked som chorá stara sa o mňa.Vymysli, zorganizuje wellness, vylet, dovolenku, pozve na veceru do mojej oblubenej restauracie, ci do kina.Tych skutkov lasky je vela a to uz cez 20 rokov
@anonym_6ef034 Si si istá, že je introvert?
@anonym_c695be a prečo to spochybňuješ?? veď to je správanie muža ktorý ľúbi svoju ženu a rodinu ... podľa čoho určuješ kto je alebo nie je introvert ...
@anonym_autor moj muz nie je velmi zhovorcivy, ale ked bolo treba vyriesit nejaky problem, tak ho vyriesil, ked bolo treba napriklad dceram prehovorit do duse , tak to urobil a dobre to urobil. No a potom klasika-nikdy rodine nic nechybalo, nikdy nebol bez prace, vzdy sa postaral. A z malickosti-stale na nas mysli, lebo nam denne nakupuje oblubene dobroty, dopraje viac nam ako sebe a ma z toho radost.
Celkovo si myslim, ze je jedno, ci je muz introvent alebo nie, len introvent to robi bez zbytocnych kecov
Tá otázka je úplne prastena, bez ohľadu na to, či admin zmenil názov. Introvert nie je asocial a funguje vo svojich prejavoch v rámci rodiny rovnako ako extrovert. Možno že nebude ženu žiadať o ruku verejne na štadióne a ani nadšene podnikať spoločenské večierky. Alebo detské oslavy o 300 ľuďoch. Ale inak nevidím rozdiel.
@anonym_6ef034 Si si istá, že je introvert?
@anonym_c695be Nechapem, co to je za hlúpu otázku, predsa viem, ci je ci nieje introvert.Alebo len závisť?!Este raz, je introvert, nepotrebuje spoločnosť, ludi, stacim mu len ja.Pozor introvert nesedí len doma medzi 4 stenami, to je domased, lenivec alebo clovek so sociálnou fobiou.
Tá otázka je úplne prastena, bez ohľadu na to, či admin zmenil názov. Introvert nie je asocial a funguje vo svojich prejavoch v rámci rodiny rovnako ako extrovert. Možno že nebude ženu žiadať o ruku verejne na štadióne a ani nadšene podnikať spoločenské večierky. Alebo detské oslavy o 300 ľuďoch. Ale inak nevidím rozdiel.
@vroni Ľudia netušia, čo je introvert... ja viem byť taký spoločenský, že zatienim aj najväčšieho extroverta, ale ďalší deň potom potrebujem byť len sám so sebou, lebo ma to úlne vyčerpalo.
@vroni Ľudia netušia, čo je introvert... ja viem byť taký spoločenský, že zatienim aj najväčšieho extroverta, ale ďalší deň potom potrebujem byť len sám so sebou, lebo ma to úlne vyčerpalo.
@morpheuss, ja viem, dva, tri small talky naživo a som unavená, ako keby som celý deň rubala drevo. Poznám ... 🤣🤣🤣
my sme obaja introverti a nam nevadi ani sediet/lezat vedla seba aj hodiny bez slova, pri citani,snivani, vegeteni... a "nedava nejako extra najavo, ze mu na nas zalezi" .. proste to vieme a citime. Prituli sa, drzime sa za ruky pri sledovani telky napr. aj po 20 rokoch spoluzitia. Stacia malickosti, nepotrpime si na extra prejavoch citov.
To bude tým, že málo kto je 100% introvert. Presne to tu vidno. Jeden nezvláda ani small talk, iného to len vyčerpáva. Nikde som nenapísala, že introvert je asociál. Chcela som spoznať vnímanie žien čo berú ako prejav toho, že mu záleží, lebo extrovert je ľahšie čitateľný. To je celé.
@vroni kks, si dobrá, ja small talky nedávam vobec ...
@anonym_autor, blbosť. Small talk zvláda každý. Akurát ho niekto považuje za príjemný (zväčša extrovert) a niekto za neprijemny. Obvykle sa mu introverti vyhýbajú, lebo patria do druhej skupiny. Ale nikto z nich neutecie jaciac hrôzou, keď ho oslovia pri výťahu. Len zrejme pôjde po schodoch 🤣. Aj 100%-ny introvert môže byť ukecany a pojaseny. Akurát to nebude vedieť celé jeho okolie ale len skupinka "zasvätených" - napríklad rodina.
@biba_18, small talk je môj spôsob, ako sa zbaviť viacerých ľudí a akože sa baviť len s jedným (a potom zdrhnúť). A aj tak ma to vyčerpáva. Pri takej spoločenskej párty, kde nepoznám ani nohu, by ma asi brala sanitka.
len aby si si nemylila introverta s manipulatorom
@anonym_c695be Nechapem, co to je za hlúpu otázku, predsa viem, ci je ci nieje introvert.Alebo len závisť?!Este raz, je introvert, nepotrebuje spoločnosť, ludi, stacim mu len ja.Pozor introvert nesedí len doma medzi 4 stenami, to je domased, lenivec alebo clovek so sociálnou fobiou.
@anonym_6ef034 Ani môj nepotrebuje spoločnosť, ale v nevyhnutných prípadoch kvôli mne aj deťom sa stretáva s rodinou s kamošmi. Ale stále povie, že by si vystačil aj bez nich.Ma len okruh svojich zachvilu a dosť Ziadne veľké kamarátke vzťahy, že chodiť vin s kamošmi. Nikdy nemal partye kamarátov.
@anonym_autor podla mna davanie citov najavo nesuvisi s tym, ci je clovek.introvert alebo extrovert, ale s tym, aky jazyk lasky pouziva a ako vnima jazyk lasky partnerky.

Asi tak, ako keď si s ním žena tie deti urobila? Ach áno, on bol vtedy iný.
😂